Postavke administratora za Sway

Sway je Office 365 aplikacija koja pomaže vama i vašim kolegama da izrazite svoje ideje pomoću interaktivne podloge za crtanje zasnovane na vebu. Dizajn aplikacije Sway vam omogućava da brzo i lako kreirate profesionalne, interaktivne i vizuelno atraktivne dizajne iz slika, teksta, dokumenata, video zapisa, mapa i još mnogo toga. Možete i da izmenite rezultate da biste dobili jedinstveni izgled i doživljaj koji želite. Sway vašim kreacijama daje sjajan izgled u svakom pregledaču i možete da ga delite sa korisnicima i kolegama tako što ćete im jednostavno poslati vezu. Sway je podrazumevano omogućen za sve osobe u vašoj organizaciji.

Odjavite se Sway

Pokušajte da kreirate interaktivno i kreativno Sway platno na sajtu Sway.com. Više administratorskih informacija potražite u članku Najčešća pitanja o aplikaciji Sway – pomoć za administratore.

Koristite Office 365 administrativni centar da biste onemogućili ili omogućili spoljno deljenje

Onemogućavanjem ili omogućavanjem spoljnog deljenja možete da kontrolišete da li osobe u vašoj organizaciji mogu da dele Sway platna koja kreiraju sa osobama izvan organizacije. Spoljno deljenje je podrazumevano omogućeno. Ako onemogućite spoljno deljenje, korisnici ne mogu da vide destinacije spoljnog deljenja u aplikaciji Sway.

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite stavku Administrator da biste otišli na Office 365 administrativni centar.

 3. Izaberite stavke Postavke > Usluge i programski dodaci.

  U levom oknu za navigaciju izaberite stavku „Postavke“, a zatim izaberite stavku „Usluge i programski dodaci“.
 4. Na stranici Usluge i programski dodaci odaberite stavku Sway.

  Pomerite se nadole na ekranu „Usluge i programski dodaci“ i kliknite na „Sway“.
 5. Na ekranu sa postavkama usluge Sway koji se otvara, za postavku Spoljno deljenje podesite preklopnik na Isključeno ako želite da onemogućite spoljno deljenje ili na Uključeno ako želite da omogućite spoljno deljenje, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Postavite „Spoljno deljenje“ na „Uključeno“ ili „Isključeno“ prema potrebi za vašu situaciju i kliknite na dugme „Sačuvaj“.

Koristite Office 365 administrativni centar da biste dodali izvore sadržaja

Možete da kontrolišete izvore sadržaja koje osobe u organizaciji mogu da koriste u okviru aplikacije Sway.

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite stavku Administrator da biste otišli na Office 365 administrativni centar.

 3. Izaberite stavke Postavke > Usluge i programski dodaci.

  U levom oknu za navigaciju izaberite stavku „Postavke“, a zatim izaberite stavku „Usluge i programski dodaci“.
 4. Na stranici Usluge i programski dodaci izaberite stavku Sway.

  Pomerite se nadole na ekranu „Usluge i programski dodaci“ i kliknite na „Sway“.
 5. Za Izvore sadržaja podesite preklopnik na Uključeno za izvore spoljnog sadržaja koje želite da uključite u Sway ili na Isključeno za izvore spoljnog sadržaja koje želite da izuzmete, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  U odeljku „Izvori sadržaja“, postavite preklopnik za različite izvore sadržaja na „Uključeno“ ili „Isključeno“, prema potrebi za vašu situaciju.

  Napomena : Ukoliko isključite Vikipediju kao izvor sadržaja, isključićete funkciju „Počni od teme“. Funkcija „Počni od teme“ pomaže korisnica predlaganjem prikaza sa temama o kojima mogu da pišu. Ova funkcija je dostupna samo na engleskom jeziku.

Kad onemogućite Sway za nekog korisnika, ta osoba ne može da koristi Sway. Sway pločica biće sakrivena u Office 365 programu za pokretanje aplikacije i na matičnoj stranici. Pogledajte temu Dodela licenci korisnicima za Office 365 za preduzeća za korake o omogućavanju aplikacije Sway za pojedinačnog korisnika.

Ako organizacija ograničava povezivanje računara na mreži sa internetom, pogledajte članak Office 365 opsezi URL i IP adresa. Ovaj članak navodi krajnje tačke (FQDN-ove, opsege IPv4 i IPv6 adresa) koje bi trebalo da uključite na listu dozvoljenih izlaza i zonu pouzdanih sajtova programa Internet Explorer na klijentskim računarima kako biste obezbedili da računari mogu uspešno da koriste aplikaciju Sway u usluzi Office 365.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×