Postavljanje datuma i vremena za zastavice koje služe za označavanje poruka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Zastavice pomažu da se odrede poruke na koje je potrebno obratiti pažnju. Poruke označene zastavicom možete da potražite u prijemnom poštanskom sandučetu ili drugoj lista poruka, kao i sortirati te liste da biste pronašli sve poruke označene zastavicom.

Kada poruci dodelite zastavicu, pojaviće se datum početka i krajnji rok zastavice na Info traka u zaglavlju poruke. Radi bolje preglednosti, poruka će se takođe pojaviti u rokovniku i listi dnevnih zadataka u kalendaru u skladu sa datumom koji nosi. Microsoft Office Outlook 2007 obezbeđuje nekoliko zastavica sa već postavljenim datumima, kao što su Danas i Sledeća nedelja. Zastavice možete da dodelite i bez pridruženog datuma. Ako porukama često dodeljujete isto vreme i datum, možete da koristite zastavica „Brzi klik“ da biste jednim klikom zastavicom označili stavke.

Da biste na poruku označenu zastavicom dodatno skrenuli pažnju, možete da postavite podsetnik koji će vam ukazati na to kada treba da izvršite neku radnju.

U ovom članku

Kako funkcionišu datumi za zastavice u meniju praćenje?

Postavljanje datuma i vremena za zastavice

Postavljanje podsetnika za sebe u poruci označenoj zastavicom

Postavljanje podsetnika za druge osobe u poruci označenoj zastavicom

Kako funkcionišu datumi za zastavice u meniju praćenje?

U sledećoj tabeli je opisano kako funkcionišu datumi za zastavicu u meniju Praćenje. Međutim, možete da prilagodite datume za sve zastavice i, ako želite, postavite podsetnike.

Zastavica

Datum početka

Krajnji rok

Podsetnik

Danas

Današnji datum

Današnji datum

Sat vremena pre završetka današnjeg radnog dana

Sutra

Današnji datum plus jedan dan

Današnji datum plus jedan dan

Vreme početka današnjeg dana plus jedan radni dan

Ova sedmica

Današnji datum plus dva dana, ali ne posle poslednjeg radnog dana ove sedmice

Poslednji radni dan ove sedmice

Vreme početka današnjeg dana plus dva radna dana

Sledeća sedmica

Prvi radni dan sledeće sedmice

Poslednji radni dan sledeće sedmice

Vreme početka prvog radnog dana sledeće sedmice

Bez datuma

Bez datuma

Bez datuma

Današnji datum

Prilagođeno

Prikazan je današnji datum; odaberite prilagođeni datum ako želite

Prikazan je današnji datum; odaberite prilagođeni datum ako želite

Prikazan je današnji datum; odaberite prilagođeni datum ako želite


Vrh stranice

Postavljanje datuma i vremena za zastavicu

Možete da postavite datum i vreme u poruci koja je označena zastavicom za vas da bi vam blagovremeno bila skrenuta pažnju da nešto uradite.

Na primer, poruka označena zastavicom za Sledeću sedmicu će se pojaviti u crveno u prijemnom poštanskom sandučetu u ponedeljak sledeće sedmice, a stavke će se pojaviti u rokovniku ponedeljak navedene u odeljku danas . Poruke će biti navedeni i na listi dnevnih zadataka u ponedeljak. Ako ne preduzmete nijednu radnju na stavci, ona će ostati na listi za trenutni datum na dva mesta. Saznajte kako da uklonite ili dovršite stavke označene zastavicom.

I drugima možete da pošaljete poruke označene zastavicom. Takve poruke su prikazane sa zastavicom u prijemnom poštanskom sandučetu primaoca uz datum početka, krajnji rok i sve druge informacije o zastavici koje se nalaze na Info traci. Međutim, poruke neće biti dodate rokovniku ili listi dnevnih zadataka primaoca.

Vreme i datum postavljate prilikom dodavanja zastavice poruci. Možete da koristite podrazumevane datume i vreme koji su pridruženi zastavicama menija Praćenje ili ih po potrebi možete prilagoditi.

 • Dodavanje zastavice poruci

  Postupite na neki od sledećih načina:

  • U otvorenoj poruci, na kartici poruka , u grupi Opcije izaberite stavku Praćenje Slika dugmeta , a zatim kliknite na zastavicu.

  • U listi poruka, poput prijemnog poštanskog sandučeta, desnim tasterom miša kliknite na stavku, u priručnom meniju postavite pokazivač na stavku Praćenje, a zatim izaberite odgovarajuću zastavicu.

   Savet : Takođe možete dodeliti zastavicom poruku pomoću samo jednog klika. Više informacija potražite u članku Dodeljivanje zastavice za brzo obeležavanje.

 • Dodavanje zastavice sa prilagođenim datumom poruci

  1. Postupite na neki od sledećih načina:

   • U otvorenoj poruci, na kartici poruka , u grupi Opcije izaberite stavku Praćenje Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Prilagođeno.

   • U listi poruka, poput prijemnog poštanskog sandučeta, desnim tasterom miša kliknite na stavku, u priručnom meniju postavite pokazivač na stavku Praćenje, a zatim izaberite stavku Prilagođeno.

  2. Sa lista Datum početka i Krajnji rok izaberite željene datume.

Datum početka i krajnji rok se pojavljuju na Info traci pri vrhu poruke, zajedno sa informacijama koje su izabrane sa liste Označi kao.

Napomena : Označavanje stavke zastavicom ne postavlja podsetnik. Podsetnik možete da izaberete ako u meniju Praćenje izaberete stavku Dodaj podsetnik. Više informacija pogledajte u sledećim odeljcima.

Vrh stranice

Postavljanje podsetnika za sebe u poruci označenoj zastavicom

Da li je potrebno da odgovorite na poruku do kraja dana? Ili se dešava da neki važni zahtevi ponekad ostanu zaboravljeni? Postavljanje podsetnika za poruke obezbeđuje skretanje pažnje na označenu radnju.

 1. Postupite na neki od sledećih načina:

  • U otvorenoj poruci, na kartici poruka , u grupi Opcije izaberite stavku Praćenje Slika dugmeta .

  • U listi poruka, poput prijemnog poštanskog sandučeta, desnim tasterom miša kliknite na stavku, u priručnom meniju postavite pokazivač na stavku Praćenje, a zatim izaberite odgovarajuću zastavicu.

 2. U meniju Praćenje izaberite željeno vreme za podsećanje.

  Savet : Pošto su vreme i datum podešeni za podsetnik, oni se pojavljuju na Info traka pri vrhu poruke ili kontakta.

 3. Izaberite stavku Prilagođeni datum da biste podesili određeno vreme i datum za podsetnik.

 4. Potvrdite izbor Podsetnik, a zatim izaberite datum i vreme za podsetnik.

  Važno : Podsetnik će biti poslat i primaocima ako odgovorite na poruku kojoj ste dodali podsetnik za sebe. Pre slanja morate da uklonite podsetnik iz poruke ako ne želite da ga druge osobe prime.

  Uklanjanje podsetnika za primaoce

  1. U otvorenoj poruci, kliknite na dugme Odgovori ili Odgovori svima.

  2. Na kartici Poruka, u grupi Opcije kliknite na dugme Praćenje, a zatim izaberite stavku Obeleži zastavicom za primaoce.

  3. Opozovite izbor Obeleži zastavicom za primaoce.

Vrh stranice

Postavljanje podsetnika za druge osobe u poruci označenoj zastavicom

Da biste druge osobe podsetili da vam odgovore ili da nešto urade, možete da im pošaljete poruke označene zastavicom sa podsetnicima koji su namenjeni njima.

Savet : Budite diskretni kada drugima šaljete podsetnike. Neki primaoci možda neće želeti da se podsetnici aktiviraju dok rade. Druga mogućnost je slanje poruke koja je označena zastavicom sa datumom početka, krajnjim rokom i određenim informacijama koje su izabrane sa liste Označi kao. Na ovaj način, informacije će primaocima biti dostupne na Info traci poruke, bez podsetnika.

 1. U novoj poruci, na kartici poruka , u grupi Opcije izaberite stavku Praćenje Slika dugmeta .

 2. U meniju Praćenje izaberite stavku Obeleži zastavicom za primaoce.

 3. Da biste odabrali tip podsetnika (Praćenje je podrazumevana vrednost), u odeljku Obeleži zastavicom za primaoce izaberite željenu zastavicu sa liste Označi kao.

  Na primer, možete da odaberete frazu koja će ići uz podsetnik, kao što je Pozovi, Ne prosleđuj, Za vašu informaciju ili Rediguj. Ova informacija će se pojaviti u poruci na Info traci.

 4. Izaberite datum i vreme sa lista pored polja za potvrdu Podsetnik.

  Pošto izaberete datum i vreme, podsetnik će se pojaviti i na Info traci.

  Savet : Da biste dodali zastavicu i podsetnik za sebe, kao i za druge osobe, potvrdite izbor Obeleži zastavicom za mene, izaberite informaciju za zastavicu, a zatim izaberite opcije za podsetnik.

Kada se šalju poruke označene zastavicom, možete da pratite primaoce. Ako koristite Microsoft Exchange nalog, možete da pronađete i praćenje odgovora koje primate. Saznajte više o ovoj funkciji za Pronalaženje poruka označenih zastavicom.

Savet : Nakon što podesite vreme i datum za podsetnik, oni će se pojaviti na Info traci pri vrhu poruke.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×