Popunjavanje okvira sa listom opcija, okvira padajuće liste ili kombinovanog okvira korišćenjem vrednosti iz Web usluge

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Okvir sa listom opcija, okvir padajuće liste i kombinovani okvir možete da popunjavate podacima iz pomoćnih podataka za povezivanje sa Web uslugom.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Pre nego što počnete

Korak 1: Dodavanje podataka za povezivanje upita

Korak 2: Podešavanje kontrole

Pregled

Okvir sa listom opcija, okvir padajuće liste i kombinovani okvir prikazuju stavke koje korisnik može da izabere kada popunjava obrazac zasnovan na predlošku obrasca. Ove tipove kontrola možete podesiti tako da prikazuju podatke dobijene putem pomoćnih podataka za povezivanje sa Web uslugom. Pomoćni podaci za povezivanje su bilo koji podaci za povezivanje sa spoljnim izvorom podataka, kao što je Web usluga, koje predlošku obrasca dodajete da bi korisnici koji će popunjavati obrasce zasnovane na ovom predlošku obrasca mogli iz tog izvora da dobijaju podatke ili da mu prosleđuju podatke.

Da biste dobili podatke iz spoljnog izvora podataka, dodajete pomoćnih podataka za povezivanje u predložak obrasca koji upiti podacima. Kao rezultat, Microsoft Office InfoPath kreira sekundarni izvor podataka sa poljima podataka i grupama koji odgovara XML šema Veb usluge. Podatke za povezivanje preuzima podatke iz Veb usluge i skladišti podatke u sekundarnom izvoru podataka obrasca. Podrazumevano, podatke u sekundarnom izvoru podataka je dostupna samo dok je korisnik povezan sa mrežom. Možete da konfigurišete pomoćnih podataka za povezivanje da sačuvate rezultate upita na računarima korisnika tako da imaju pristup podacima kada obrasce niste povezani sa mrežom.

Napomena o bezbednosti : Ako koristite pomoćnih podataka za povezivanje da biste preuzeli osetljive podatke iz spoljnog izvora podataka, možda ćete želeti da biste onemogućili ovu funkciju da biste zaštitili podatke od neovlašćene upotrebe u slučaju da izgubite ili ukradu računara. Ako onemogućite ovu funkciju, podaci će biti dostupna samo ako je korisnik povezan sa mrežom.

Pošto struktura podataka u pomoćnom izvoru podataka mora da se podudara sa načinom skladištenja podataka u odgovarajućoj Web usluzi, ne možete menjati postojeća polja ili grupe u pomoćnom izvoru podataka. Veze ka dodatnim informacijama o podacima za povezivanje i izvorima podataka potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Od administratora baze podataka morate dobiti sledeće informacije da biste vrednostima iz Web usluge mogli da popunjavate kontrolu na predlošku obrasca:

 • Lokacija Web usluge.

 • Da li Web usluga koristi kodiranje stila „document/literal“? InfoPath podržava samo Web usluge stila „document/literal“.

 • Ime operacije Web usluge koja će poslati podatke u obrazac.

 • Da li je rezultate upita dobijene od Web usluge moguće bezbedno uskladištiti na računarima korisnika radi korišćenja van mreže?

Vrh stranice

1. korak: Dodavanje podataka za povezivanje upita

Ako nemate postojećih upita podataka za povezivanje u predlošku obrasca koje možete da koristite za pribavljanje vrednosti za kontrolu, pratite ove korake da biste dodali novi pomoćnih podataka za povezivanje. Ako je vaš predložak obrasca već pomoćnih podataka za povezivanje koje možete da koristite, možete preskočiti ovaj odeljak i idite na korak 2: Podešavanje kontrole.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U dijalogu Veze podataka kliknite na dugme Dodaj.

 3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje izaberite opciju Kreiraj novu vezu sa, zatim opciju Primi podatke, a potom kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka izaberite opciju Web usluga, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Na sledećoj stranici čarobnjaka upišite lokaciju Web usluge.

  Napomena : Ako želite da tražite Veb usluge pomoću univerzalni opis otkrivanje i integracija (UDDI) servera, kliknite na dugme Za pretragu UDDI, unesite URL ADRESU UDDI servera koji želite da pretražite, navedite da li želite da pretražite tako što ćete dobavljač ili usluga koja je obezbeđen, unesite ključnu reč za pretragu i izaberite stavku Pretraga. Web usluge koje sadrže ključnu reč će se pojaviti na listi rezultata pretrage . Izaberite Veb usluge koje želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Sa liste Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koja vraća podatke u obrazac, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 8. Ako čarobnjak za podatke za povezivanje naiđe na nepoznati element u šemi Web usluge, na sledećoj stranici čarobnjaka ćete možda biti upitani da navedete probne vrednosti za svaki parametar kako bi se utvrdilo koja polja ili grupe treba dodati u glavni izvor podataka.

  Kako?

  1. Izaberite parametar u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme Postavi vrednost uzorka.

  2. U polju uzorak vrednost otkucajte vrednost da vaš korisnički možda koristite za ovo polje, a zatim kliknite na dugme u redu.

  3. Ponovite ove korake za sve parametre u tabeli " Parametri ", a zatim kliknite na dugme dalje.

  Tehničke detalje

  Kada konfigurišete podatke za povezivanje Veb usluge u čarobnjaku za podatke za povezivanje, Microsoft Office InfoPath povezuje Veb usluge i zahteva Veb usluge WSDL (Description Language) datoteke. WSDL datoteka sadrži šemi koriste Veb usluge. Veb usluga odgovara na zahtev slanjem ovu datoteku u programu InfoPath. InfoPath koristi informacije iz ove datoteke da biste dodali odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka u predlošku obrasca. Ako InfoPath pronađe tip nepoznati element u WSDL datoteka, InfoPath uzorak podataka se koristi za određivanje definiciju nepoznati element tipa i zatim dodaje odgovarajuća polja i grupe u pomoćni izvor podataka.

 9. Ukoliko želite da rezultati upita budu dostupni i kad obrazac nije povezan sa mrežom, potvrdite izbor Uskladišti kopiju podataka iz predloška obrasca.

  Napomena o bezbednosti : Potvrđivanjem izbora u ovom polju za potvrdu postižete da se na računaru korisnika skladište podaci kada obrazac koristi te podatke za povezivanje. Ako putem tih podataka za povezivanje dobijate poverljive podatke, možda bi trebalo da onemogućite ovu funkciju i time zaštitite podatke u slučaju da računar bude izgubljen ili ukraden.

 10. Kliknite na dugme Dalje.

 11. Na sledećoj stranici čarobnjaka upišite opisno ime za pomoćne podatke za povezivanje.

 12. Potvrdite izbor Automatski preuzmi podatke nakon otvaranja obrasca da bi obrazac automatski dobijao podatke kada je otvoren.

Vrh stranice

2. korak: Podešavanje kontrole

 1. Ako obrazac ima više prikaza, kliknite na ime prikaza u meniju Prikaz da biste otišli u prikaz sa kontrolom gde želite da prikažete podatke iz u pomoćni izvor podataka.

 2. Dvaput kliknite na okvir sa listom opcija, okvir padajuće liste ili kombinovani okvir koji želite da popunite.

 3. Izaberite karticu Podaci.

 4. U odeljku Stavke okvira sa listom opcija izaberite opciju Pronađi vrednosti iz spoljnog izvora podataka.

 5. Sa liste Izvor podataka izaberite izvor podataka koji sadrži grupe ili polja sa podacima koje želite da koristite.

 6. Kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmeta pored stavke polja.

 7. U dijalogu Izbor polja ili grupe navedite podatke koji će biti prikazani korisniku, kao i podatke koji će biti prosleđeni na spoljni izvor podataka, tako što ćete postupiti na jedan od sledećih načina.

  Određivanje da su podaci korisnika će videti iste podatke koje će korisnik prosleđivanje

  • Izaberite neko polje, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Naveli da su podaci korisnika će videti razlikuje od podataka koje korisnik će prosleđivanje

  Napomena : U ovom scenariju, podaci koje će korisnik videti nalaze se u nekom od polja u grupi, a oni koje prosleđuje nalaze se u drugom polju u istoj grupi.

  1. Izaberite grupu, a zatim kliknite na dugme U redu.

  2. U dijalogu Svojstva kontrole , kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmeta pored polja za vrednost .

  3. U dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje koje sadrži podatke koje će korisnik proslediti u spoljni izvor podataka, a zatim kliknite na dugme U redu.

  4. U dijalogu Svojstva kontrole , kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmeta pored polja ime za prikaz .

  5. U dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje koje sadrži podatke koji će se pojaviti u kontroli, a zatim kliknite na dugme U redu.

 8. Ako polje u okviru Prikazano ime sadrži vrednosti sa sličnim prikazanim imenima, a vi želite da prikažete samo jedinstvena imena, potvrdite izbor Prikaži samo stavke sa jedinstvenim prikazanim imenima.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×