Postavke polja

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Dijalog Postavke polja se koristi za kontrolisanje različitih postavki polja u izveštaju izvedene tabele koje se odnose na štampanje, međuvrednosti i filtriranje.

Ime izvora    Prikazuje ime polja u izvoru podataka.

Prilagođeno ime    Prikazuje trenutno ime polja u izveštaju izvedene tabele ili ime izvora ako nema prilagođena imena. Da biste promenili Prilagođeno ime, kliknite na tekst u polju i uredite ime.

Raspored i štampanje

Odeljak rasporeda

Prikaži oznake stavki u obliku strukture    Izaberite ovu opciju da biste stavke polja prikazali u obliku strukture.

Prikaži oznake iz sledećeg polja u istoj koloni (sažeti oblik)    Potvrdite ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste prikazali ili sakrili oznake narednog polja u istoj koloni ili u sažetom obliku. Na ovaj način se uključuje ili isključuje prikazivanje izabranog polja u sažetom obliku. Ovo polje za potvrdu je omogućeno samo ako ste izabrali opciju Prikaži stavke u obliku strukture.

Prikaži međuvrednosti na vrhu svake grupe    Potvrdite ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste na vrhu svake grupe prikazali međuvrednosti. Ovo polje za potvrdu je omogućeno samo ako ste izabrali opciju Prikaži stavke u obliku strukture.

Prikaži oznake stavki u obliku tabele    Izaberite ovu opciju da biste stavke polja prikazali u obliku tabele. Ova postavka utiče samo na polja reda koja se nalaze u oblasti oznaka redova.

Umetni prazan red posle svake stavke    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste obezbedili više prostora između stavki, kao što su međuvrednosti, umetanjem praznog reda posle svake stavke. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste stavke polja prikazali bez praznih redova.

Napomena : Na prazne redove možete primeniti oblikovanje znakova ili ćelija, ali u njih ne možete unositi podatke.

Prikaži stavke bez podataka    Potvrdite ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste prikazali ili sakrili stavke koje ne sadrže podatke.

Napomena : Ovo polje za potvrdu nije dostupno za OLAP izvor podataka.

Odeljak „Štampanje“

Umetni prelom stranice posle svake stavke    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da prilikom štampanja izveštaja izvedene tabele nakon svake stavke umetnete prelom stranice, ili ga opozovite ako to ne želite.

Međuvrednosti i filteri

Odeljak „Međuvrednosti“

Izaberite neku od sledećih opcija:

  • Automatsko Za dato polje se koristi podrazumevana funkcija.

  • Nijedno Prikazuje polje bez međuvrednosti.

  • Prilagođeno Omogućava izbor neke od sledećih funkcija za međuvrednosti.

Funkcija

Opis

Sum

Zbir vrednosti. Ovo je podrazumevana funkcija za numeričke vrednosti.

Count

Broj vrednosti. Funkcija za rezimiranje Count radi na isti kao funkciju COUNTA radnog lista. Count je podrazumevana funkcija za vrednosti koje nisu brojevi.

Average

Prosečna vrednost.

Max

Najveća vrednost.

Min

Najmanja vrednost.

Product

Proizvod vrednosti.

Count Nums

Broj vrednosti koje su brojevi. Funkciju za rezimiranje Brojanje brojeva radi na isti način kao funkcija radnog lista COUNT .

StDev

Procena standardne devijacije populacije, pri čemu je uzorak podskup ukupne populacije.

StDevp

Standardna devijaciju populacije, pri čemu populaciju čine sve vrednosti koje treba rezimirati

Var

Procena varijanse za populaciju, pri čemu je uzorak podskup cele populacije.

Varp

Procena varijanse za populaciju, pri čemu populaciju čine sve vrednosti koje treba rezimirati.

  • Napomena : Prilagođenu funkciju nije moguće koristiti sa OLAP izvorom podataka.

Odeljak „Filter“

Uključite nove stavke u ručno filtriranje    Potvrdite ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste u izveštaj izvedene tabele na koji je primenjen filter uključili sve nove stavke, ili ih iz njega izuzeli.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×