Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme sa uslugom Outlook.com

Ovaj članak se odnosi na Outlook.com. Ako koristite Outlook za Windows, pogledajte odeljak Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u programu Outlook za Windows.

Ako imate problema sa pristupom Outlook.com, možete da vidite status Microsoft Office Online usluga na Service Health portalu.

Poslednji put ažurirano: 20. novembra 2017.

Problemi sa programom Outlook.com koji utiču na e-poruke, priloge i funkcije

Ako ne primate e-poruke sa povezanog naloga i status povezanog naloga je blokiran na poruci „ažuriranje u toku“, trenutno dolazi do odlaganja u sinhronizaciji nekih povezanih naloga, ali rešenje za to će uskoro biti objavljeno.

Napomena : Vreme „poslednja ispravka“možda ne odražava poslednji put kada ste primili e-poštu sa povezanog naloga.

Imajte na umu da prekidanje veze i ponovo uspostavljanje veze sa povezanim nalogom neće pomoći sinhronizaciji.

Ako ste dodali obeleživač za Windows Live Mail, Hotmail ili Outlook.com prijemno poštansko sanduče, obeleživač može uskoro prestati sa radom. Promenite obeleživač u https://www.outlook.com.

Kada pokušate da pošaljete e-poruku sa uređaja sa operativnim sistemom iOS 11, možda ćete videti ovu poruku o grešci: „Nije moguće poslati poštu. Server je odbio poruku.“ Ovo utiče na e-poštu sa Outlook.com, Office 365 ili sistema Exchange Server 2016 koji radi pod operativnim sistemom Windows Server 2016.

Da biste rešili problem, ažurirajte na iOS 11.0.1.

PROBLEM

Status naloga se pojavljuje pored slike naloga i obaveštava Outlook.com i Skype kontakte da li ste dostupni za ćaskanje ili imate Skype poziv u toku. Možete da promenite status naloga u Outlook.com ili Skype, ali svaki put kada se prijavite u Outlook.com, status naloga će se vratiti na „Dostupan“.

PRIVREMENO REŠENJE

Radimo na rešenju, ali u međuvremenu možete da sprečite promenu statusa tako što se nećete odjaviti iz usluge Outlook.com. Imajte na umu da zatvaranja pregledača nije isto kao odjavljivanje, budući da ne utiče na vaš status.

Da biste ostali prijavljeni prilikom zatvaranja pregledača, kliknite na polje Ne odjavljuj me u odzivu za prijavljivanje.

Snimak ekrana polja „Ne odjavljuj me“ na stranici za prijavljivanje u usluzi Outlook.com.

Napomena : Nemojte da izaberete Ne odjavljuj me ako koristite javni ili deljeni računar.

Problemi sa programom Outlook posle povezivanja programa Outlook sa uslugom Outlook.com

PROBLEM

Kada Outlook za Windows (verzije Outlook 2016, 2013, 2010) povežete sa nalogom e-pošte usluge Outlook.com, može doći do sledećeg:

 • Ime naloga e-pošte prikazivaće se kao outlook_ [dugi niz slova i brojeva]@outlook.com u oknu sa fasciklama, kao i prilikom sastavljanja e-poruka pomoću programa Outlook za Windows.

 • Primaoci će takođe dobiti e-poruku od pošiljaoca sa formatom outlook_ [dugi niz slova i brojeva]@outlook.com.

 • Kada primaoci odgovore na e-poruku, e-poruka će biti vraćena, a vi možete da dobijete poruku „Poruku nije moguće isporučiti kada šaljete internet poštu u programu Outlook“.

Ovaj problem utiče samo na klijente koji koriste Outlook za Windows. E-poruke poslate putem usluge Outlook.com na vebu ispravno funkcionišu i one će biti poslate sa tačne adrese e-pošte.

PRIVREMENO REŠENJE

Ovaj problem se javlja kod korisnika sa više pseudonima naloga. Aktivno radimo na ispravci. U međuvremenu, da biste rešili ovaj problem, uradite sledeće:

 1. Idite na lokaciju https://account.live.com/names/Manage i prijavite se na Outlook.com nalog.

 2. Podesite adresu e-pošte za Outlook.com kao primarni pseudonim.

 3. U programu Outlook za Windows uklonite i ponovo dodajte nalog. Pogledajte korake iz ovog članka: Dodavanje Outlook.com naloga u Outlook za Windows

Poslednji put ažurirano: 8. februara 2017.

PROBLEM

Ako je Outlook povezan sa primarnim Outlook.com nalogom koji je povezan i sa drugim sekundarnim nalozima koji ne pripadaju korporaciji Microsoft (na primer, Gmail, Yahoo itd.), prilikom slanja e-poruke u programu Outlook, ne možete da odaberete drugi sekundarni povezani nalog kao nalog za slanje u polju „Od“.

Ako ručno otkucate adresu e-pošte sekundarnog povezanog naloga u polju „Od“, e-poruka se šalje sa naznakom „U ime“ primarnog Outlook.com naloga.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Outlook podržava slanje sa sekundarnog povezanog naloga za domene u vlasništvu korporacije Microsoft kao što su @outlook.com, @live.com i @hotmail.com, ali nije primenio tu funkcionalnost za domene nezavisnih proizvođača.

Outlook tim sluša vaše povratne informacije i razmatra dodavanje ove funkcionalnosti u buduće ispravke. Glasajte za ovaj zahtev i dodajte povratne informacije u okviru usluge UserVoice: Opcija da Microsoft Outlook 2016 funkcioniše sa povezanom uslugom Outlook.com. U međuvremenu, koristite sledeće rešenje:

PRIVREMENO REŠENJE

Možete i da dodate sekundarne povezane naloge (Gmail, Yahoo itd.) u usluzi Outlook.com kao dodatne naloge na Outlook profilu.

 1. U programu Outlook odaberite karticu Datoteka.

  Snimak ekrana levog odeljka trake programa Outlook sa izabranom karticom „Datoteka“
 2. U okviru Informacije o nalogu odaberite stavku Dodaj nalog.

  Komanda „Dodavanje naloga“ u prikazu „Backstage“
 3. Na stranici Automatsko podešavanje naloga unesite ime, e-adresu i lozinku, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Napomena : Ako dobijete poruku o grešci kad odaberete stavku Dalje, ponovo proverite adresu e-pošte i lozinku. Ako su tačne, pogledajte sledeći odeljak.

 4. Odaberite stavku Završi.

Više informacija potražite u članku Podešavanje e-pošte u programu Outlook.

Poslednji put ažurirano: 2. maj 2017.

Trenutno ne možete da koristite Outlook u operativnom sistemu Windows da biste uredili kalendare koji se dele sa vašim Outlook.com nalogom, čak i ako ste ponovo povezali Outlook.com nalog sa Outlook. Radimo na omogućavanju uređivanja deljenih kalendara u Outlook 2016 za Windows.

Da biste uredili deljeni kalendar, idite na mrežu u svoj Outlook.com kalendar otvorite kalendar za Windows 10 ili koristite mobilni uređaj. Pročitajte članak Dodavanje Outlook.com naloga drugoj aplikaciji za poštu.

Poslednji put ažurirano: 2. maj 2017.

PROBLEM

Kada pokušate da prihvatite deljeni Outlook.com kalendar pomoću Office 365 for business naloga u Outlook 2016, možete dobiti grešku „Došlo je do greške“ ili prijavljivanje neće uspeti.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Da biste pristupili kalendaru koji se deli sa nalogom usluge Office 365 za preduzeća, moraćete da prihvati poziv sa sajta Outlook na vebu. Ako ste već ste kliknuli na dugme „Prihvati“ u Outlook 2016, nećete moći da ponovo prihvatite poziv u Outlook na vebu. Osoba koja je poslala poziv moraće da ukloni vaše dozvole, a zatim da pošalje novi poziv.

Outlook.com kôd greške 500 „Nešto nije u redu“

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje mišljenje na sajtu Outlook.com UserVoice. Slušamo vas.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×