Postavljanje ili uklanjanje podsetnika

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Outlook podsetnike će se pojaviti iznad e-poštu ili kalendar koji će vas obavestiti planiranog događaja je da počnete.

Podsetnik dijalog preko Outlook e-poruke

Podsetnici iznad druge programe ili aplikacije

Možete da podesite Outlook da biste prikazali podsetnik prozor preko drugih programa radite u.

 1. Izaberite datoteku > Opcije > Više opcija.

 2. U odeljku podsetnike , potvrdite polje označeno podsetnici iznad ostalih prozora.
  Možete da prikažete podsetnike iznad ostalih prozora.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Napomena: ova funkcija nije dostupna za Outlook 2013. Za Office 365 pretplatnika, ova verzija je dostupno ako se nalazite na verziju 1804 (izgradite 9226.2114) ili višu.

Dodavanje ili uklanjanje podsetnika za sastanke

Ovo se odnosi na sve postojeće zakazane obaveze i sastanke u kalendaru. Sačuvajte ovu postavku za buduće zakazane obaveze i sastanke.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Kalendar.

 2. U okviru Opcije kalendarapotvrdite ili opozovite izbor podrazumevane podsetnike.

 3. Postavljanje podrazumevanog vremenski period za koju želite da primate podsetnike pre nego što nove stavke kalendara (na primer, 15 minuta, 30 minuta, itd.).

  Postavljanje podrazumevanih podsetnika

Ovo se primenjuje samo na izabrane sastanak u kalendaru.  

 1. Na dnu ekrana kliknite na dugme Kalendar.

  Navigacija po Outlook 2016 kalendaru

 2. Otvorite sastanak. Ako se pojavi dijalog Otvaranje periodične stavke uradite nešto od ovoga:

  • Da biste podesili podsetnik za samo jednu obavezu ili jedan sastanak u grupi, izaberite stavku Samo ovaj.

  • Da biste postavili podsetnik za sve zakazane obaveze ili sve sastanke u grupi, izaberite stavku Čitava grupa.

 3. Na kartici " sastanak " (za periodični sastanak je kartici Grupu sastanaka , kliknite na padajuću listu podsetnik i izaberite koliko vremena pre zakazane obaveze ili sastanka koji želite da dobijete podsetnik. Da biste isključili podsetnik, izaberite stavku Nijedno.

  Opcije podsetnika

Automatski odbacili podsetnike za poslednjih događaja

Ako ne želite da vidite podsetnike za događaje u prošlosti, to možete zaključiti Outlook da biste automatski odbacili podsetnike za poslednjih događaja. Na primer, ako ste odsutni tri dana, možda ne želite da se vratite i vidite podsetnike za sastanke koje su izvršene dok ste odsutni.

 1. Izaberite datoteku > Opcije > Više opcija.

 2. U odeljku podsetnike , izaberite stavku automatski odbacili podsetnike za poslednjih događaja.

Postavljanje podsetnika za e-poruke

 1. Na dnu ekrana kliknite na dugme Pošta.

  Navijgacija po Outlook 2016 pošti

 2. Izaberite e-poruku.

 3. Izaberite stavke Početak > Praćenje > Dodaj podsetnik.

 4. U dijalogu Prilagođeno potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podsetnik.

Postavljanje podsetnika za zadatke

 1. Na dnu ekrana kliknite na dugme Zadaci.

  Outlook 2016 navigacioni zadaci

 2. Da biste prikazali zadatke, izaberite stavke Početak >Lista rokovnika.

  Klik na listu obaveza

 3. Izaberite zadataka sa liste.

 4. Izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste dodali podsetnik za zadatak na listu zadataka, izaberite zadatak, a zatim u grupi Praćenje odaberite vremenski okvir za ispunjavanje roka.

  • Da biste uklonili podsetnik za zadatak sa liste/sa-zaduženje listi zadataka, u grupi Upravljanje zadatkom kliknite na dugme Ukloni sa spiska.

Napomena: Ako ne radite aktivno u programu Outlook, okvir podsetnika prikazuje se iza programa koji koristite kako vam pažnja ne bi odlutala. Bolje je obratiti pažnju ako Outlook ikona bleska na traci zadataka i ako čujete zvuk podsetnika. Ako radite u bučnom okruženju, pokušajte da pojačate jačinu zvučnika ili promenite zvuk podsetnika na nešto jedinstveno.

Sastanci i zakazane obaveze kalendara

Za sve nove zakazane obaveze ili sastanke

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Kalendar.

 2. Da biste podrazumevane podsetnike uključili ili isključili za sve nove zakazane obaveze ili sastanke, u okviru Opcije kalendara potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podrazumevani podsetnici.

 3. Ako ste potvrdili izbor u polju za potvrdu, unesite koliko vremena pre zakazane obaveze ili sastanka želite da se podsetnik pojavi.

Za postojeće zakazane obaveze ili sastanke

 1. Otvorite zakazanu obavezu ili sastanak.

  Napomena: Ako se pojavi dijalog Otvaranje periodične stavke , kliknite na dugme Otvori ovaj događaj ili Otvorite grupu, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Na kartici zakazana obaveza, u grupi " Opcije ", sa padajuće liste podsetnik izaberite koliko vremena pre zakazane obaveze ili sastanka kada želite da se podsetnik pojavi. Da biste isključili podsetnik, izaberite stavku Nijedno.

Napomena: Za celodnevne događaje podrazumevano vreme podsetnika je 18 sati unapred. Iako ne možete da promenite podrazumevanu postavku za sve celodnevne događaje koje kreirate, možete da promenite vreme podsetnika za svaku zakazanu obavezu.

Vrh stranice

E-poruke, kontakte i zadatke

 1. Na kartici Početak, u grupi Oznake kliknite na dugme Prati, a zatim izaberite stavku Dodaj podsetnik.

  Dodavanje komande podsetnika na traku

  Savet: Brzo možete označiti e-poruke zastavicom u vidu obaveze koristeći podsetnik. Na listi poruka kliknite desnim tasterom miša na kolonu „Status zastavice“. Ukoliko je poruka otvorena, na kartici Poruka, u grupi Praćenje kliknite na dugme Praćenje, a zatim izaberite stavku Dodaj podsetnik.

 2. U dijalogu Prilagođavanje potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podsetnik. Ako ste potvrdili izbor u polju za potvrdu, unesite datum i vreme u koje želite da se podsetnik pojavi.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Sastanci i zakazane obaveze kalendara

Za sve nove zakazane obaveze ili sastanke

 1. U meniju koji se nalazi na traci sa menijima na vrhu na glavnom ekranu programa Outlook – onaj koji pokazuje na poštu – kliknite na dugme Opcije. Imajte na umu da nećete videti " Alatke " Ako ste u e-poruku.

 2. Da biste podesili podsetnik automatski uključiti ili isključiti za nove zakazane obaveze ili sastanke, na kartici željene opcije , u grupi " Kalendar ", potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podrazumevani podsetnik .

 3. Ako potvrdite izbor u polju za potvrdu, unesite koliko vremena pre zakazane obaveze ili sastanka kada želite da se podsetnik pojavi.

Za postojeće zakazane obaveze ili sastanke

 1. Otvorite zakazanu obavezu ili sastanak.

  Napomena: Ako otvoriće se dijalog Otvaranje periodične stavke , morate da odlučite da li želite da promenite podsetnik za događaj koji ste otvorili ili za celu grupu. Izaberite stavku Otvori ovaj događaj ili Otvorite grupu, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Na kartici zakazana obaveza, u grupi " Opcije ", na listi podsetnik izaberite količinu vremena pre zakazane obaveze ili sastanka kada želite da se podsetnik pojavi. Da biste isključili podsetnik, izaberite stavku nijedno.

  Napomena: Za celodnevne događaje podrazumevano vreme podsetnika je 18 sati unapred. Iako ne možete da promenite podrazumevanu vrednost za sve celodnevne događaje koje kreirate, možete da promenite vreme podsetnika pojedinačno na svaki sastanak.

Vrh stranice

E-poruke, kontakte i zadatke

 1. Postavljanje ili uklanjanje podsetnika, izaberite e-poruke, kontakta ili zadatka.

 2. Na standardnoj traci sa alatkama kliknite na dugme Slika dugmeta Praćenje, a zatim kliknite na dugme Dodaj podsetnik.

  Savet: Brzo možete označiti e-poruke zastavicom u vidu obaveze koristeći podsetnik. Na listi poruka kliknite desnim tasterom miša na kolonu „Status zastavice“. Ili, ako je poruka otvorena, na kartici poruka , u grupi Praćenje kliknite na dugme Slika dugmeta Praćenje, a zatim kliknite na dugme Dodaj podsetnik.

 3. U dijalogu Prilagođavanje potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podsetnik. Ako ste potvrdili izbor u polju za potvrdu, unesite datum i vreme u koje želite da se podsetnik pojavi.

  Flag for Specific Date dialog box

 4. Savet: Ako je program Outlook zatvoren, podsetnici neće pojaviti na ekranu. Outlook mora da ostane otvoren ili umanjeni da biste na traci zadataka.

  Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×