Postavka se migracije usluge sastanku (MMS)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Upoznavanje migracije usluge (MMS) je Skype za posao usluga koja se izvršava u pozadini i automatski ažurira Skype sastancima za korisnike. MMS je dizajniran da eliminišete potrebe za korisnike da biste pokrenuli alatku za migraciju sastanka da biste ažurirali svoje Skype sastancima.

Zahtevi   

MMS zahteva poštanske sandučiće od organizatorima sastanka da bude na Exchange Online.

Primarni scenariji   

MMS ažurira Skype sastanci za korisnika u sledeće dve primarni situacije:

 • Kada korisnik se migrira iz lokalnog Skype za posao Server Skype za posao Online

 • Kada administrator može da promeni korisnika uključivanja u konferenciju biranjem postavke koje zahtevaju ažuriranje uključivanje u konferenciju biranjem informacije u tom korisniku sastanaka

Uobičajeni slučajevi gde možete da koristite MMS   

Ovo su neke od uobičajenih scenarija koji možda važi za vas. Ovo su svih podržanih scenariji za migraciju. Međutim, MMS neće pokrenuti u tim slučajevima i moraćete da umesto toga koristite Alatke za migraciju sastanak .

 • Korisnik Poštanski sandučići na lokalnom sistemu Exchange serveru

 • Korišćenje nezavisnih proizvođača uključivanje u konferenciju biranjem dobavljača

 • Migriranje korisnika sa Skype za posao online lokalnog servera Skype

Ažuriranje sastanaka kada to lokalni korisnik se migrira Skype za posao Online

Ovo je Najčešći slučaj gde MMS mogu pomoći u kreiranju bolji prelaza za korisnike. Kada korisnik se migrira iz u lokalnom programu Skype za posao Server Skype za posao Online, MMS će otkriti novi korisnik i će skenirati tog korisnika kalendar za Skype sastancima. Sve buduće Skype sastanci će se ažurirati novim informacijama za tog korisnika.

Ako trenutno koristite Skype Server 2015 za uključivanje u konferenciju biranjem

Preporučujemo da pratite najbolje prakse ispod za najbolje iskustvo sa MMS u ovom scenariju:

 • Pošto MMS zahteva poštansko sanduče korisnika da bude na Exchange Online, ako se takođe migrirate iz lokalnog Exchange servera, prvo poštansko sanduče korisnika za Exchange Online.

 • Dodelite PSTN konferencije licencu korisniku pre nego što pokrenete Move-CSUser cmdlet za Migriranje korisnika. To je zato što MMS takođe ažurira sastanaka prilikom uključivanja u konferenciju biranjem postavke se menjaju za korisnika. Ako prvo ne dodelite licencu, MMS će se ažurirati sve sastanke ponovo kada korisniku dodelite licencu.

Ako trenutno koristite dobavljača audio konferencije nezavisnog proizvođača (ACP)

Sa nezavisnih proizvođača ACP, da li se pokreće MMS zavisi od postavki za uključivanje u konferenciju biranjem vaše organizacije. Možete odabrati da automatski zameniti brojeve telefona u od vaše ACP kada dodelite korisniku PSTN konferencije licence. Sa druge strane, možda ćete morati da sprečite i zadržali u brojeve iz vaše ACP. Da biste videli postavku u vašoj organizaciji, pokrenite sledeću komandu Windows PowerShell i proverite vrednost parametra AutomaticallyReplaceAcpProvider. Ako vam je potrebna pomoć sa PowerShell, pogledajte odeljak Korišćenje alatke PowerShell za upravljanje Skype za posao organizacije na kraju ovog članka.

Get-CsOnlineDialInConferencingTenantSettings
 • Ako je vrednost ovaj parametar $true, zatim MMS će pokrenuti kada korisnik je dodeljena licenca PSTN konferencije i ažurirajte svoje sastanke. Pozovite brojeve iz vaše ACP se zadržavaju dok je dodeljena licenca za PSTN konferencije.

 • Ako je vrednost ovaj parametar $false, zatim MMS neće ažurirati sastanke čak i ako korisnik je dodeljena dozvola za PSTN konferencije. Pozovite brojeve iz vaše ACP se zadržavaju sve dok korisnik ručno dodeli za uključivanje u konferenciju biranjem u centru administracije Skype ili pomoću programa Windows PowerShell.

Ažuriranje sastanaka kada promenite korisničkih postavki za uključivanje u konferenciju biranjem

MMS će se ažurirati postojeće Skype za posao online korisnika sastanke u sledećim slučajevima:

 • Kada dodelite ili uklonite licencu PSTN konferencije

 • Kada omogućite ili onemogućite uključivanje u konferenciju biranjem

 • Kada promenite ili poništite ID konferencije za korisnika konfigurisan tako da koristi javne sastanaka

 • Kada korisnik pomerite do nove njega uključivanje u konferenciju biranjem

 • Kada je broj telefona Nedodeljeni uključivanje u konferenciju biranjem mostu. Ovo je slučaj u složenim koja zahteva dodatne korake. Više informacija potražite u članku Dodeljivanje ili opoziv dodele naplatu i besplatne brojeve do njega uključivanje u konferenciju biranjem.

Važno : MMS samo ažurira sastanke kada koristite Microsoft most. Ako koristite nezavisnih proizvođača uključivanje u konferenciju biranjem dobavljača, korisnici treba da ažurirate svoje sastanke ručno. U ovom slučaju, možete da koristite Alatke za migraciju sastanak.

Ne sve promene korisničkih postavki za uključivanje u konferenciju biranjem aktivirati MMS. Tačnije, sledeće dve promene neće dovesti do MMS Ažuriranje sastanaka:

 • Kada promenite SIP adresu organizator sastanka (SIP korisničkog imena ili njihov SIP domen)

 • Kada promenite URL sastanka u vašoj organizaciji pomoću komande " Ažuriraj CsTenantMeetingUrl ".

Šta se dešava kada MMS ažurira sastancima?

Kada MMS otkrije da korisnika sastanaka treba da se ažurira, on će uradite sledeće:

 1. Identifikujte sve sastanke Skype korisnik ima planiranom u budućnosti

  • Bilo koji Skype sastanaka koji su se desili pre kada je pokrenut MMS su preskočeno

  • Samo sastanci kojima korisnik je organizator se ažuriraju

 2. Zameni na mreži sastanka informacije bloka u detalje sastanka

 3. Pošalji ispravke svim primaocima sastanka u ime organizator sastanka

Koliko dugo traje za MMS da biste pokrenuli?   

Vremenski period je potrebno da MMS za migraciju sastanaka varira u zavisnosti od toga koliko korisnika su filter i ukupan broj Skype sastanci svaki korisnik ima na svoj kalendar. Minimum, biće potrebno 10 minuta za pokretanje. Dok neke velike migracije može potrajati do 12 sati, većina migracije treba da dovršite u roku od 1 sat.

Ograničenja i potencijalne probleme   

 • Samo Skype sastancima koji su planirani tako što ćete kliknuti na dugme Dodavanje Skype sastanku u programu Outlook na Vebu ili pomoću Skype sastanku programskog dodatka za Outlook migriraju. Drugim rečima, ako korisnik će kopirati i nalepiti Skype informacije sastanak na mreži iz jednog sastanka u novi sastanak, taj novi sastanak se neće ažurirati.

 • MMS zamenjuje sve informacije o sastanku na mreži blokiranje kada se migrira na sastanku. Stoga, ako korisnik ima uređivati tog bloka, njihove promene će biti zamenjene. Neki sadržaj imaju u detalje sastanka izvan informacije o sastanku na mreži neće uticati bloku.

  Blok sastanak koji se ažuriraju tako što ćete MMS
 • Koja je kreirana ili povezan sa sastanka (bele table, ankete i tako dalje) sadržaj sastanka neće biti sačuvane kada MMS pokrenut. Ako organizatore sastanka unapred priložite sadržaja za sastanke, sadržaj biće potrebno da se ponovo kreiraju kada MMS pokrenut.

 • Veza ka deljenoj sastanak sa napomenama u kalendarske stavke, a takođe iz programa Skype sastanka takođe će biti zamenjene. Imajte na umu da stvarni sastanak beleške uskladištene u programu OneNote će i dalje biti tamo, to je samo na vezu ka deljene beleške se zameniti.

 • Ne migrira sastanke sa više od 250 učesnika (uključujući organizator).

 • Neke UNICODE znakova u telu pozivu možda pogrešno ažurirati na jedan od sledećih specijalnih znakova: terorističkog?, ½,.

Šta će korisnici videti kada MMS ažurira svoje sastanke?

Kao što je alatka za migraciju sastanaka, MMS šalje ažurirane podatke za sastanak u ime korisnika. Stoga, korisnici će videti jedino drugi krug sastanaka obaveštenja o prihvatanju za sastanke. To može biti zbunjujuće za korisnike, tako da preporučujemo da obavestite korisnike unapred ne samo kada ste ih migrirate iz lokalnog Skype za posao Online, ali takođe kada vršite uključivanje u konferenciju biranjem izmene koje će aktivirati MMS.

Upravljanje MMS

Morate da koristite Windows PowerShell za upravljanje MMS i proverite status tekuće migracije. Informacije u ovom odeljku pretpostavlja da ste upoznati sa korišćenjem programa PowerShell za upravljanje u programu Skype za posao organizacije. Ako ste novi PowerShell, pogledajte odeljak Korišćenje alatke PowerShell za upravljanje Skype za posao organizacije na kraju ovog članka.

Kako da proverim status sastanka migracija?

Možete koristiti Get-CsMeetingMigrationStatus cmdlet da biste proverili status sastanka migracije. U nastavku su neke primere.

Da biste dobili rezimea status svih MMS migracija, pokrenite sledeću komandu:

Get-CsMeetingMigrationStatus -SummaryOnly

Ovo će vam dati tabelarnog prikaza svih migracija država ovako:

Država UserCount
-----   ---------
Na čekanju 21
InProgress 6
Nije uspelo 2
Je uspeo 131

Važno : Ako vidite bilo koju migracije nije uspela, izvršavanje radnje za rešavanje problema sa što pre. Osoba neće moći da uključivanja u sastanke organizovane po te korisnike dok ne možete ih rešite. Pogledajte na Šta da radim ako postoji greška? odeljak više informacija.

Da biste dobili potpune detalje svih migracija unutar određenog vremenskog perioda, možete da koristite StartTime i EndTime parametri. Na primer, sledeća komanda će se vratiti potpune detalje na svih migracija do kojih je došlo iz 1 oktobar 2016 8 oktobar 2016.

Get-CsMeetingMigrationStatus -StartTime "10/1/2016" -EndTime "10/8/2016"

Takođe možete poželeti da biste proverili status migracije za određenog korisnika, a možete da koristite parametar UserId za to. Na primer, sledeća komanda će vratiti status korisnika ashaw@contoso.com:

Get-CsMeetingMigrationStatus -UserId "ashaw@contoso.com"

Šta da radim ako postoji greška

Kada pokrenete Get-CsMeetingMigrationStatus cmdlet da biste započeli Prikaz rezimea i obratite pažnju da postoje migracija uNije uspeloDržava, evo šta treba da uradite:

 1. Odredite korisnike koji se ovo odnosi. Pokrenite sledeću komandu da biste dobili listu korisnike i određene greške koji je prijavljen kao:

  Get-CsMeetingMigrationStatus | Where {$_.State -eq "Failed"} | Format-Table UserId,LastErrorMessage
 2. Za svaki od tih korisnika, pokrenite Alatka za migraciju sastanaka da biste ručno Migrirajte sastanaka.

 3. Ako i dalje ne funkcioniše migracija sa alatka za migraciju sastanaka, imate dve opcije:

Omogućavanje i onemogućavanje MMS

MMS je omogućena za sve organizacije, ali to može da se onemogući po potrebi. Na primer, ako želite da ručno Migrirajte sve sastanke ili ako koristite nezavisnih proizvođača uključivanje u konferenciju biranjem dobavljača, ne morate MMS pokrenut. Takođe možete odabrati da privremeno onemogućite MMS. Na primer, možda ćete biti radite značajnih promena postavki uključivanja u konferenciju biranjem za vašu organizaciju i ne želite MMS da biste pokrenuli dok ne dovršavaju se sve promene.

Da biste videli ako MMS je omogućeno za vašu organizaciju, pokrenite sledeću komandu i proverite vrednost za parametar MeetingMigrationEnabled . Ako ovaj parametar nije podešen da $true, MMS je omogućena.

Get-CsTenantMigrationConfiguration

Da biste onemogućili MMS, pokrenite sledeću komandu:

Set-CsTenantMigrationConfiguration -MeetingMigrationEnabled $false

Da biste omogućili MMS, pokrenite sledeću komandu:

Set-CsTenantMigrationConfiguration -MeetingMigrationEnabled $true

Omogućavanje i onemogućavanje MMS samo za uključivanje u konferenciju biranjem promene

Takođe, možete da onemogućite MMS samo za uključivanje u konferenciju biranjem promene. I dalje se pokreće kada korisnik se migrira iz Skype lokalnog Skype za posao Online. Da biste proverili trenutni status MMS za uključivanje u konferenciju biranjem ažuriranja, pokrenite sledeću komandu i proverite vrednost za parametar AutomaticallyMigrateUserMeetings . Ako ovaj parametar nije podešen da $true, MMS je podešen da ažurirate korisnik sastanaka prilikom uključivanja u konferenciju biranjem postavke se menjaju.

Get-CsOnlineDialInConferencingTenantSettings

Da biste onemogućili MMS za uključivanje u konferenciju biranjem, pokrenite sledeću komandu:

Set-CsOnlineDialInConferencingTenantSettings -AutomaticallyMigrateUserMeetings $false

Da biste omogućili MMS za uključivanje u konferenciju biranjem, pokrenite sledeću komandu:

Set-CsOnlineDialInConferencingTenantSettings -AutomaticallyMigrateUserMeetings $true

Kako da pokrenem sastanak migracije ručno za korisnika?

Pored automatskog sastanka migracija, sastanak migracije ručno za korisnika možete da pokrenete i tako što ćete pokrenuti cmdlet Start-CsExMeetingMigration. Ovaj cmdlet addsthe korisnik u sastanak migracije redosled. Sastanak migracije usluge će pročitajte zahtev korisnika i Migriranje sastanaka. Možete da proverite status sastanka migracije po cmdlet Get-CsMeetingMigrationStatus.

Evo primera koji počinje sastanak migracije za korisnika ashaw@contoso.com:

Start-CsExMeetingMigration -Identity ashaw@contoso.com

Korišćenje programa PowerShell za upravljanje Skype za posao organizacije

Proverite da li koristite Windows PowerShell verzije 3.0 ili noviji

 1. Da biste proverili da li koristite verziju 3.0 ili noviju: „Start“ meni > Windows PowerShell.

 2. Proverite verziju tako što ćete otkucati Get-Host u prozoru Windows PowerShell.

 3. Ako nemate verziju 3.0 ili noviju verziju, morate da preuzmete i instalirate ispravke za Windows PowerShell. Pogledajte Windows Management Framework 4.0 da biste preuzeli i ažurirali Windows PowerShell na verziju 4.0. Ponovo pokrenite računar kad se to od vas zatraži.

 4. Takođe ćete morati da instalirate Windows PowerShell modul za Skype za posao online koji vam omogućava da kreirate daljinsku Windows PowerShell sesiju koja se povezuje sa Skype za posao online. Taj modul, koji je podržan samo na 64-bitnim računarima, može da se preuzme sa lokacije Microsoft Download Center, na lokaciji Windows PowerShell modul za Skype za posao Online. Ponovo pokrenite računar ako se to od vas zatraži.

Ako želite da saznate više, pogledajte članak Povežite se sa svim Office 365 uslugama u jednom prozoru programa Windows PowerShell.

Pokretanje Windows PowerShell sesije

 1. Iz „Start“ menija > Windows PowerShell.

 2. U prozoru Windows PowerShell povežite se sa Office 365 organizacijom tako što ćete pokrenuti:

  Napomena : Treba samo da pokrenete Import-Module komandu prvi put i da koristite modul Skype za posao Online Windows PowerShell.

  Import-Module "C:\Program Files\Common Files\Skype for Business Online\Modules\SkypeOnlineConnector\SkypeOnlineConnector.psd1"
  $credential = Get-Credential
  $session = New-CsOnlineSession -Credential $credential
  Import-PSSession $session

Ako želite više informacija o pravljenju Windows PowerShell, pročitajte članak Povežite se sa svim Office 365 uslugama u jednom prozoru programa Windows PowerShell ili Povezivanje sa uslugom Skype za posao Online korišćenjem alatke Windows PowerShell.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×