Postavljanje ili promena podrazumevane lokacije mog portala

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U sistemu Microsoft Office SharePoint Server 2007, moj portal predstavlja namensku lokaciju na kojoj možete centralizovano da uskladištite, predstavljate, prikazujete i upravljate sadržajem i informacijama. Postavljanje podrazumevane lokacije moj portal neophodno je za integraciju sa sistemom Microsoft Office 2003 i programima sistema Microsoft Office 2007. Možda ćete moći da promenite podrazumevanu lokaciju svog ličnog portala na vašoj mreži, ali je važno da razumete šta će se desiti kada to učinite.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Postavljanje podrazumevane lokacije mog portala

Promena podrazumevane lokacije mog portala

Postavljanje podrazumevane lokacije mog portala

Prvi put kada kliknete na vezu Moj portal, biće kreirana lokacija „Moj portal” i njena URL adresa. Na ovaj način, omogućeno vam je da koristite svoju lokaciju mog portala za predstavljanje informacija o sebi, kao što su vaše veštine i uloge, vaši odnosi sa kolegama i grupe i liste distribucije kojima pripadate.

Microsoft Office 2003 i programi sistema Microsoft Office 2007, kao što su Outlook i Word, mogu direktno da komuniciraju sa vašim portalom. Na ovaj način vam je omogućeno da automatski čuvate i otvarate dokumente direktno iz programa sistema Microsoft Office. Da biste postavili vezu sa sistemom Microsoft Office, morate da proverite URL adresu mog portala na kojoj će se razmenjivati dokumenti i druge informacije. Ovo ćete učiniti postavljanjem podrazumevanog mog portala.

  • U dijalogu Konfiguriši moj portal za Microsoft Office ponovo pogledajte URL adresu da biste proverili da li se radi o pouzdanoj lokaciji u mreži vašeg preduzeća, a zatim kliknite na dugme Da.

  • Da biste otkazali postavku podrazumevanog mog portala, kliknite na dugme Ne. Možete kasnije da je postavite pomoću veze Postavi kao podrazumevani moj portal na matičnoj stranici mog portala.

Vrh stranice

Promena podrazumevane lokacije mog portala

Možete imati samo jednu URL adresu koju sistem Microsoft Office koristi za komunikaciju sa mojim portalom. Ako niste postavili svoju podrazumevanu lokaciju, možda ćete želeti da to uradite pomoću veze Postavi kao podrazumevani moj portalna matičnoj stranici mog portala.

Kod nekih mreža, kada kliknete na vezu Moj portal, dijalog Konfiguriši moj portal za Microsoft Office će vam naznačiti da postojeća lokacija nije prepoznata kao podrazumevani moj portal. Bićete upitani da li želite da premestite svoj podrazumevani moj portal na novu URL adresu.

Kada promenite svoj podrazumevani moj portal, dešava se sledeće:

  • Nova URL adresa je postavljena kao lokacija za moj portal.

  • Microsoft Office 2003 i programi sistema Microsoft Office 2007 se automatski preusmeravaju kako bi se dokumenti čuvali i otvarali na novoj lokaciji.

  • Dokumenti i veze sa vaše stare lokacije mog portala će ostati na njoj sve dok ih ne premestite.

Konfigurisanje mog portala za Microsoft Office

U dijalogu Konfiguriši moj portal za Microsoft Office postupite na neki od sledećih načina:

Željena radnja

Postupite na sledeći način:

Promena URL adrese za podrazumevanu lokaciju mog portala

Kliknite na dugme Da u dijalogu

Upozorenje: Pre nego što kliknete na dugme Da, uverite se da je nova URL adresa pouzdana lokacija u mreži vašeg preduzeća.

Zadržavanje trenutne podrazumevane lokacije mog portala

Kliknite na dugme Ne.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×