Postavljanje i uklanjanje lozinke za bazu podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Postavljanje i uklanjanje lozinke za bazu podataka u Microsoft Office Access 2007 pomoću dijaloga Postavljanje lozinke za bazu podataka i Lozinke za bazu podataka . Ovi dijalozi će se pojaviti kada kliknete na komandu Šifruj pomoću lozinke i Uklanjanje lozinke za bazu podataka i šifrovanje komandu, odnosno, u grupi Alatke baze podataka na kartici Alatke baze podataka . Ova slika prikazuje grupu koja sadrži komande:

Slika trake programa Access

Komanda koja se pojavljuje u grupi varira u zavisnosti od toga da li su šifrovane baze podataka. Ako šifrovane baze podataka, grupa prikazuje komandu Uklanjanje lozinke za bazu podataka i šifrovanje .

U dijalogu postavljanje lozinke za bazu podataka

  • Lozinku    Unesite lozinku u ovom polju.

  • Potvrda    Ponovo unesite lozinku u ovom polju. Otkucajte lozinku, kao u okvir lozinka i zatim pritisnite taster ENTER.

Dijalog Uklanjanje lozinke za bazu podataka

  • Lozinku    Unesite lozinku u polje, a zatim pritisnite taster ENTER. Način ćete ukloniti lozinku.

    Napomene: 

    • Koristite jake lozinke koji kombinuju velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabim lozinkama ne pojavljuju ovih elemenata. Jaku lozinku: Y6dh! et5. Slaba lozinka: Patika27. Lozinke koje bi trebalo da bude 8 ili više znakova.

    • Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može preuzeti. Skladištite lozinke tako što ćete ih zapisati na bezbednom mestu odvojeno od informacija koje one štite.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×