Postavljanje i uklanjanje lozinke za bazu podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Access baza podataka na radnoj površini koja koristi format datoteke .accdb može da se šifruje lozinkom. Ako znate lozinku šifrovane baze podataka, možete da uklonite lozinku i dešifrujete bazu podataka.

Napomena : Ovaj članak se ne odnosi na Access veb aplikacije – vrsta baze podataka koju dizajnirate pomoću programa Access i objavljujete na mreži. Više informacija potražite u članku Kreiranje Access aplikacije.

Postavljanje lozinke za bazu podataka

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, a zatim stavku Šifruj pomoću lozinke.

 2. U polje Lozinka upišite lozinku koju želite da koristite.

  Napomene : 

  • Koristite jaku lozinku koja kombinuje velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabim lozinkama ne pojavljuju ovih elemenata. Jaku lozinku: Y6dh! et5. Slaba lozinka: Patika27. Lozinke koje bi trebalo da bude 8 ili više znakova. Dodaj frazu koja koristi 14 ili više znakova je bolje.

  • Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može preuzeti. Skladištite lozinke tako što ćete ih zapisati na bezbednom mestu odvojeno od informacija koje one štite.

 3. Ponovo unesite lozinku u polje Proveri. Unesite lozinku tačno kao što ste je uneli u polje Lozinka i pritisnite taster ENTER.

Dijalog Uklanjanje lozinke za bazu podataka

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, a zatim stavku Dešifruj bazu podataka.

 2. U polje Lozinka unesite lozinku za bazu podataka.

  Važno :  Ako ne znate lozinku nećete moći da dešifrujete bazu podataka.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×