Popunjavanje obrasca na Tablet PC-ju

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada otvorite Microsoft Office InfoPath na Tablet PC-ju, InfoPath se automatski pokreće u režim unosa perom. Ovaj režim vam omogućava da pišete direktno u obrazac pomoću olovke za tablet računar. Možete da koristite opcije na traci sa alatkama za pisanje perom da promenite opcije zapisa perom, umetnite perom i odeljke i da biste se prebacivali između pomoću olovke i koristite tastaturu.

U zavisnosti od dizajna obrasca, možda ćete biti u mogućnosti i da pišete ili crtate unutar pojedinih kontrola, a zatim sačuvate zapis perom zajedno sa obrascem.

Ovaj članak sadrži:

Koristite pero za tablet za popunjavanje obrazaca

Sprečavanje automatskog pokretanja u režim unosa perom InfoPath

Popunjavanje obrasca uz pomoć pera za Tablet PC

Kada popunjavate obrazac pomoću pera za Tablet PC vaš rukopis ne mora da se uklopi u granice polja za tekst ili druga polja obrasca.

 1. Koristite pero za Tablet PC da biste pisali u bilo kom polju obrasca.

  Kada počnete da upisujete u polje povrh njega se pojavljuje prozirna vođica za zapis perom. Ta vođica vas podseća na to da zapis može biti viši ni širi od samog polja.

 2. Da biste brzo ispravili grešku, koristite pokret brisanja Pokret brisanja .

  Napomena : Takođe možete da koristite tastaturu na ekranu Input Panel Tablet PC-ja da biste napravili ispravke. Međutim, pokret brisanja je, uopšte uzevši, brži. Pokretom brisanja ne možete da obrišete zapis perom koji se nalazi unutar odeljaka za pero ili kontrole slike napravljene perom.

 3. Kliknite na ikonu znaka potvrde u donjem desnom uglu vođice za zapis perom da biste zapis perom konvertovali u tekst.

  Savet : Na traci sa alatkama Zapis perom tapnite na dugme Zaustavi unošenje zapisa perom da biste obrazac popunili pomoću tastature umesto zapisa perom.

Vrh stranice

Dodavanje rukom napisanog ili nacrtanog sadržaja u polje obrasca

Ako obrazac sadrži određene tipove polja, koja se zovu polja obogaćenog teksta, možete da koristite komande " Umetni crtanje i pisanje perom " na traci sa alatkama za pisanje perom da biste umetnuli sekcije unutar tih polja za pero. Odeljak za pero je namenska oblast u kojoj možete da dodate rukom ili rukom nacrtan sadržaj. Na primer, možete da koristite ovu funkciju da biste brzo skicirali ideju ili zabeležili ideja. Ako ne navedete u suprotnom, InfoPath čuva crteže ili rukopis kao zapis perom kada sačuvate obrazac.

 1. Tapnite u polje u koje želite da pišete ili crtate perom za Tablet PC.

  Savet : Ako je dugme Umetni crtanje i pisanje perom zatamnjeno, ovo polje ne dozvoljava odeljke za pero.

 2. Na traci sa alatkama za pisanje perom , dodirnite stavku Umetni crtanje i pisanje perom Slika dugmeta .

 3. Koristite pero za Tablet PC da biste pisali ili crtali u odeljku za crtanje i pisanje perom.

 4. Postupite na neki od sledećih načina:

  • U meniju Alatke izaberite stavku Konvertuj zapis perom u tekst da biste odeljak za pero zamenili upisanim tekstom.

  • U meniju Uredi izaberite stavku Kopiraj zapis perom kao tekst da biste zapis mastilom kopirali u ostavu kao upisani tekst.

  • Da biste izbrisali zapis perom, dodirnite Zaustavi unošenje mastila na traci sa alatkama za pisanje perom . Dodirnite stavku Izbriši Slika dugmeta , a zatim prevucite brisačem preko zapisa perom.

Napomena : U zavisnosti od dizajna obrasca, možda ćete biti u mogućnosti da pišete ili crtate direktno povrh slika u obrascu. Na primer, ako je ova funkcija omogućena, a vi ste agent osiguranja, u obrascu za odštetni zahtev možete da zaokružite oštećene delove na slici automobila.

Vrh stranice

Sprečavanje automatskog pokretanja programa InfoPath u režimu unosa perom

Ukoliko koristite Tablet PC, program InfoPath se automatski pokreće u režimu unosa perom svaki put kada otvorite obrazac. Ako želite, ovo možete da sprečite tako da kao podrazumevanu vrednost postavite upis teksta u obrazac.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Izaberite karticu Zapis perom.

 3. Opozovite izbor Uvek pokreni InfoPath u režimu zapisivanja podataka perom.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×