Popunjavanje okvira sa listom opcija, okvira padajuće liste ili kombinovanog okvira korišćenjem vrednosti iz SQL Server baze podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Okvir sa listom opcija, okvir padajuće liste i kombinovani okvir možete da popunjavate podacima za povezivanje upita sa Microsoft SQL Server bazom podataka.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Pre nego što počnete

Korak 1: Dodavanje podataka za povezivanje upita

Korak 2: Podešavanje kontrole

Pregled

Okvir sa listom opcija, okvir padajuće liste i kombinovani okvir prikazuju stavke koje korisnik može da izabere kada popunjava obrazac zasnovan na predlošku obrasca. Ove tipove kontrola možete podesiti tako da prikazuju podatke dobijene putem pomoćnih podataka za povezivanje sa Microsoft SQL Server bazom podataka. Pomoćni podaci za povezivanje su bilo koji podaci za povezivanje sa spoljnim izvorom podataka, kao što je Web usluga, koje predlošku obrasca dodajete da bi korisnici koji će popunjavati obrasce zasnovane na ovom predlošku obrasca mogli iz tog izvora da dobijaju podatke ili da mu prosleđuju podatke.

Kada dodate pomoćnih podataka za povezivanje da upita za podatke u predložak obrasca, Microsoft Office InfoPath kreira sekundarni izvor podataka sa poljima podataka i grupama koji odgovara načinu podaci su uskladišteni u bazu podataka. Podatke za povezivanje preuzima podatke iz Veb usluge i skladišti podatke u sekundarnom izvoru podataka obrasca. Podrazumevano, podatke u sekundarnom izvoru podataka je dostupna samo dok su korisnici povezani sa mrežom. Možete da konfigurišete pomoćnih podataka za povezivanje da sačuvate rezultate upita na računarima korisnika tako da imaju pristup podacima kada obrazac nije povezan sa mrežom.

Napomena o bezbednosti : Ako koristite pomoćnih podataka za povezivanje da biste preuzeli osetljive podatke iz spoljnog izvora podataka, možda ćete želeti da biste onemogućili ovu funkciju da biste zaštitili podatke od neovlašćene upotrebe u slučaju da izgubite ili ukradu računara. Ako onemogućite ovu funkciju, podaci će biti dostupna samo ako je korisnik povezan sa mrežom.

S obzirom da struktura podataka u pomoćnom izvoru podataka mora da se podudara sa načinom skladištenja podataka u bazi podataka, ne možete menjati postojeća polja ili grupe u pomoćnom izvoru podataka. Veze ka dodatnim informacijama o podacima za povezivanje i izvorima podataka potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Od administratora baze podataka morate dobiti sledeće informacije da biste vrednostima iz SQL Server baze podataka mogli da popunjavate kontrolu na predlošku obrasca:

 • Ime servera na kojem se nalazi baza podataka koju ćete koristiti za dati predložak obrasca.

 • Ime baze podataka koju ćete koristiti za dati predložak obrasca.

 • Potvrda identiteta koju zahteva baza podataka. Baza podataka može da koristi Microsoft Windows potvrdu identiteta ili SQL Server potvrdu identiteta za određivanje načina na koji korisnici mogu da joj pristupe.

 • Ime tabele koja sadrži podatke koje želite da šaljete obrascu. To je glavna tabela. Ako nameravate da koristite više tabela baze podataka, morate takođe saznati imena ostalih, podređenih tabela. Potrebna su vam i imena polja u podređenim tabelama koja su u određenom odnosu sa poljima glavne tabele.

 • Da li je moguće bezbedno uskladištiti rezultate upita na računarima korisnika radi korišćenja van mreže?

Vrh stranice

1. korak: Dodavanje podataka za povezivanje upita

Ako nemate postojećih upita podataka za povezivanje koje možete koristiti u predlošku obrasca, sledite ove korake da biste dodali pomoćnih podataka za povezivanje u predložak obrasca upita za podatke. Ako je vaš predložak obrasca već pomoćnih podataka za povezivanje koje možete da koristite, možete preskočiti ovaj odeljak i idite na korak 2: Podešavanje kontrole.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U dijalogu Veze podataka kliknite na dugme Dodaj.

 3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje izaberite opciju Kreiraj novu vezu sa, zatim opciju Primi podatke, a potom kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka izaberite opciju Baza podataka (samo za Microsoft SQL Server ili Microsoft Office Access), a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Na sledećoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Izaberi bazu podataka.

 6. U dijalogu Izbor izvora podataka izaberite opciju Novi izvor.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, sa liste Sa kojom vrstom izvora podataka želite da se povežete? izaberite stavku Microsoft SQL Server, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 8. U polje Ime servera upišite ime servera na kojem se nalazi SQL Server baza podataka.

 9. U odeljku Akreditivi za prijavljivanje postupite na jedan od sledećih načina:

  • Izaberite opciju Koristi Windows potvrdu identiteta ako se pristup bazi podataka određuje na osnovu akreditiva koji se koriste na Microsoft Windows mreži.

  • Izaberite opciju Koristi sledeće korisničko ime i lozinku, a zatim upišite korisničko ime i lozinku u polja Korisničko ime i Lozinka ako se pristup bazi podataka određuje na osnovu korisničkog imena i lozinke koje ste dobili od administratora baze podataka.

 10. Kliknite na dugme Dalje.

 11. Sa liste Izaberite bazu podataka koja sadrži željene podatke izaberite ime baze podataka koju želite da koristite, izaberite stavku Povezivanje sa određenom tabelom, zatim izaberite ime glavne tabele, a potom kliknite na dugme Dalje.

 12. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u polje Ime datoteke upišite ime datoteke u kojoj su uskladištene informacije o podacima za povezivanje, a zatim kliknite na dugme Završi da biste sačuvali ove postavke.

  Na ovoj stranici čarobnjaka možete da dodate druge tabele ako nameravate da ih koristite u podacima za povezivanje upita.

  Dodavanje drugih tabela

  1. Kliknite na dugme Dodaj tabelu.

  2. U dijalogu Dodavanje tabele ili upita kliknite na ime podređene tabele, a zatim kliknite na dugme dalje. InfoPath pokušava da postavio relacija koje se podudaraju sa imenima polja u obe tabele. Ako ne želite da koristite predloženu relaciju, izaberite relaciju, a zatim kliknite na dugme Ukloni vezu. Da biste dodali vezu, kliknite na dugme Dodaj relaciju. U okviru za dijalog Dodaj relaciju , kliknite na ime svake povezano polje u koloni odgovarajućim, a zatim kliknite na dugme u redu.

  3. Kliknite na dugme Završi.

  4. Ponovite ove korake da biste dodali dodatne podređene tabele.

 13. Kliknite na dugme Dalje.

 14. Potvrdite izbor Uskladišti kopiju podataka iz predloška obrasca da biste rezultate upita uskladištili u predlošku obrasca. Potvrđivanjem izbora u ovom polju za potvrdu, u predlošku obrasca se skladište rezultati upita. Pošto su podaci uskladišteni u predlošku obrasca, dostupni su u obrascima koje popunjavaju korisnici čak i kada računari korisnika nisu povezani sa mrežom.

  Napomena o bezbednosti : Izbor u ovom polju za potvrdu skladišti rezultate upita u predlošku obrasca. Pošto su podaci uskladišteni u predlošku obrasca, dostupne u obrascima koje korisnici popunjavaju je čak i ako im računari nisu povezani sa mrežom. Ako se dobija osetljive podatke iz ove podatke za povezivanje, možda ćete želeti da biste onemogućili ovu funkciju da biste zaštitili podatke u slučaju da izgubite ili ukradu računara.

 15. Kliknite na dugme Dalje.

 16. Na sledećoj stranici čarobnjaka upišite opisno ime za pomoćne podatke za povezivanje. Potvrdite izbor Automatski preuzmi podatke nakon otvaranja obrasca ako želite da obrazac automatski dobija podatke kada je otvoren.

Vrh stranice

2. korak: Podešavanje kontrole

 1. Ako obrazac ima više prikaza, kliknite na ime prikaza u meniju Prikaz da biste otišli u prikaz sa kontrolom gde želite da prikažete podatke iz u pomoćni izvor podataka.

 2. Dvaput kliknite na kontrolu okvira sa listom opcija, okvira padajuće liste ili kombinovanog okvira koju želite da popunite.

 3. Izaberite karticu Podaci.

 4. U odeljku Stavke okvira sa listom opcija izaberite opciju Pronađi vrednosti iz spoljnog izvora podataka.

 5. Sa liste Izvor podataka izaberite izvor podataka koji želite da koristite.

 6. Kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmeta pored stavke polja.

 7. U dijalogu Izbor polja ili grupe navedite podatke koji će biti prikazani korisniku, kao i podatke koji će biti prosleđeni na spoljni izvor podataka, tako što ćete postupiti na jedan od sledećih načina.

  Određivanje da su podaci korisnika će videti iste podatke korisnika će prosledite

  • Izaberite neko polje, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Naveli da su podaci korisnika će videti razlikuje od podataka koje korisnik će prosleđivanje

  Napomena : U ovom scenariju, podaci koje će korisnik videti nalaze se u nekom od polja u grupi, a oni koje prosleđuje nalaze se u drugom polju u istoj grupi.

  1. Izaberite grupu, a zatim kliknite na dugme U redu.

  2. U dijalogu Svojstva kontrole , kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmeta pored polja za vrednost .

  3. U dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje koje sadrži podatke koje će korisnik proslediti u spoljni izvor podataka, a zatim kliknite na dugme U redu.

  4. U dijalogu Svojstva kontrole , kliknite na dugme Izaberi XPath izraz Slika dugmeta pored polja ime za prikaz .

  5. U dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje koje sadrži podatke koji će se pojaviti u kontroli, a zatim kliknite na dugme U redu.

 8. Ako polje u okviru Prikazano ime sadrži vrednosti sa sličnim prikazanim imenima, a vi želite da prikažete samo jedinstvena imena, potvrdite izbor Prikaži samo stavke sa jedinstvenim prikazanim imenima.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×