Popunjavanje susednih ćelija formulom

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste brzo kopiranje i lepljenje formule u susedne ćelije, koristite regulator za popunjavanje pokazivač za popunjavanje . Kada popunite formule nadole, relativne reference se koriste da biste se uverili da formula Prilagođavanje za svaki red (osim ako ne uključite apsolutne reference ili mešovite reference pre nego što popunite formulu nadole).

  1. Izaberite ćeliju koja ima formulu kojom želite da popunite susedne ćelije.

  2. Prevucite pokazivač za popunjavanje pokazivač za popunjavanje nadole ili nadesno od kolone koju želite da popunite.

Tasterska prečica: Možete pritisnuti i kombinaciju tastera Ctrl+D da biste ćeliju u koloni popunili formulom ili kombinaciju tastera Ctrl+R da biste red popunili formulom.

Više informacija o kopiranju i lepljenju formula potražite u članku Kopiranje i lepljenje formule u drugu ćeliju ili Premeštanje formule.

Više informacija o korišćenju formula potražite u članku Pregled formula.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×