Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme sa uslugom Outlook.com

Ovaj članak se odnosi na Outlook.com. Ako koristite Outlook za Windows, pogledajte odeljak Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u programu Outlook za Windows.

Ako imate problema sa pristupom Outlook.com, možete da vidite status Microsoft Office Online usluga na Service Health portalu.

Poslednji put ažurirano: 30. juna 2017.

Problemi sa programom Outlook.com koji utiču na e-poruke, priloge i funkcije

PROBLEM:

Fokusirano prijemno poštansko razdvaja prijemno sanduče na dve kartice – „Fokusirano“ i „Ostalo“. Ako se Outlook.com zamrzava kada se pojavi obaveštenje fokusiranog prijemnog poštanskog sandučeta, pokušajte da isključite fokusirano prijemno poštansko sanduče.

PRIVREMENO REŠENJE

Isključite fokusirano prijemno poštansko sanduče:

 1. Otvaranje novog prozora pregledača.

 2. Idite direktno na postavke Fokusiranog prijemnog poštanskog sandučeta.

 3. Izaberite stavku Ne sortiraj poruke.

Za više informacija o korišćenju fokusiranog prijemnog poštanskog sandučeta, pogledajte odeljak Fokusirano prijemno poštansko sanduče za Outlook.

Ovu grešku ćete možda videti ako je ime vašeg primarnog pseudonima isto kao postojeći poslovni ili školski nalog u uslugama Office 365 ili Azure Active Directory.

Da biste ispravili ovu grešku, isprobajte neki od ovih koraka:

Za dodatne informacije idite na ADDriverStoreAccessNonLocalException članak za rešavanje problema.

Do ove greške može doći ako imate adresu e-pošte koja nije Microsoft adresa kao primarnu adresu e-pošte na nalogu.

Da biste rešili ovaj problem, podesite Microsoft adresu e-pošte kao primarnu:

 1. Prijavite se na veb sajt Microsoft naloga.

 2. Izaberite stavku Vaše informacije.

 3. Izaberite stavku Upravljanje adresom e-pošte ili brojem telefona za prijavljivanje.

 4. Izaberite stavku Postavi kao primarni pored pseudonima za koji želite da bude primarni. Pseudonim mora da bude Microsoft adresa e-pošte, na primer nalog e-pošte koji se završava sa @outlook.com, @hotmail.com ili @live.com.

Da biste saznali više o upravljanju pseudonimima, pogledajte članak Upravljanje pseudonimima na Microsoft nalogu.

Ova uputstva primenjuju se samo ako ste povezali svoj Outlook.com nalog sa Office 365 poslovnim ili školskim poštanskim sandučetom putem programa Outlook na vebu. U sklopu nadogradnje za Outlook.com, premestićemo vas na bezbedniju i pouzdaniju infrastrukturu. Kada se Outlook.com nalog nadogradi, Outlook.com e-pošta će prestati da se sinhronizuje sa Office 365 poštanskim sandučetom.

Da biste rešili ovaj problem, pratite ove korake da biste ponovo povezali Outlook.com nalog:

 • Sačekajte da se prebacite na novi Outlook.com. Da biste proverili da lis te prebačeni, pročitajte članakDobijanje pomoći za Outlook.com.

 • Prijavite se u Outlook na vebu za pristup Office 365 poslovnom ili školskom nalogu.

 • Odaberite Postavke (zupčanik u gornjem desnom uglu) > Pošta > Povezani nalozi da pristupite stranici sa opcijama za povezane naloge.

 • Izaberite povezani Outlook nalog i kliknite na ikonu korpe za otpatke kako biste ga izbrisali.

 • Ponovo povežite Outlook nalog tako što ćete kliknuti na ikonu znaka plus (+).

Detaljnija uputstva o tome kako da dodate povezani nalog potražite u članku Povezivanje naloga e-pošte u programu Outlook na vebu (Office 365). Ako naiđete na neke druge probleme, koristite vezu „Obratite nam se“ u dnu ove stranice da biste se obratili podršci.

Izvinjavamo se zbog privremenih problema koje ovo može izazvati i radujemo se što ćete uživati u prednostima novog sajta Outlook.com.

Ako pokušate da dodate Google povezani nalog na Outlook.com nalog koristeći POP, možete da naiđete na grešku. To se događa zbog bezbednosnih postavki koje sprečavaju uspostavljanje te veze. Pratite uputstva kompanije Google detaljno opisana u ovom članku: https://support.google.com/accounts/answer/6010255?hl=sr

Pratite ove korake jedan po jedan kako biste rešili probleme sa POP nalogom. Ako vam ovi koraci ne pomognu da rešite problem, potražite određeni problem na forumima Outlook.com zajednice ili se obratite podršci.

1. korak: Ažuriranje postavki POP naloga

 1. Idite na adresu https://outlook.live.com/owa/?path=/options/connections.

 2. Prijavite se pomoću Microsoft naloga.

 3. U okviru Upravljanje povezanim nalozima pronađite POP nalog. Pored POP naloga sa greškama trebalo bi da se pojavi status „Ažuriranje nije uspelo“.

 4. Kliknite dvaput na nalog ili ga izaberite i kliknite na ikonu olovke da biste otišli na stranicu Uređivanje povezanih naloga.

 5. Ažurirajte lozinku naloga i kliknite na dugme Sačuvaj.

 6. Status naloga sada bi trebalo da prikazuje „Ažuriranje na čekanju“ i da na kraju pređe u „Ažurirano“.

Ako se status naloga duže zaglavi na „Ažuriranje na čekanju“, ako se promeni u „Ažuriranje nije uspelo“ ili ako se promeni u „Ažurirano", ali i dalje imate problema, isprobajte sledeći korak.

2. korak: Omogućavanje postavki dobavljača e-pošte

Ako ažuriranje lozinke povezanog POP naloga nije rešilo problem, možda bi trebalo da promenite određene postavke dobavljača usluga e-pošte kako biste omogućili vezu koja je možda blokirana.

Isprobajte sledeći korak ako vaš dobavljač usluga e-pošte ne blokira POP vezu ili ako sledeći koraci za deblokiranje ne funkcionišu.

3. korak: Uklanjanje povezanog POP naloga i njegovo ponovno konfigurisanje kao IMAP veze

Ako prva dva koraka ne doprinose rešavaju problema, a vaš server e-pošte podržava primanje e-poruka putem IMAP protokola, umesto toga trebalo bi da razmotrite prebacivanje na IMAP. IMAP pruža nekoliko prednosti u odnosu na korišćenje POP protokola, uključujući mogućnost za sinhronizovanje promena na svim uređajima i u svim fasciklama sa poštom (ne samo u prijemnom sandučetu). Da biste uklonili POP nalog koji ne funkcioniše i dodali IMAP, pratite ove korake:

 1. Idite na adresu https://outlook.live.com/owa/?path=/options/connections.

 2. Prijavite se pomoću Microsoft naloga.

 3. U okviru Upravljanje povezanim nalozima izaberite POP nalog i kliknite na ikonu korpe za otpatke kako biste ga uklonili.

 4. Kliknite na dugme Da u dijalogu Uklonite povezani nalog?.

 5. Kada se nalog ukloni, pokušajte da ga dodate ponovo i izaberite opciju Pravljenje nove fascikle za uvezenu e-poštu, sa potfasciklama kao na nalogu sa kojim se povezuje u okviru odeljka Možete da odaberete gde će se uskladištiti uvezena e-pošta.

Ako vam ovi koraci nisu rešili problem, obratite se podršci da biste dobili dodatnu pomoć.

Greška veze:Možete da dobijete grešku veze ako ste konfigurisali Outlook.com nalog kao IMAP u više klijenata e-pošte. Radimo na popravci i ažuriraćemo ovaj članak kada budemo imali više informacija. Za sada možete pokušati sledeće privremeno rešenje:

 1. Idite na https://account.live.com/activity i prijavite se pomoću adrese e-pošte i lozinke ugroženog naloga.

 2. U okviru Nedavna aktivnost pronađite događaj Tip sesije koji se podudara sa poslednjim vremenom kada ste primili grešku veze i kliknite da biste ga otvorili.

 3. Kliknite na dugme Ja sam da bi sistem znao da ste ovlastili IMAP vezu.

 4. Pokušajte da se povežete sa nalogom putem IMAP klijenta.

  Za više informacija o tome kako da koristite stranicu „Nedavna aktivnost“, idite na Šta je to stranica „Nedavna aktivnost“?.

GoDaddy nalozi: Ako koristite Outlook.com da biste pristupili domenima koji ne pripadaju korporaciji Microsoft, možda nećete moći da sinhronizujete naloge pomoću IMAP-a. Da biste rešili ovaj problem, uklonite povezani IMAP nalog u Outlook.com i ponovo ga konfigurišite kao POP vezu. Za uputstva o tome kako da ponovo konfigurišete svoj GoDaddy domen, idite na Dodavanje drugih naloga e-pošte na Outlook.com.

Ako nijedan od ovih koraka ne reši problem ili morate imati omogućen IMAP (onemogućen je podrazumevano), obratite se GoDaddy podršci.

Da biste saznali više o IMAP i POP, pogledajte članak šta su to IMAP i POP protokoli?

Da biste dobili emoji znakove u boji, potrebno je da instalirate besplatni programski dodatak za emoji znakove za Outlook.com.

 1. Idite u Office prodavnicu.

 2. U polju za pretragu tražite emoji znakove.

 3. U rezultatima pretrage izaberite stavku Emoji znakovi i izaberite opciju Dodaj.

Da biste uklonili programski dodatak za emoji znakove, upravljajte programskim dodacima za Outlook.com.

Korisnici sistema Microsoft Office 2016 mogu da preuzmu ispravku za Office 2016. od 5. jula 2017. da bi ažurirali Segoe UI Emoji font. Pročitajte više o tome zašto se emoji znakovi ne prikazuju u Office aplikacijama u operativnom sistemu Windows 7.

Više informacija o problemima sa deljenim kalendarima potražite u odeljku Poznati problemi sa deljenim kalendarima u programu Outlook.

Ako ste dodali obeleživač za Windows Live poštu, Hotmail ili Outlook.com prijemno poštansko sanduče, obeleživač može uskoro prestati sa radom. Promenite obeleživač u https://www.outlook.com.

Problemi posle povezivanja programa Outlook sa sajtom Outlook.com

Poslednji put ažurirano: 20. jul 2017.

PROBLEM

Prilikom povezivanja Outlook.com naloga sa programom Outlook 2016 ili Outlook 2013, više puta se traži da se prijavite.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Ako podesite verifikaciju u dva koraka za nalog, moraćete da kreirate lozinku aplikacije da biste dodali nalog u Outlook.

PROBLEM

Kada automatski ili ručno dodajete Outlook.com nalog, dolazi do pada programa Outlook 2016 ili Outlook 2013.

POPRAVLJENO

Ovaj problem je popravljen. Ako i dalje imate ovaj problem, uverite se da imate najnovije ispravke za Windows i Office.

Da biste ažurirali Office, idite na Datoteka > Nalozi > Opcije ažuriranja > Ažuriraj odmah.

PROBLEM

Kada Outlook za Windows (verzije Outlook 2016, 2013, 2010) povežete sa nalogom e-pošte usluge Outlook.com, može doći do sledećeg:

 • Ime naloga e-pošte prikazivaće se kao outlook_ [dugi niz slova i brojeva]@outlook.com u oknu sa fasciklama, kao i prilikom sastavljanja e-poruka pomoću programa Outlook za Windows.

 • Primaoci će takođe dobiti e-poruku od pošiljaoca sa formatom outlook_ [dugi niz slova i brojeva]@outlook.com.

 • Kada primaoci odgovore na e-poruku, e-poruka će biti vraćena, a vi možete da dobijete poruku „Poruku nije moguće isporučiti kada šaljete internet poštu u programu Outlook“.

Ovaj problem utiče samo na klijente koji koriste Outlook za Windows. E-poruke poslate putem usluge Outlook.com na vebu ispravno funkcionišu i one će biti poslate sa tačne adrese e-pošte.

PRIVREMENO REŠENJE

Ovaj problem se javlja kod korisnika sa više pseudonima naloga. Aktivno radimo na ispravci. U međuvremenu, da biste rešili ovaj problem, uradite sledeće:

 1. Idite na lokaciju https://account.live.com/names/Manage i prijavite se na Outlook.com nalog.

 2. Podesite adresu e-pošte za Outlook.com kao primarni pseudonim.

 3. U programu Outlook za Windows uklonite i ponovo dodajte nalog. Pogledajte korake iz ovog članka: Dodavanje Outlook.com naloga u Outlook za Windows

Poslednji put ažurirano: 20. jul 2017.

PROBLEM

Prilikom slanja e-poruke grupi kontakata u programu Outlook, Outlook prikazuje grešku „Došlo je do neočekivane greške“.

Outlook greška „Došlo je do neočekivane greške“.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u najnovijim ispravkama za Office. Izaberite stavke Datoteka > Office nalog >Opcije ažuriranja > Odmah ažuriraj da biste instalirali ispravke.

Poslednji put ažurirano: 29. juna 2017.

PROBLEM

Prilikom slanja e-pošte bilo kojim kontaktima iz adresara u programu Outlook, neki primaoci dobijaju priloženu datoteku winmail.dat koja se pokazuje u nekim klijentima kao što su Gmail i Yahoo veb pošta. U programu Outlook prikazuje se ikona priloga, ali ne i prilog.

Ikona Outlook priloga

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u verziji 16.0.8229.2073. Da biste instalirali popravku, izaberite stavke Datoteka > Office nalog > Opcije ažuriranja> Odmah ažuriraj.

Poslednji put ažurirano: 20. jul 2017.

PROBLEM

Kontakti uskladišteni u programu Outlook sa povezanim Outlook.com nalozima gube informacije unete u polje za ime preduzeća nakon sinhronizacije sa serverom.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je sada rešen u najnovijim ispravkama.

Poslednji put ažurirano: 24. aprila 2017.

PROBLEM

Prilikom odgovaranja na e-poruku sa više primalaca, vaša adresa e-pošte dodaje se u red „Za“.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u programu Outlook 2016. Popravka za Outlook 2013 takođe je objavljena u bezbednosnoj ispravci od 11. aprila 2017.

Poslednji put ažurirano: 19. maja 2017.

PROBLEM

Ako imate više povezanih naloga e-pošte u programu Outlook, Outlook.com nalog uvek postaje podrazumevani nalog za slanje u polju „od“ prilikom odgovaranja ili prosleđivanja sa drugog naloga koji nije Outlook (na primer, Gmail ili Yahoo).

STATUS: Popravljeno

Rešenje ovog problema je objavljeno. Instalirajte najnoviju Office ispravku tako što ćete izabrati stavke Datoteka > Office nalog > Opcije ažuriranja > Odmah ažuriraj.

Poslednji put ažurirano: 8. februara 2017.

PROBLEM

Ako je Outlook povezan sa primarnim Outlook.com nalogom koji je povezan i sa drugim sekundarnim nalozima koji ne pripadaju korporaciji Microsoft (na primer, Gmail, Yahoo itd.), prilikom slanja e-poruke u programu Outlook, ne možete da odaberete drugi sekundarni povezani nalog kao nalog za slanje u polju „Od“.

Ako ručno otkucate adresu e-pošte sekundarnog povezanog naloga u polju „Od“, e-poruka se šalje sa naznakom „U ime“ primarnog Outlook.com naloga.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Outlook podržava slanje sa sekundarnog povezanog naloga za domene u vlasništvu korporacije Microsoft kao što su @outlook.com, @live.com i @hotmail.com, ali nije primenio tu funkcionalnost za domene nezavisnih proizvođača.

Outlook tim sluša vaše povratne informacije i razmatra dodavanje ove funkcionalnosti u buduće ispravke. Glasajte za ovaj zahtev i dodajte povratne informacije u okviru usluge UserVoice: Opcija da Microsoft Outlook 2016 funkcioniše sa povezanom uslugom Outlook.com. U međuvremenu, koristite sledeće rešenje:

PRIVREMENO REŠENJE

Možete i da dodate sekundarne povezane naloge (Gmail, Yahoo itd.) u usluzi Outlook.com kao dodatne naloge na Outlook profilu.

 1. U programu Outlook odaberite karticu Datoteka.

  Snimak ekrana levog odeljka trake programa Outlook sa izabranom karticom „Datoteka“
 2. U okviru Informacije o nalogu odaberite stavku Dodaj nalog.

  Komanda „Dodavanje naloga“ u prikazu „Backstage“
 3. Na stranici Automatsko podešavanje naloga unesite ime, e-adresu i lozinku, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Napomena : Ako dobijete poruku o grešci kad odaberete stavku Dalje, ponovo proverite adresu e-pošte i lozinku. Ako su tačne, pogledajte sledeći odeljak.

 4. Odaberite stavku Završi.

Više informacija potražite u članku Podešavanje e-pošte u programu Outlook.

Poslednji put ažurirano: 24. januara 2017.

PROBLEM

Prilikom povezivanja u programu Outlook sa Exchange nalogom, ne možete da konfigurišete lični nalog e-pošte s prilagođenim domenom.

PRIVREMENO REŠENJE

 1. Dodajte CNAME zapis DNS postavkama u registru domena. CNAME zapis je potreban da bi Outlook konfigurisao nalog pomoću automatskog otkrivanja. Jedini zapis koji morate da dodate je za automatsko otkrivanje hosta.

  Tip zapisa

  Host

  Upućuje na

  TTL

  CNAME (pseudonim)

  autodiscover

  autodiscover.outlook.com

  1 čas

 2. Potvrdite da MX zapis i dalje podešen za Hotmail. MX zapis obezbeđuje primanje e-pošte od drugih osoba.

  Kada ste prvobitno podesili postavke domena za Outlook.com, MX zapis je dodat DNS postavkama. Ovaj zapis ima neke jedinstvene brojeve i/ili slova iza kojih sledi *.pamx1.hotmail.com i oni treba da se sačuvaju. Možete da potvrdite da je MX zapis i dalje ispravno konfigurisan tako što ćete potražiti domen na https://mxtoolbox.com. Ovaj zapis bi trebalo da bude naveden pre bilo kog drugog MX zapisa za ovaj domen. Na primer, evo kako bi trebalo da izgleda na https://mxtoolbox.com:

  Pref

  Ime hosta

  IP adresa

  TTL

  10

  123456789.pamx1.hotmail.com

  65.54.188.109

  60 min.

  Provera liste

  SMTP test

Poslednji put ažurirano: 20. jul 2017.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u najnovijim ispravkama.

Da biste se uverili da se kalendari i e-pošta ispravno sinhronizuju, ponovo povežite Outlook.com nalog sa programom Outlook za Windows. Detaljna uputstva potražite u članku Ponovno povezivanje programa Outlook 2016 ili Outlook 2013 sa uslugom Outlook.com da ne bi dolazilo do prekida u pristupu e-pošti.

Poslednji put ažurirano: 2. maj 2017.

Trenutno ne možete da koristite Outlook u operativnom sistemu Windows da biste uredili kalendare koji se dele sa vašim Outlook.com nalogom, čak i ako ste ponovo povezali Outlook.com nalog sa Outlook. Radimo na omogućavanju uređivanja deljenih kalendara u Outlook 2016 za Windows.

Da biste uredili deljeni kalendar, idite na mrežu u svoj Outlook.com kalendar otvorite kalendar za Windows 10 ili koristite mobilni uređaj. Pročitajte članak Dodavanje Outlook.com naloga drugoj aplikaciji za poštu.

Poslednji put ažurirano: 2. maj 2017.

PROBLEM

Kada pokušate da prihvatite deljeni Outlook.com kalendar pomoću Office 365 for business naloga u Outlook 2016, možete dobiti grešku „Došlo je do greške“ ili prijavljivanje neće uspeti.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Da biste pristupili kalendaru koji se deli sa nalogom usluge Office 365 za preduzeća, moraćete da prihvati poziv sa sajta Outlook na vebu. Ako ste već ste kliknuli na dugme „Prihvati“ u Outlook 2016, nećete moći da ponovo prihvatite poziv u Outlook na vebu. Osoba koja je poslala poziv moraće da ukloni vaše dozvole, a zatim da pošalje novi poziv.

Outlook.com kôd greške 500 „Nešto nije u redu“

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje mišljenje na sajtu Outlook.com UserVoice. Slušamo vas.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×