Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme u programu Excel za Mac

Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme u programu Excel za Mac

Poslednji put ažurirano: 13. oktobra 2017.

Objava

Microsoft Office podrška za macOS 10.13 High Sierra

Apple je najavio novu verziju za macOS 10.13 High Sierra 5. juna 2017. Iako novi operativni sistem nije opšte dostupan svim korisnicima, programeri i beta testeri mogu imati pristup beta verzijama. Pročitajte više u ovom članku da biste saznali više o opcijama podrške prilikom pokretanja sistema Office za Mac u operativnom sistemu 10.13 High Sierra.

Excel za Mac pada i usporene su mu performanse

Dobre vesti! Trenutno nema padova niti problema sa sporim performansama koji utiču na Excel for Mac. Sve radi kao podmazano.

Problemi koji utiču na funkcije i programske dodatke programa Excel za Mac

Poslednji put ažurirano: 10. novembra 2017.

PROBLEM

Novi Visual Basic Editor uveden je oktobra 2017. godine u Excel za Mac. U tom novom VB uređivaču postoji problem prilikom pravljenja deklaracija objekta izborom iz padajućeg menija na vrhu prozora koda koj dovodi do greške: „Promenljiva koristi tip automatizacije koji nije podržan u programu Visual Basic“.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Za najnovije informacije o ovom problemu, idite na odeljak Greška „Promenljiva koristi tip automatizacije koji nije podržan“ u programu Visual Basic editor u programu Excel za Mac.

Poslednji put ažurirano: 19. oktobra 2017.

PROBLEM

Kada izaberete stavku „Izvezi u Excel“ da biste izvezli SharePoint liste na Mac računaru, ona ne otvara datoteku u programu Excel za Mac i umesto toga preuzima query.iqy datoteku. Ovo funkcioniše na očekivani način budući da veza internet upita nije podržana za Excel za Mac.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Ako imate Excel za Windows, možete da sačuvate datoteku kao XLSX i zatim je otvorite u programu Excel za Mac. Moći ćete da vidite podatke, ali nećete moći da osvežite vezu da podacima.

Poslednji put ažurirano: 13. oktobra 2017.

PROBLEM

Kada pokušavate da filtrirate kolonu koja sadrži samo vrednosti datuma, lista filtera je prazna, tako da ne možete da postavite filter. Ovaj problem utiče na verzije 15.38 i 15.39 programa Excel 2016 za Mac.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Aktivno radimo na rešenju ovog problema. Da biste privremeno rešili problem, možda možete da filtrirate podatke po potrebi pomoću opcija filtera iznad liste vrednosti filtera.

Filtriranje vrednosti datuma u programu Excel za Mac

Poslednji put ažurirano: 4. oktobar 2017.

PROBLEM

Svesni smo problema koji utiču na Excel 2016 za Mac korisnike. Prijavljeni su problemi prilikom prikaza Excel radnih listova, dovodi do teksta koji se prikazuje unazad ili naopako.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

To se dešava na Mac računarima sa macOS High Sierra beta i Excel 2016 za Mac Insider Fast ispravci. Ovo bi trebalo da bude rešeno kada se objavi sledeća Insider Fast ispravka.

Kao privremeno rešenje možete da deinstalirateExcel 2016 za Mac Insider Fast verziju i instalirate proizvodnu verziju programa Excel na Mac računaru.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pozovite podršku

Obratite se podršci.
Ako imate pretplatu na Office 365 za kuću ili ako ste kupili jednokratno preuzimanje sistema Office 2016, kliknite na vezu Obratite nam se na dnu ove stranice.

Forumi Office 365 zajednice

Pitajte zajednicu
Potražite pomoć od stručnjaka na našim forumima:
Zajednica za Office for Mac za korisnike Mac računara

Ćaskanje

Pružite povratne informacije u Office aplikaciji
Povratne informacije možete da pošaljete direktno Office timovima:.

Za Mac korisnike, u sistemu Office 2016 za Mac kliknite na ikonu smeška u gornjem desnom uglu.

Kliknite na opciju da biste poslali povratne informacije.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje mišljenje na lokaciji Excel UserVoice. Slušamo.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×