Poređenje Access SQL i ANSI SQL

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Access mašina baze podataka SQL je obično ANSI-89 nivoa 1 usaglašen. Međutim, određene funkcije ANSI SQL nije primenjena u programu Microsoft Access SQL. Takođe, Microsoft Access SQL sadrži rezervisane reči i funkcije koje nisu podržane u ANSI SQL.

Glavne razlike

 • Microsoft Access SQL i ANSI SQL imaju različite rezervisane reči i tipove podataka. Koristeći Microsoft OLE DB dobavljač dostupne su dodatne rezervisane reči.

 • Različita pravila se primenjuju na konstrukciju Between…And koja ima sledeću sintaksu:

  izraz1 [NOT] Betweenvrednost1Andvrednost2

  U Microsoft Access SQL bazi podataka vrednost1 može biti veća od vrednosti2. U ANSI SQL bazi podataka vrednost1 mora da bude jednaka ili manja od vrednosti2.

 • Microsoft Access SQL podržava ANSI SQL džoker znake i džoker znaci koji su specifični za Microsoft Access koji se koriste sa operatorom Like. Upotreba ANSI i Microsoft Access džoker znakova je međusobno isključiva. Morate koristiti samo jedan skup ili samo drugi skup i ne možete ih mešati. ANSI SQL džoker znaci su dostupni samo kada koristite mašinu Microsoft Access baze podataka i Microsoft Office Access 2007 OLE DB dobavljač. ANSI SQL džoker znaci će biti protumačeni kao literali ako pokušate da ih koristite u programu Office Access 2007 ili DAO.

Znak koji se podudara

Microsoft Access SQL

ANSI SQL

Bilo koji pojedinačni znak

?

_ (donja crta)

Nula ili više znakova

*

%

 • Microsoft Access SQL baza podataka uopšteno govoreći manje ograničava. Na primer, ona dozvoljava grupisanje i uspostavljanje redosleda izraza.

 • Microsoft Access SQL podržava moćnije izraze.

Poboljšane funkcije Microsoft Access SQL baze podataka

Microsoft Access SQL nudi sledeće poboljšane funkcije:

Naredba TRANSFORM koja pruža podršku za unakrsne upite.

 • Dodatne SQL agregatne funkcije poput StDev i VarP.

Deklaracija PARAMETERS za definisanje parametarskih upita.

ANSI SQL funkcije koje nisu podržane u Microsoft Access SQL bazi podataka

Microsoft Access SQL ne podržava sledeće ANSI SQL funkcije:

 • Reference agregatne funkcije DISTINCT. Na primer, Microsoft Access SQL ne dozvoljava SUM(DISTINCT imekolone).

 • Odredba LIMIT TO nn ROWS koja se koristi za ograničavanje broja redova koji se vraćaju u upitu. Možete koristiti samo odrednica WHERE da biste ograničili opseg upita.Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×