Popravljanje Outlook datoteka sa podacima (.pst i .ost)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako Microsoft Outlook datoteka sa podacima (.pst i .ost) neće da se otvori ili sumnjate da je datoteka sa podacima oštećena, upotrebite alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta (Scanpst.exe) da biste ustanovili i popravili greške u datoteci. Ta alatka proverava Outlook datoteke sa podacima na računaru kako bi utvrdila da li su u dobrom stanju.

Popravljanje .pst datoteke

 1. Izađite iz programa Outlook i pronađite < disk jedinica >: \Program Files — ili, ako vidite programske datoteke (x86) fascikle na istoj disk jedinici, potražite koji umesto toga. Na primer, C:\Program Files ili C:\Program Files (x86).

 2. U okviru Pretraga otkucajte Scanpst.exe.

Ako pretraga ne pronađe datoteku Scanpst.exe pokušajte pretragu u alternativnoj fascikli pomenutoj u 2. koraku – Program Files ili Program Files (x86).

 1. Dvaput kliknite na Scanpst.exe.

 2. U okvir Unesite ime datoteke koju želite da skenirate unesite ime .pst datoteke koju želite da proverite ovim alatom ili izaberite stavku Potraži da biste izabrali datoteku.

 3. Tokom skeniranja podrazumevano se pravi nova datoteka evidencije. Ili, možete da izaberete stavku Opcije i odaberete da se datoteka evidencije ne kreira ili da se rezultati dodaju u postojeću datoteku evidencije.

 4. Kliknite na dugme Start.

Ako skeniranje pronađe greške bićete upitani da pokrenete proces popravljanja kako biste ih popravili.

Tokom skeniranja pravi se rezervna kopija datoteke. Da biste promenili podrazumevano ime ili lokaciju te rezervne kopije datoteke, u okvir Unesite ime rezervne kopije datoteke unesite novo ime ili kliknite na dugme Potraži kako biste izabrali datoteku koju želite da koristite.

 1. Kliknite na dugme Popravi.

  Kopija datoteke evidencije biće sačuvana u istoj fascikli u kojoj se nalazi i .pst datoteka.

 2. Pokrenite Outlook sa profilom koji sadrži Outlook datoteku sa podacima koju ste popravili.

 3. Prebacite se na prikaz spiska fascikli u okno fascikle pritiskanjem kombinacije tastera Ctrl+6.

U Okno fascikle ćete možda videti fasciklu po imenu Oporavljene lične fascikle koja sadrži vaše podrazumevane Outlook fascikle ili fasciklu Izgubljeno i pronađeno. Iako proces popravke može ponovo da kreira neke fascikle, one mogu da budu prazne. Fascikla Izgubljeno i pronađeno sadrži fascikle i stavke koje je alat za popravke oporavio, a Outlook ne može da ih smesti u originalnu strukturu.

Možete da kreirate Outlook datoteku sa podacima i prevučete stavke iz fascikle Izgubljeno i pronađeno u novu datoteku sa podacima. Kad premestite sve stavke, možete da uklonite datoteku sa oporavljenim ličnim fasciklama (.pst). To obuhvata i fasciklu Izgubljeno i pronađeno.

Ako možete da otvorite originalnu Outlook datoteku sa podacima, možda ćete moći da oporavite još stavki. Alatka za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta pravi datoteku rezervne kopije sa istim imenom kao i originalna datoteka, ali sa oznakom tipa datoteke .bak i čuva je u istoj fascikli. Možda ćete moći da oporavite stavke iz datoteke rezervne kopije koje alatka za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta ne može da oporavi.

Da biste oporavili stavke iz datoteke rezervne kopije (.bak), napravite njenu kopiju i toj kopiji dajte novo ime sa oznakom tipa datoteke .pst, kao što je bak.pst. Uvezite datoteku bak.pst u Outlook, a zatim upotrebite čarobnjak za uvoz i izvoz da biste uvezli sve dodatne oporavljene stavke u novu .pst datoteku koju ste napravili.

Saznajte kako da uvezete .pst datoteku tako što ćete pročitati Uvoz e-poštu, kontakte i kalendar iz Outlook .pst datoteke.

Ponovno kreiranje vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost)

Neki tipovi naloga, kao što su Microsoft Exchange Server nalozi, koriste vanmrežna Outlook datoteka sa podacima (.ost). Ovaj tip datoteke sa podacima je kopija informacija uskladištenih na serveru e-pošte. Ako naiđete na problem sa vanmrežnom Outlook datotekom sa podacima (.ost), moguće je da je ponovo kreirate preuzimanjem kopije stavki. Ne preporučujemo popravljanje vanmrežne Outlook datoteke sa podacima pa ako vanmrežna datoteka sa podacima nije upotrebljiva treba da je ponovo kreirate tako što ćete uraditi sledeće:

 1. Izađite iz programa Outlook.

 2. Na kontrolnoj tabli kliknite jednom ili dvaput na stavku Pošta.

Gde se Pošta nalazi na kontrolnoj tabli?

Pošta se pojavljuje na različitim lokacijama Kontrolna tabla u zavisnosti od verzije operativnog sistema Windows kontrolnoj tabli prikaz izabrana, i da li je instaliran 32 - bitno ili 64-bitni operativni sistem ili verziju programa Outlook.


Najlakši način da pronađete stavku
Pošta jeste da otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows i da zatim u polju Pretraga na vrhu prozora otkucate reč Pošta.

Napomena : Ikona Pošta pojavljuje se nakon prvog pokretanja programa Outlook.

Naslovna traka dijaloga Podešavanje parametara pošte sadrži ime trenutnog profila. Da biste izabrali postojeći profil, kliknite na dugme Prikaz profila , izaberite ime profila, a zatim kliknite na dugme Svojstva .

 1. U dijalogu Podešavanje pošte izaberite stavku Nalozi e-pošte.

 2. Kliknite na karticu Datoteke sa podacima, izaberite Exchange nalog, a zatim izaberite opciju Otvori lokaciju datoteke.

  Prozor istraživača datoteka otvara se na lokaciji datoteke sa podacima za Exchange nalog. Dijalozi Postavke naloga i Podešavanje pošte ostaće otvoreni, iza prozora istraživača datoteka.

 3. Zatvorite dijaloge Postavke naloga i Podešavanje pošte, a zatim se vratite u prozor istraživača datoteka.

  Važno : Uverite se da ste zatvorili ta dva dijaloga pre nego što izbrišete datoteku. Ako nisu zatvoreni, Windows može da prikaže poruku o grešci koja obaveštava o neusaglašenosti.

 4. U prozoru istraživača datoteka kliknite desnim tasterom miša na Exchange datoteku sa podacima, a zatim kliknite na dugme Izbriši. Kad sledeći put pokrenete Outlook, za taj nalog biće kreirana nova .ost datoteka.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×