Postavljanje jezika za uređivanje ili jezika ekranske napomene

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U dijalogu Podešavanje željenih opcija jezika dijalog u programu Microsoft Office Starter 2010, možete da promenite uređivanja i jezika ekranske napomene. Jezici dostupni zavise od verzije jezika programa Office Starter koji je instaliran na vašem računaru.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Pisanje na drugom jeziku

Odaberite jezik ekranske napomene

Pisanje na drugom jeziku

Postavljanje jezika za uređivanje vam omogućava da napišete u određeni jezik u Office programima. Kada podesite jezik za uređivanje uključite rasporeda tastera na tastaturi i alatke za proveru za taj jezik. Alatke za proveru uključuje funkcije specifične za jezik, kao što su rečnika i gramatiku pravila ili dugmad smer pasusa.

Napomena : Svaki jezička verzija sistema Office uključuje alatke za proveru za više jezika. Office Starter podržava samo alatke za proveru koje su instalirane sa jezička verzija sistema Office Starter. Office Starter ne podržava Upotreba alatke koje su uključene u jezičke pakete ili jezičke interfejs pakete koje su dostupne za kupovinu i besplatno preuzeti za proveru.

Dodavanje jezika za uređivanje

 1. Otvorite program Microsoft Office Starter, kao što je Word Starter.
  Postavljanje jezika za uređivanje u jednoj Office Starter program postavlja u drugom programu Office Starter.

 2. Izaberite karticu Datoteka.

 3. U okviru Pomoć izaberite stavku Opcije.

 4. Izaberite stavku Jezik.

 5. U dijalogu Podešavanje željenih postavki za jezik u sistemu Office kliknite na strelicu pored dugmeta Dodaj dodatne jezike za uređivanje, izaberite jezik koji želite da dodate, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

 6. Podešavanje podrazumevanog jezika za uređivanje – jezik koji najčešće koristite. Na listi jezika za uređivanje izaberite jezik na kojem želite da bude podrazumevani, a zatim kliknite na dugme postavi kao podrazumevano.
  Pošto promenite podrazumevani jezik, morate da zatvorite sve Office programe, a zatim otvorite ih ponovo da bi promena stupila na efekta

Omogućavanje rasporeda tastera na tastaturi

Kada dodate jezik na listu jezika koji se mogu javiti nije omogućena za uređivanje prikazan u okviru raspored tastera na tastaturi za taj jezik. U tom slučaju morate da omogućite raspored tastera na tastaturi pre nego što otkucate tekst na tom jeziku.

 1. U dijalogu Podešavanje željenih opcija jezika kliknite na dugme nije omogućena za raspored tastera na tastaturi koji želite da omogućite.

 2. Na Windows traci zadataka, otvorite usluge teksta i jezici unosa, i kliknite na dugme Dodaj.

 3. U dijalogu Dodavanje jezika za unos razvijte jezik koji želite da koristite, a zatim razvijte stavku tastatura.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu tastature ili uređivač metoda unosa koji želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu. Raspored tastera na tastaturi se dodaje na listu instalirane usluge i na traku jezika.

 5. U okviru Podrazumevani jezik unosa izaberite jezik koji želite da koristite kao podrazumevani.

 6. Da biste zatvorili dijalog Usluge za tekst i jezici unosa, kliknite na dugme U redu.

Su alatke za proveru "Nije instalirano"?

Ako jezička verzija sistema Office Starter ne sadrži alatke za proveru za jezik koji želite, videćete nije instaliran prikazana u okviru provera (pravopis, gramatika...) za taj jezik. Kliknuti na vezu vodi vas na stranicu za preuzimanje Office 2010 jezički paketi. Office Starter 2010 ne podržava jezički paketi. Ako želite da u više jezika za proveru, nadogradite punu verziju sistema Office tako što ćete kliknuti kupovine na kartici "Početak" u programu Excel Starter i Word Starter.

Pisanje na drugom jeziku

Pomoću jezika konfigurisan za uređivanje, sada ste spremni za pisanje na jezicima koji ste dodali.

Vrh stranice

Izbor jezika ekranskih napomena

Ekranske napomene su mali iskačući prozori koji pružaju kratak, prilagođene kontekstu pomoć kada postavite pokazivač na element prikaza, kao što je dugme, kartice, kontrole okvira za dijalog ili meni.

 1. Otvorite program Microsoft Office Starter, kao što je Word Starter.
  Podešavanju jezika ekranske napomene u jednoj Office Starter program postavlja u drugom programu Office Starter.

 2. Izaberite karticu Datoteka.

 3. U okviru Pomoć izaberite stavku Opcije.

 4. Izaberite stavku Jezik.

 5. U dijalogu Podešavanje željenih postavki za jezik u sistemu Office, u okviru Izbor jezika ekranske napomene kliknite na strelicu da biste izabrali jezik ekranske napomene.

  Napomene : 

  • Ako jezik koji želite nije naveden, možda ćete morati da dodate još usluga jezika. Više informacija potražite u članku Jezik ekranske napomene Microsoft Office na Microsoft Veb lokaciji.

  • Pošto ste instalirali novi jezik ekranske napomene, on postaje podrazumevani jezik ekranske napomene.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×