Postavke za prosleđivanje poziva za opciju „Enterprise Voice“ (Glasovna komunikacija u preduzeću)

Ovaj odeljak opisuje postavke prosleđivanja poziva koje su na raspolaganju u okviru opcije Unified Communications Enterprise Voice.

Napomena :  Funkcije prosleđivanja poziva i govorne pošte su na raspolaganju samo ako je vaša organizacija konfigurisana da ih podržava. Ako niste sigurni u to koje funkcije programa Office Communicator 2007 su omogućene, obratite se svom administratoru sistema.

Da biste konfigurisali prosleđivanje poziva u programu Communicator 2007, koristite dijalog Postavke prosleđivanja poziva.

Da biste otvorili dijalog Postavke prosleđivanja poziva

 • U gornjem desnom uglu glavnog prozora programa Office Communicator, kliknite na dugme za prosleđivanje poziva, a zatim izaberite stavku Postavke prosleđivanja poziva.

Funkcije prosleđivanja poziva u okviru opcije Enterprise su sledeće:

Primeni ove postavke samo tokom mog radnog vremena koje je precizirano u programu Outlook

Potvrdite izbor polja Primeni ove postavke samo tokom mog radnog vremena koje je precizirano u programu Outlook da biste primenili postavke za prosleđivanje poziva tokom radnog vremena navedenog u vašem radnom kalendaru programa Outlook. Pre nego što potvrdite ovaj izbor, obavezno pregledajte svoj radni kalendar u okviru programa Outlook. Ova opcija može biti vrlo korisna, kada na primer, želite da tokom radnog vremena primate pozive od kuće, ali ne želite da vas prekidaju poslovnim pozivima kada ste kod kuće i ne radite.

Pregled i konfigurisanje radnog kalendara programa Outlook

 1. Otvorite prozor programa Office Outlook, u meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Na kartici Prioriteti, u odeljku Kalendar, kliknite na dugme Opcije kalendara.

 3. U odeljku Kalendar radne sedmice, konfigurišite svoje radne dane i radno vreme, a zatim kliknite na dugme U redu.

Nemoj da prosleđuješ pozive

 • Potvrdite izbor Nemoj da prosleđuješ pozive da biste isključili prosleđivanje poziva i otkazali opciju Istovremeno pozovi ovaj dodatni broj.

  Napomena : Isključivanjem opcije prosleđivanja poziva takođe se uspostavlja početna vrednost opcije Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na opciju Govorna pošta.

Prosledi pozive na

Kada izaberete opciju Prosledi pozive na, opcija Istovremeno zvono na ovom dodatnom broju je isključena, a opcija Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno više nije na raspolaganju.

Postavljanje opcija za prosleđivanje poziva

 • Izaberite opciju Prosledi pozive na, a zatim uradite sledeće:

  • Izaberite opciju Govorna pošta da biste prosledili pozive na svoju govornu poštu.

  • Da biste prosledili poziv na određeni boj, kliknite na njega. Brojevi telefona na raspolaganju su dati na osnovu brojeva konfigurisanih na kartici Telefoni u dijalogu Opcije programa Communicator ili na osnovu prethodno datih novih brojeva koje ste naveli u opciji Postavke prosleđivanja poziva.

  • Izaberite stavku Novi broj i zatim kliknite na dugme Konfiguriši koje se nalazi desno od padajuće liste. Unesite broj telefona u okvir Broj telefona, a zatim kliknite na dugme U redu. Za uputstva o formatu telefonskog broja prilikom unošenja novog broja, pročitajte odeljak Uređivanje broja telefona.

  • Izaberite opciju Kontakt, kliknite na dugme Konfiguriši koje se nalazi desno od padajuće liste, a zatim izaberite kontakt iz spiska kontakata ili otkucajte ime osobe odnosno njenu e-adresu u okviru Pretraga. Ako ste prethodno već naveli kontakt, ime tog kontakta će se pojaviti u okviru padajuće liste Prosledi pozive na.

Istovremeno pozovi ovaj dodatni broj

Kada izaberete opciju Istovremeno zvono na ovom dodatnom broju opcija Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na takođe postaje dostupna. Možete da koristite opciju Istovremeno zvono na ovom dodatnom broju kao i opciju Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na da bi prvo bio pozivan broj telefona na poslu i dodatni broj, a ukoliko ne odgovorite, poziv se preusmerava na govornu poštu, drugi broj ili na drugi kontakt. Ukratko, možete da koristite opciju Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na da biste čuli zvono na dodatnom broju, ako nije odgovoreno ni na jedan drugi pozivani broj.

Postavljanje opcije Istovremeno zvono na ovom dodatnom broju

 • Kliknite na opciju Istovremeno zvono na ovom dodatnom broju, a zatim uradite sledeće:

  • Izaberite postojeći broj sa padajuće liste.

  • Izaberite stavku Novi broj unesite novi broj u okvir Broj telefona, a zatim kliknite na dugme U redu. Za uputstva o formatu telefonskog broja prilikom unošenja novog broja, pročitajte odeljak Uređivanje broja telefona.

Kada izaberete opciju Istovremeno zvono na ovom dodatnom broju takođe možete da navedete postavke za opciju Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na. Na primer, ako se ne javite na svoj broj telefona na poslu i dodatni broj u toku navedenog vremenskog perioda, možete da preusmerite poziv na govornu poštu, drugi broj ili drugi kontakt.

Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na

Možete da koristite opciju Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na da biste preusmerili poziv pošto se niko nije javio na primarnom broju na poslu, niti na dodatnom odredištu navedenom u opciji Istovremeno zvono na ovom dodatnom broju.

Postavljanje opcije „Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno“

 • Izaberite opcijuPreusmeri pozive na koje nije odgovoreno na, a zatim uradite sledeće:

  • Izaberite stavku Govorna pošta da biste pozive na koje nije odgovoreno preusmerili na govornu poštu.

  • Izaberite postojeći broj na padajućoj listi. Dostupni brojevi su zasnovani na brojevima telefona konfigurisanim na kartici Telefoni u dijalogu Opcije ili su zasnovani na novim brojevima koji su navedeni u okviru konfiguracije za Postavke za prosleđivanje poziva.

  • Izaberite stavku Novi broj, a zatim kliknite na dugme Konfiguriši koje se nalazi desno od padajuće liste. Unesite broj telefona u okvir Broj telefona, a zatim kliknite na dugme U redu.

  • Izaberite opciju Kontakt, kliknite na dugme Konfiguriši koje se nalazi desno od padajuće liste i zatim izaberite kontakt sa spiska kontakata ili otkucajte ime osobe ili njenu e-adresu u okvir „Pretraga“.

Zvoni ovoliko sekundi pre preusmeravanja

Koristite opciju Zvoni ovoliko sekundi pre preusmeravanja da biste podesili vremenski period koji bi trebalo da protekne pre nego što se poziv na koji nije odgovoreno preusmeri na govornu poštu, dodatni broj ili na drugi kontakt.

Podešavanje vremenskog perioda za opciju „Zvoni ovoliko sekundi pre preusmeravanja“

 • U okviru opcije Zvoni ovoliko sekundi sekundi pre preusmeravanja, kliknite na strelicu nagore ili nadole da biste povećali odnosno smanjili period. Minimalan period je pet sekundi. Maksimalan period je 59 sekundi.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×