Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme u programu Word za Windows

Poslednji put ažurirano: 11. septembra 2017.

Word pada i usporene su mu performanse

Poslednji put ažurirano: 6. septembra 2017.

PROBLEM

Prilikom otvaranja Office datoteke koja sadrži uobičajenu kontrolu, možete naići na jednu od dve greške:

  • Kada se otvori datoteka koja sadrži uobičajenu kontrolu koja koristi opis alatke, Office aplikacije mogu da padnu.

  • Kada se otvori datoteka koja sadrži uobičajenu kontrolu, korisnici mogu dobiti poruku da licenca nedostaje.

Ovaj problem utiče samo na Office verzije 1707 (izdanje 8326.2058) instalirane na 32-bitnoj ili 64-bitnoj verziji operativnog sistema Windows.

STATUS: POPRAVLJENO

Rešenje ovog problema se trenutno dostavlja korisnicima u Office verziji 1707 (izdanje 8326.2087). Da biste ažurirali Office, izaberite stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Odmah ažuriraj.

Poslednji put ažurirano: 7. juna 2017.

PROBLEM

Kada ažurirate Office, može se svakog sata pojaviti kratak trepćući prozor koji pokreće zadatak OfficeBackgroundHandlerRegistration.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u najnovijoj verziji 1705 (8201.2075). Da biste ažurirali Office, otvorite bilo koju Office 2016 aplikaciju i odaberite stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Odmah ažuriraj.

Problemi koji utiču na funkcije i programske dodatke programa Word

Poslednji put ažurirano: 11. septembar 2017.

PROBLEM

Kada instalirate ispravku za Word 2016 (KB3213656) od 8. avgusta 2017. ili ispravku za Word 2016 (KB4011039) od 5. septembra 2017. možete da naiđete na sledeće probleme:

  • Ako objedinite vertikalne ćelije u tabeli, sadržaj ćelija nestaje i ne možete da izaberete objedinjenu ćeliju.

  • Ako otvorite postojeći dokument koji sadrži tabelu sa objedinjenim ćelijama, ćelije izgledaju kao da su prazne.

Na taj problem nailaze samo oni koji ispravke za Office 2016 primaju putem tehnologije Windows Installer (MSI). Ako imate „Klikni i pokreni“ izdanje sistema Office, na primer Office 365 Personal, nećete naići na taj problem.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Da biste privremeno rešili problem, možete da deinstalirate obe ispravke i tabele se vraćaju u normalno stanje. Očekujemo da se ispravka za taj problem izda u sledećem mesečnom ažuriranju, koje se uslovno planira 3. oktobra 2017.

Poslednji put ažurirano: 11. septembar 2017.

PROBLEM

Kada se pomoću Office 2016 aplikacije otvaraju, uređuju ili čuvaju Word datoteke uskladištene u usluzi OneDrive, možda ćete biti upitani da se prijavite sa sledećom porukom: „Recite nam nalog sa kojim želite da otvorite _vti_rpc“.

STATUS: U TOKU

Ovo je poznat problem i tim inženjera trenutno radi na rešenju. Možete da zatvorite ovaj prozor u međuvremenu da biste zaobišli prijavljivanje. Izvinjavamo se zbog ove neugodnosti i ažuriraćemo ovu stranicu čim budemo imali rešenje.

Poslednji put ažurirano: 1. septembra 2017.

PROBLEM

Kada dodate metapodatke u svojstva dokumenta u Office datoteci – putem opcija Datoteka > Informacije ili dijaloga „Sačuvaj kao“ – svojstva su vidljiva u sistemu Office. Međutim, kada prikazujete istu datoteku u Windows istraživaču datoteka, svojstava nisu prikazana.

Dodavanje metapodataka u opcijama Datoteka > Informacije

Svojstva Office dokumenata - Datoteka > Tabla sa informacijama

Dodavanje metapodataka u dijalogu „Sačuvaj kao“

Svojstva Office dokumenata – Dijalog „Sačuvaj kao“

Metapodaci/svojstva nisu prikazani u istraživaču datoteka

Svojstva Office dokumenata u Windows istraživaču datoteka

STATUS: U TOKU

Naš tim inženjera aktivno rešava ovaj problem. Imajte na umu da se metapodaci/svojstva nalaze u samom dokumentu, ali se prikazuju u istraživaču datoteka. Izvinjavamo se zbog ove neugodnosti. Objavićemo više informacija na ovoj stranici čim budemo imali rešenje.

Poslednji put ažurirano: 16. avgusta 2017.

PROBLEM

Prilikom otvaranja datoteka u sistemu Office 2016, datoteke se neočekivano otvaraju samo za čitanje. Ovaj problem najčešće utiče na Excel i Word u verziji 1706 (izdanje 8229.2045) ili novijim verzijama. Ponekad se ovaj problem pojavljuje kada pokušate da sinhronizujete dokument koji zahteva prijavljivanje na OneDrive. Nakon otvaranja datoteke u programu Word ili Excel, datoteka se otvara samo za čitanje.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Naš tim inženjera aktivno rešava ovaj problem. U međuvremenu koristite privremeno rešenje iz ovog članka.

Treba vam još pomoći za rešavanje problema? Razgovarajte sa podrškom.

Ako imate pretplatu na Office 365 za kuću ili ako ste kupili jednokratno preuzimanje sistema Office 2016, kliknite na dugme Obratite nam se na dnu ove stranice.

Ako ste administrator za pretplatu na Office 365 za preduzeća, obratite se podršci za Office 365 za preduzeća.

Poslednji put ažurirano: 26. jul 2017.

PROBLEM

Prilikom umetanja ikone ili slike putem stavki Umetanje > Ikone ili Umetanje > Slike, dobijate sledeću poruku o grešci:

Došlo je do greške prilikom uvoza ove datoteke. http://hubblecontent.osi.office.net/ContentSVC/Content/Download?provider=MicrosoftIcon&FileName=[icon].svg

STATUS: ISPITUJE SE

Naš inženjerski tim trenutno istražuje ovaj problem. Ažuriraćemo ovu objavu čim budemo imali više informacija. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti.

Poslednji put ažurirano: 23. avgusta 2017.

PROBLEM

Kada kucate na korejskom, suglasnici i samoglasnici su odvojeni.

STATUS: REŠENO

Ovaj problem je rešen u verziji 1708 (izdanje 8431.xxxx), koja je trenutno dostupna našim Insider Slow korisnicima. Ovu ispravku ćemo objaviti svim pretplatnicima u sledećim izdanjima.

Poslednji put ažurirano: 26. jul 2017.

PROBLEM

Kada koristite Word 2016 na pojednostavljenom kineskom, dugme „Opozovi radnju“ je onemogućeno ili zasivljeno čak i kada ste uneli promene u dokument. U drugim situacijama, dugme „Opozovi radnju“ je omogućeno, ali klikom na njega se promene ne opozivaju.

STATUS: REŠENO

Ovaj problem je rešen u verziji 1706 (revizija 8229.2073). Da biste odmah preuzeli ispravku, otvorite bilo koju Office 2016 aplikaciju i odaberite stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Ažuriraj.

Poslednji put ažurirano: 25. jul 2017.

PROBLEM

Kada nakon ažuriranja sistema Office koristite CreateObject(“Scriptlet.TypeLib”).GUID u programu Visual Basic for Applications u nekoj Office aplikaciji, dobijate sledeću grešku: „Greška tokom izvršavanja „70“ Dozvola je odbijena“. Da bi se sprečilo pokretanje zlonamernog koda u Office aplikacijama, ova kontrola se blokira kao mera bezbednosti.

STATUS: PO DIZAJNU/PRIVREMENO REŠENJE

Postoji nekoliko opcija za rešavanje ove bezbednosne promene. Detalje potražite u ovoj objavi na forumu.

Poslednji put ažurirano: 20. jula 2017.

PROBLEM

Kada posle ažuriranja sistema Office pokrenete dijaloge „Prilagođavanje trake“ i „Prilagođavanje priručne trake“, dijalog možda neće prikazati sve dostupne komande. Na primer, lista „Popularne komande“ ili „Komande koje nisu na traci“ može biti prazna.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u verziji 1706 (izgradite 8229.2103) za proizvodnju klijentima. Da biste ažurirali Office, otvorite bilo koju Office 2016 aplikaciju i odaberite stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Odmah ažuriraj.

Prethodno privremeno rešenje za ovaj problem za priručnu traku (odnosno ako ispravka još nije objavljena u vašem Insider krugu): otkucajte ime komande u okviru „Recite mi...“ (tasterska prečica Alt + Q), a zatim kliknite desnim tasterom miša na komandu i izaberite stavku „Dodaj na priručnu traku“.

Poslednji put ažurirano: 13. jun 2017.

PROBLEM

Prilikom čuvanja Word 2016 datoteka (pomoću kombinacije tastera CTRL + S ili dugmeta „Sačuvaj“) koje su uskladištene u usluzi OneDrive, može doći do toga da se dijalog „Sačuvaj kao“ pojavljuje svaki put.

STATUS: REŠENO

Ovaj problem je rešen u verziji 1705 (revizija 8201.2075) ili novijoj. Da biste odmah preuzeli ispravku, otvorite bilo koju Office 2016 aplikaciju i odaberite stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Ažuriraj.

Poslednji put ažurirano: 5. septembra 2017.

PROBLEM

Emoji znakovi se prikazuju kao kvadratni okviri u Office aplikacijama (kao što su Word i Outlook) u operativnom sistemu Windows 7.

Ovaj problem utiče na sve Office korisnike u operativnom sistemu Windows 7, osim sledećih:

  • Office 365 pretplatnike sa Office 2016 verzijom 16.0.8067.2032 ili novijom (trenutno objavljena u programu Office Insiders)

  • Oni korisnici koji ažuriraju kroz odloženi kanal, osim ako dobiju e-poruke od pošiljaoca koja sadrži emoji koji zahteva Segoe UI Emoji font za prikaz

STATUS: POPRAVLJENO

Da bi rešili ovaj problem, korisnicima preporučujemo da izvrše nadogradnju na sledeće:

  • Trenutni kanal: Pretplatnici na Office 2016 (Office 365) i korisnici bez pretplate koji imaju instaliranu „Klikni i pokreni“ verziju u operativnom sistemu Windows 7 moraće da ažuriraju na verziju 1704 (izdanje 8067.2115) ili noviju (mesečne ispravke iz aprila 2017.).

  • Prvo izdanje za odloženi kanal: Office 365 korisnici u First Release for Deferred Channel dobiće popravku na jesen .

  • Microsoft Office 2016 koji primaju ispravke kroz tehnologiju Windows Installer (MSI): Preuzmite KB 3203471 da biste instalirali ispravku za Segoe UI Emoji font.

  • Microsoft Office 2013 korisnici koji imaju instaliranu „Klikni i pokreni“ verziju u operativnom sistemu Windows 7 ili koji primaju ispravke kroz Windows Installer tehnologiju (MSI) : Ako imate Office 2013 MSI, preuzmite KB 4011087 da biste instalirali ispravku za Segoe UI Emoji font. Za korisnike koji imaju Office 2013 Klikni i pokreni, ova ispravka će biti dostupna u sledećoj mesečnoj ispravci, planiranoj za 12. septembar.

Napomena : Outlook/Word 2016 korisnici koji su ažurirali na verzije koje sadrže popravku nećete videti kvadratne okvire kada umetnu emoji znakove. Ako primalac e-poruke/dokumenta nema ažuriranu verziju sistema Office 2016 u operativnom sistemu Windows 7 ili nije izvršio nadogradnju na Windows 10, oni će i dalje videti emoji znakove kao kvadratne okvire.

Ove informacije su objavljene i u članku znanja KB 4021341.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pozovite podršku

Obratite se podršci.
Ako imate pretplatu na Office 365 za kuću ili ako ste kupili jednokratno preuzimanje sistema Office 2016, kliknite na dugme Obratite nam se na dnu stranice.
Ako ste administrator za pretplatu na Office 365 za preduzeća, obratite se podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Pitajte zajednicu
Potražite pomoć od stručnjaka na forumima:
Office na Windows forumu za Personal, Home ili University korisnike
Forum Office 365 zajednice za poslovne korisnike

Ćaskanje

Pružite povratne informacije u Office aplikaciji
Povratne informacije možete da pošaljete direktno Office timovima:.

U sistemu Office 2016 u operativnom sistemu Windows 10 otvorite Office aplikaciju i izaberite stavke Datoteka > Povratne informacije.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje mišljenje na lokaciji Word UserVoice. Slušamo.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×