Postavke keša Office dokumenata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Keš Office dokumenata se koristi u Microsoft centru za otpremanje kako biste mogli da vidite stanje datoteka koje otpremate na server — tako što ćete pratiti tok otpremanja i da li je potrebno obratiti pažnju na neke datoteke. Postavkama keša Office dokumenata možete upravljati tako što ćete prilagoditi postavke u Microsoft Office centru za otpremanje.

  • Ikonom Microsoft Office centra za otpremanje možete upravljati tako što ćete onemogućiti obaveštenja i isključiti prikaz ikone.

  • Maksimalan broj dana za čuvanje datoteka u kešu Office dokumenata možete podesiti tako što ćete po potrebi podesiti opciju Dani za čuvanje datoteka u kešu Office dokumenata. Datoteke starije od maksimalnog broja dana biće uklonjene iz keša samo kada nema promena koje čekaju na otpremanje.

    Napomena: Ako maksimalno vremensko ograničenje postavite na manji broj dana, uskladištićete manje datoteka i obično koristiti manje prostora na čvrstom disku. Ako datoteke zadržite duže, više datoteka će moći da se uskladišti u kešu i poboljšaće se performanse otvaranja datoteka, ali to će takođe koristiti više prostora na čvrstom disku.

  • Za korisnike koji žele direktno da rade sa serverom ili koji se brinu o svojoj privatnosti, izbor opcije Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se oni zatvore automatski će izbrisati dokumente iz keša kada se oni zatvore.

    Važno: Ako imate Brisanje datoteka iz keša Office dokumenata kada se zatvore Postavka izabranog i zatvorite datoteku pre nego što je otpremanje dovršeno, imate opciju da čekaju na otpremanje završi, sačuvajte datoteku na drugoj lokaciji ili zatvorite bez čuvanja ikakvih promena. Možda ćete takođe dobijate poruku o grešci koja vas obaveštava da nije moguće dovršiti otpremanje.

  • Keš Office dokumenata možete obrisati u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na dugme Izbriši keširane datoteke.

    Napomena:  Brisanje keša Office dokumenata klikom na dugme Izbriši keširane datoteke ili omogućavanjem opcije Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se zatvore izbrisaće sadržaj dokumenata iz keša, ali lista datoteka koje su otvarane čuva se u kešu i skladišti na računaru.

Ako koristite Office RT

Deo van mreže kao što je pomenuto iznad neće funkcionisati za Office RT, ali postoji rešenje.

U Office RT, keša Office dokumenata je aktivan u preuzimanju Office datoteka iz OneDrive ili na SharePoint lokaciji. Samo nalazi keš datoteke koje ste otvorili sa Office aplikacijom (kao što su Word, Excel ili PowerPoint). Da biste dobili keširanih Office datoteka, otvorite Office Upload Center i izaberite Sve keširane datoteke sa padajuće liste pored dugmeta Osveži . Pojaviće listu datoteka keša koje možete dvaput da kliknete da biste otvorili, čak i dok van mreže.

Možete da otvorite Office aplikaciju koja je poslednja izmenila datoteku u i da biste ga izabrali sa liste nedavno korišćenih. Ponovo, to možete uraditi na mreži ili van mreže.

Napomena: Datoteka će ostati u keš 15 dana podrazumevano. Ako niste otvorili tu datoteku 15 dana, dobija starosti od. Izgubićete neće ništa zato što datoteka će i dalje nalaze na OneDrive ili SharePoint lokacije. Ako morate da zadržite datoteku u keš duže da 15 dana, dužinu trajanja vremena je datoteka uskladištena može uvećati da do 30 dana tako što ćete otići na stranicu postavke centra za otpremanje.

Da biste saznali kako da prilagodite ove postavke i da biste dobili više informacija o Microsoft Office centru za otpremanje, pogledajte članak Microsoft Office centar za otpremanje.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Brisanje keš Office dokumenta

Otklanjanje neusaglašenosti u centru za otpremanje

Brisanje datoteke

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×