Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme u programu Word za Windows

Poslednji put ažurirano: decembra 2017.

Word pada i usporene su mu performanse

Poslednji put ažurirano: 8. decembra 2017.

PROBLEM

Ako imate Malwarebytes instalirana na računaru, može doći do pada Office aplikacija, kao što su Word, Excel ili PowerPoint, nakon ažuriranja na Windows 10 Fall Creators Update.

STATUS: POPRAVLJENO

Da biste rešili ovaj problem, preuzmite i instalirajte ispravku koju obezbeđuje Malwarebytes.

Poslednji put ažurirano: 6. decembra 2017.

PROBLEM

Word prestaje sa radom kada pokušate da pristupite datotekama iz usluge OneDrive. Do ovoga može doći na Windows 7 računaru.

STATUS: POPRAVLJENO

To izaziva starija verzija programa OneDrive koja se više ne ažurira automatski. Da biste popravili ovaj problem, preuzmite i instalirajte najnoviju verziju usluge OneDrive.

Problemi koji utiču na funkcije i programske dodatke programa Word

Poslednji put ažurirano: 2. novembra 2017.

PROBLEM

Možete da dobijete ovu grešku prilikom pokušaja izvoza u PDF formatu u programu Word 2016: „Izvoz nije uspeo zbog neočekivane greške“

Do ovoga može doći kada stranica sa sadržajem ima drugačiju orijentaciju od sadržaja.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Za najnovije informacije o ovom problemu, idite na odeljak Greška „Izvoz u PDF“ u programu Word 2016: „Izvoz nije uspeo zbog neočekivane greške“.

Poslednji put ažurirano: 13. oktobra 2017.

PROBLEM

Kada koristite probnu verziju usluge Office 365, svaki put kada otvorite Office datoteku, najnovija verzija aplikacije automatski se postavlja kao podrazumevana aplikacija za Word, Excel ili PowerPoint u svim verzijama operativnog sistema Windows. Na primer, ako imate instaliran Excel 2013 i koristite probnu verziju usluge Office 365, onda se radna sveska otvara u programu Excel 2016.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Preporučujemo da koristite Office365 da biste imali najnovije funkcije. Međutim, možete da deinstalirate probnu verziju kako bismo otvarali datoteke pomoću verzije programa Excel koju ste instalirali.

Poslednji put ažurirano: 29. septembra 2017.

PROBLEM

Automatsko čuvanje više nije dostupno ili se ne pojavljuje na traci sa alatkama sistema Office u Office 2016 verziji 1707 (izdanje 8326.2058) ili novijoj verziji.

STATUS: DELIMIČNO POPRAVLJENO

Za Excel: Ovaj problem je rešen u verziji 1708 (8431.2094). Da biste odmah preuzeli ispravku, otvorite bilo koju Office 2016 aplikaciju i odaberite stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Odmah ažuriraj.

Za Word: Radimo na skorom objavljivanju popravke. Hvala za porudžbinu.

Poslednji put ažurirano: 6. oktobar 2017.

PROBLEM

Kada instalirate ispravku za Word 2016 (KB3213656) od 8. avgusta 2017. ili ispravku za Word 2016 (KB4011039) od 5. septembra 2017. možete da naiđete na sledeće probleme:

 • Ako objedinite vertikalne ćelije u tabeli, sadržaj ćelija nestaje i ne možete da izaberete objedinjenu ćeliju.

 • Ako otvorite postojeći dokument koji sadrži tabelu sa objedinjenim ćelijama, ćelije izgledaju kao da su prazne.

Na taj problem nailaze samo oni koji ispravke za Office 2016 primaju putem tehnologije Windows Installer (MSI). Ako imate „Klikni i pokreni“ izdanje sistema Office, na primer Office 365 Personal, nećete naići na taj problem.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem sada je rešen u ispravci za Word 2016 (KB4011140) od 3. oktobra 2017.. Pročitajte ovaj članak KB4011140 o tome kako da instalirate ovu ispravku.

Poslednji put ažurirano: 18. septembra 2017.

PROBLEM

Kada se pomoću Office 2016 aplikacije otvaraju, uređuju ili čuvaju Word datoteke uskladištene u usluzi OneDrive, možda ćete biti upitani da se prijavite sa sledećom porukom: „Recite nam nalog sa kojim želite da otvorite _vti_rpc“.

Odziv za prijavljivanje da biste otvorili _vti_rpc

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u verziji 1708 (8431.2079). Da biste odmah preuzeli ispravku, otvorite bilo koju Office 2016 aplikaciju i odaberite stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Odmah ažuriraj.

Poslednji put ažurirano: 1. septembra 2017.

PROBLEM

Kada dodate metapodatke u svojstva dokumenta u Office datoteci – putem opcija Datoteka > Informacije ili dijaloga „Sačuvaj kao“ – svojstva su vidljiva u sistemu Office. Međutim, kada prikazujete istu datoteku u Windows istraživaču datoteka, svojstava nisu prikazana.

Dodavanje metapodataka u opcijama Datoteka > Informacije

Svojstva Office dokumenata - Datoteka > Tabla sa informacijama

Dodavanje metapodataka u dijalogu „Sačuvaj kao“

Svojstva Office dokumenata – Dijalog „Sačuvaj kao“

Metapodaci/svojstva nisu prikazani u istraživaču datoteka

Svojstva Office dokumenata u Windows istraživaču datoteka

STATUS: U TOKU

Naš tim inženjera aktivno rešava ovaj problem. Imajte na umu da se metapodaci/svojstva nalaze u samom dokumentu, ali se prikazuju u istraživaču datoteka. Izvinjavamo se zbog ove neugodnosti. Objavićemo više informacija na ovoj stranici čim budemo imali rešenje.

Poslednji put ažurirano: 16. avgusta 2017.

PROBLEM

Prilikom otvaranja datoteka u sistemu Office 2016, datoteke se neočekivano otvaraju samo za čitanje. Ovaj problem najčešće utiče na Excel i Word u verziji 1706 (izdanje 8229.2045) ili novijim verzijama. Ponekad se ovaj problem pojavljuje kada pokušate da sinhronizujete dokument koji zahteva prijavljivanje na OneDrive. Nakon otvaranja datoteke u programu Word ili Excel, datoteka se otvara samo za čitanje.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Naš tim inženjera aktivno rešava ovaj problem. U međuvremenu koristite privremeno rešenje iz ovog članka.

Treba vam još pomoći za rešavanje problema? Razgovarajte sa podrškom.

Ako imate pretplatu na Office 365 za kuću ili ako ste kupili jednokratno preuzimanje sistema Office 2016, kliknite na dugme Obratite nam se na dnu ove stranice.

Ako ste administrator za pretplatu na Office 365 za preduzeća, obratite se podršci za Office 365 za preduzeća.

Poslednji put ažurirano: 27. septembra 2017.

PROBLEM

Prilikom umetanja ikone ili slike putem stavki Umetanje > Ikone ili Umetanje > Slike, dobijate sledeću poruku o grešci:

Došlo je do greške prilikom uvoza ove datoteke. http://hubblecontent.osi.office.net/ContentSVC/Content/Download?provider=MicrosoftIcon&FileName=[icon].svg

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Za privremeno rešenje možete da uradite nešto od ovoga:

 1. Otvorite Internet Explorer.

 2. Kliknite na ikonu Postavke, a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 3. Odaberite karticuNapredno, a zatim pronađite odeljak Bezbednost.

 4. Opozovite izbor u polju Nemoj čuvati šifrovane stranice na disku.

Poslednji put ažurirano: 13. oktobra 2017.

PROBLEM

Emoji znakovi se prikazuju kao kvadratni okviri u Office aplikacijama (kao što su Word i Outlook) u operativnom sistemu Windows 7.

Ovaj problem utiče na sve Office klijente koji koriste Windows 7 osim pretplatnika na Office 365 sa verzijama sistema Office 2016 16.0.8067.2032 ili novijim (trenutno izdatim za učesnike programa Office Insider).

STATUS: REŠENO

Kako bi rešili ovaj problem, korisnicima preporučujemo da izvrše nadogradnju na sledeće:

 • Mesečni kanal (Ranije poznat kao: Trenutni kanal): Pretplatnici na Office 2016 (Office 365) i korisnici bez pretplate koji imaju instaliranu „Klikni i pokreni“ verziju u operativnom sistemu Windows 7 moraće da ažuriraju na verziju 1704 (izdanje 8067.2115) ili noviju (mesečne ispravke iz aprila 2017).

 • Polugodišnji kanal (izabrani korisnici) (Ranije poznat kao: Prvo izdanje za odloženi kanal): Ovaj problem je rešen u verziji 1708 (8431.2079).

 • Trenutna grana za preduzeća (ranije Odloženi kanal): Office 365 korisnici koji imaju polugodišnji kanal dobiće popravku početkom sledeće godine.

 • Korisnici sistema Microsoft Office 2016 koji primaju ispravke putem Windows Installer (MSI) tehnologije: Preuzmite KB 3203471 da biste instalirali ispravku za font Segoe UI Emoji.

 • Korisnici sistema Microsoft Office 2013 koji imaju instaliranu „Klikni i pokreni“ verziju u operativnom sistemu Windows 7 ili koji primaju ispravke putem Windows Installer (MSI) tehnologije: Ako imate Office 2013 MSI, preuzmite KB 4011087 da biste instalirali ispravku za font Segoe UI Emoji. Korisnicima koji imaju Office 2013 Klikni i pokreni ova ispravka biće dostupna u sledećoj mesečnoj ispravci, planiranoj za 12.septembar.

Napomena : Korisnici programa Outlook ili Word 2016 koji su ažurirali na verzije koje sadrže popravku neće videti kvadratne okvire kada umetnu emoji emotikone. Ako primalac e-poruke/dokumenta nema ažuriranu verziju sistema Office 2016 u operativnom sistemu Windows 7 ili nije izvršio nadogradnju na Windows 10, oni će i dalje videti emoji znakove kao kvadratne okvire.

Ove informacije su objavljene i u članku znanja KB 4021341.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pozovite podršku

Obratite se podršci.
Ako imate pretplatu na Office 365 za kuću ili ako ste kupili jednokratno preuzimanje sistema Office 2016, kliknite na vezu Obratite nam se na dnu ove stranice.

Forumi Office 365 zajednice

Pitajte zajednicu
Potražite pomoć od stručnjaka na forumima:
Office na Windows forumu za Personal, Home ili University korisnike
Forum Office 365 zajednice za poslovne korisnike

Ćaskanje

Pružite povratne informacije u Office aplikaciji
Povratne informacije možete da pošaljete direktno Office timovima:.

U sistemu Office 2016 u operativnom sistemu Windows 10 otvorite Office aplikaciju i izaberite stavke Datoteka > Povratne informacije.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje mišljenje na lokaciji Word UserVoice. Slušamo.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×