Postavke prosleđivanja poziva za Enterprise Voice

Ovaj odeljak opisuje postavke prosleđivanja poziva u programu Office Communicator 2007 R2.

Napomena :  Funkcije za prosleđivanje poziva i govornu poštu dostupne su samo ako je vaša organizacija konfigurisana tako da ih podržava. Ako niste sigurni koje su funkcije programa Office Communicator 2007 R2 omogućene, obratite se administratoru sistema.

Napomena :   Ako poziv prosledite kontaktu koji koristi Office Communicator 2005, kontakt koji prima prosleđeni poziv videće ime vašeg kontakta na spisku poziva, a ne ime pozivaoca.

Da biste u programu Communicator 2007 R2 konfigurisali prosleđivanje poziva, koristite dijalog Postavke prosleđivanja poziva.

Otvaranje dijaloga Postavke prosleđivanja poziva

 • U gornjem desnom uglu glavnog prozora programa Office Communicator kliknite na dugme Prosleđivanje poziva, a zatim izaberite stavku Postavke prosleđivanja poziva.

Funkcije prosleđivanja poziva za Enterprise Voice su sledeće:

Uradi sledeće kada dobijem pozive

Upotrebite padajuću listu Uradi sledeće kada dobijem pozive da biste izabrali ko treba da bude pozvan kada primite dolazni poziv. Ako želite da vaši pozivi zvone kod drugih kontakata ili na drugim brojevima telefona, izaberite odgovarajuću opciju i konfigurišite postavke kao što je opisano ispod.

 • Pozovi mene. Bićete pozvani samo vi kada primite dolazni poziv. Ako odaberete ovu opciju, možete podesiti dodatne brojeve koji će biti pozvani istovremeno kada i vaš podrazumevani broj telefona. Na primer, ako putujete ili ste izvan kancelarije tokom dela radnog dana, pozive možete podesiti tako da zvone na vašem telefonu na poslu i na vašem mobilnom telefonu.

  Konfigurisanje opcije Pozovi mene

  1. Sa padajuće liste Uradi sledeće kada dobijem pozive izaberite stavku Pozovi mene.

  2. Ako želite da vaši dolazni pozivi istovremeno zvone na vašem primarnom broju i na drugom broju, u okviru Odaberite dodatni broj koji će biti pozvan izaberite dugme opcije pored broja za koji želite da istovremeno bude pozvan. Ako taj broj telefona nije naveden, dodajte ga na sledeći način:

   1. Kliknite na dugme Dodaj.

   2. Izaberite stavku Broj telefona.

   3. U dijalogu Moji brojevi telefona izaberite tip broja telefona koji želite da dodate ili kliknite na dugme Novi telefon.

   4. U dijalogu Uređivanje broja telefona otkucajte novi broj telefona. (Pogledajte odeljak Uređivanje broja telefona za primere formata brojeva telefona.)

 • Pozovi mene i moju grupu timskih poziva. Dolazni pozivi će zvoniti kod vas i vaše grupe timskih poziva koja predstavlja grupu kontakata koje ste naveli kao kontakte koji mogu odgovarati na dolazne pozive upućene vama. Takođe možete podesiti odlaganje kako bi ti dolazni pozivi prvo zvonili kod vas, a zatim kod članova vaše grupe timskih poziva nakon navedenog broja sekundi.

  Konfigurisanje opcije Pozovi mene i moju grupu timskih poziva

  1. Sa padajuće liste Uradi sledeće kada dobijem pozive izaberite stavku Pozovi mene i moju grupu timskih poziva.

  2. U okviru Dodajte članove grupe timskih poziva koji će odgovarati na pozive u vaše ime kliknite na dugme Dodaj.

  3. Izaberite stavku Kontakt, a zatim sa liste Dodajte kontakte izaberite kontakt ili u polje „Pretraga“ otkucajte ime ili e-adresu osobe.

  4. Kliknite na dugme U redu.

  5. Da biste podesili odlaganje pre pozivanja kontakta, u odeljku Grupa timskih poziva izaberite kontakt, a zatim kliknite na dugme Odlaganje(ili kliknite na ikonu pored kontakta u koloni Odlaganje). U dijalogu Podešavanje odlaganja poziva unesite broj sekundi koje treba da proteknu pre nego što kontakt bude pozvan, a zatim kliknite na dugme U redu.

 • Prosledi u moju govornu poštu, na broj ili kontaktu. Dolazni pozivi će zaobići vas i ići direktno u vašu govornu poštu, na broj telefona ili kontaktu kojeg navedete.

  Konfigurisanje opcije Prosledi u moju govornu poštu, na broj ili kontaktu

  1. Sa liste Uradi sledeće kada dobijem pozive izaberite stavku Prosledi u moju govornu poštu, na broj ili kontaktu.

  2. U okviru Prosledi moje pozive na nešto od sledećeg izaberite dugme opcije pored broja telefona ili kontakta. Ako taj broj telefona ili kontakt nije naveden, uradite nešto od sledećeg:

   1. Da biste dodali broj telefona, kliknite na dugme Dodaj, a zatim izaberite stavku Broj telefona. U dijalogu Moji brojevi telefona kliknite na dugme Novi telefon. U dijalogu Uređivanje broja telefona otkucajte novi broj telefona. (Pogledajte odeljak Uređivanje broja telefona za primere formata brojeva telefona.) Kliknite na dugme U redu.

   2. Da biste dodali kontakt, kliknite na dugme Dodaj, a zatim izaberite stavku Kontakt. Izaberite kontakt sa liste Dodajte kontakte ili u polje „Pretraga“ otkucajte ime ili e-adresu osobe. Kliknite na dugme U redu.

 • Pozovi mene i moje delegate. Ako imate pomoćnike koji će koristiti pomoćnik za Office Communications Server 2007 R2 da bi upravljali pozivima upućenim vama, izaberite ovu opciju ako želite da dolazni pozivi zvone kod vas i delegata koje navedete.

  Konfigurisanje opcije Pozovi mene i moje delegate

  1. Sa padajuće liste Uradi sledeće kada dobijem pozive izaberite stavku Pozovi mene i moje delegate.

  2. U okviru Odaberite delegate koji će odgovarati na pozive i upućivati ih u vaše ime kliknite na dugme Dodaj.

  3. Izaberite stavku Kontakt, a zatim sa liste Dodajte kontakte izaberite kontakt ili u polje „Pretraga“ otkucajte ime ili e-adresu osobe.

  4. Kliknite na dugme U redu.

   Napomena : Polje za potvrdu u koloni Pozovi možete koristiti da biste odredili da li delegati sa vaše liste mogu odgovarati na pozive i upućivati ih u vaše ime. Delegata takođe možete ukloniti sa liste tako što ćete izabrati njegovo ime, a zatim kliknuti na dugme Izbriši.

 • Pozovi samo moje delegate. Ako imate pomoćnike koji će koristiti pomoćnik za Office Communications Server 2007 R2 da bi upravljali pozivima upućenim vama, izaberite ovu opciju ako želite da dolazni pozivi zaobilaze vas i zvone kod delegata koje navedete.

  Konfigurisanje opcije Pozovi samo moje delegate

  1. Sa padajuće liste Uradi sledeće kada dobijem pozive izaberite stavku Pozovi samo moje delegate.

  2. U okviru Odaberite delegate koji će odgovarati na pozive i upućivati ih u vaše ime kliknite na dugme Dodaj.

  3. Izaberite stavku Kontakt, a zatim sa liste Dodajte kontakte izaberite kontakt ili u polje „Pretraga“ otkucajte ime ili e-adresu osobe.

  4. Kliknite na dugme U redu.

  5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu u koloni Pozovi pored delegata kojima želite da prosledite svoje pozive.

   Napomena : Delegata takođe možete ukloniti sa liste tako što ćete izabrati njegovo ime, a zatim kliknuti na dugme Izbriši.

Rezime trenutnih postavki

Ovaj deo teksta rezimira način na koji će se upravljati vašim pozivima na osnovu postavki prosleđivanja poziva koje ste trenutno naveli. Da biste prilagodili te postavke, izaberite novu opciju sa padajuće liste Uradi sledeće kada dobijem pozive.

Napomena : Broj telefona možete urediti na listi „Pozovi“ tako što ćete kliknuti na broj (ili izabrati dugme opcije pored broja telefona, a zatim kliknuti na dugme Uredi). U dijalogu Moji brojevi telefona izaberite tip broja telefona. U dijalogu Uređivanje broja telefona uredite broj telefona. (Pogledajte odeljak Uređivanje broja telefona za primere formata brojeva telefona.) Kliknite na dugme U redu.

Pošalji pozive na koje nije odgovoreno na sledeće

Opciju Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na možete koristiti da biste preusmerili poziv na koji nije odgovoreno na primarnom broju na poslu ili na dodatnom broju telefona ili od strane kontakta.

Podešavanje opcije „Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na“

 • Kliknite na padajuću listu pored opcije Preusmeri pozive na koje nije odgovoreno na, a zatim izvršite neku od sledećih radnji:

  • Izaberite stavku Govorna pošta da biste pozive na koje nije odgovoreno preusmerili u govornu poštu.

  • Sa padajuće liste izaberite postojeći broj. Dostupni brojevi zasnovani su na brojevima telefona konfigurisanim u dijalogu Opcije, na kartici Telefoni ili novim brojevima koje ste naveli pri konfigurisanju dijaloga Postavke prosleđivanja poziva.

  • Izaberite stavku Novi broj, a zatim izaberite stavku Konfiguriši sa desne strane padajuće liste. Unesite broj telefona u polje Broj telefona, a zatim kliknite na dugme U redu.

  • Izaberite stavku Kontakt, a zatim sa spiska kontakata izaberite kontakt ili u polje „Pretraga“ otkucajte ime ili e-adresu osobe.

Zvoni ovoliko sekundi pre preusmeravanja

Koristite opciju Zvoni ovoliko sekundi pre preusmeravanja da biste podesili vremenski period koji treba da protekne pre nego što poziv na koji nije odgovoreno bude preusmeren u vašu govornu poštu, na drugi broj ili drugom kontaktu.

Primeni ove postavke samo tokom mog radnog vremena koje je navedeno u programu Outlook

Potvrdite izbor u polju za potvrdu Primeni ove postavke samo tokom mog radnog vremena koje je navedeno u programu Outlook da biste postavke prosleđivanja poziva primenili tokom radnog vremena koje je navedeno u radnom kalendaru programa Outlook. Pre nego što potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, obavezno pregledajte radni kalendar programa Outlook. Ova opcija može biti posebno korisna ako, na primer, želite da primate pozive kod kuće tokom radnog vremena, ali ne želite da vas poslovni pozivi van radnog vremena ometaju kod kuće. Više informacija potražite u odeljku Primeni ove postavke samo tokom mog radnog vremena koje je navedeno u programu Outlook.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×