Postavke naloga su zastarele

Ako primite poruku u aplikaciji Pošta ili Kalendar za Windows 10 da su postavke naloga zastarele, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kako biste rešili problem.

Popravite zastareli nalog

Najčešći uzrok zastarelog naloga je netačna lozinka. Odaberite stavku Popravi nalog na traci sa obaveštenjem na vrhu aplikaciju Pošta ili Kalendar. Ako je lozinku netačna, videćete poruku koja od vas traži da ažurirate lozinku. Unesite novu lozinku i kliknite na dugme Gotovo.

Savet : Ako želite da promenite lozinku za nalog odobavljača e-pošte – na primer, Gmail ili iCloud – moraćete da posetite veb sajt svog dobavljača usluga e-pošte. Pogledajte odeljak Promena lozinke za više informacija.

Ako lozinka nije problem, možda imate grešku certifikata. Ako je tako, videćete poruku „Postoji problem sa bezbednosnim certifikatom servera. Bezbednosni certifikat nije od pouzdanog autoriteta za izdavanje certifikata.“

Ova greška se često dešava kad ne koristite SSL za obezbeđivanje naloga e-pošte. Da biste popravili ovu grešku, koristite sledeće korake.

  1. Odaberite stavke Postavke > Upravljanje nalozima.

  2. Odaberite nalog koji je zastareo da biste prikazali dijalog sa postavkama naloga.

  3. Odaberite stavke Promena postavki sinhronizacije poštanskog sandučeta > Napredne postavke poštanskog sandučeta. Možda ćete morati da se pomerite nadole u dijalogu da biste videli Napredne postavke poštanskog sandučeta.

  4. Potvrdite izbor u poljima Zahtevaj SSL za dolaznu e-poštu i Zahtevaj SSL za odlaznu e-poštu a zatim odaberite stavke Gotovo > Sačuvaj.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×