Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme sa Office instalacijom ili aktivacijom

Poslednji put ažurirano: novembar 2017.

Problemi navedeni ispod odražavaju probleme izazvane najnovijim ispravkama za proizvod. Za dodatnu pomoć za rešavanje problema pogledajte članak Rešavanje problema sa instaliranjem sistema Office ispod.

Office za Windows

Poslednji put ažurirano: 25. aprila 2017.

PROBLEM

Kada izaberete opciju da aktivirate Office putem telefona, možda ćete videti sledeću grešku:

Aktivacija putem telefona više nije podržana za proizvod.

Napomena : Ovaj problem utiče samo na osobe koje nisu preplaćene na Office – onima koji su kupili proizvod preko jednokratne kupovine. Više informacija potražite u članku U čemu je razlika između usluge Office 365 i sistema Office 2016?

STATUS: DELIMIČNO POPRAVLJENO

Objavili smo popravku za ovaj problem 9. marta 2017. za Office 2016 korisnike u izdanju 16.0.7870.2020 ili novijoj verziji. Za starije verzije sistema Office nastavljamo da radimo na rešavanju ovog problema. U međuvremenu, možete da pozovete broj za određenu zemlju/region naveden u ovom članku.

PROBLEM

Može doći do zamrzavanja na ekranu „Sačekajte“ prilikom instaliranja sistema Microsoft Office Premium. Ovo je počelo da se javlja u izdanju od oktobra 2016. (izdanje 16.0.7531).

Napomena : Ovaj problem je karakterističan za proizvod koji je dostupan samo u Japanu.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Za najnovije informacije o ovom problemu idite na odeljak POruka „Sačekajte“ prikazuje se neprestano kada je instaliran Office Premium.

Office za Mac

Poslednji put ažurirano: 2. avgust 2017.

PROBLEM

Nakon izdanja Microsoft AutoUpdate verzije 3.9.0 (objavljene 11. aprila 2017.), više ne dobijate ispravke za Office za Mac. Kada instalirate najnovije ispravke za Office za Mac, proces ažuriranja zastaje.

STATUS: POPRAVLJENO

Problem je sada popravljen u izdanju Microsoft AutoUpdate 3.9.1. Preuzmite MAU 3.9.1 i ručno instalirajte paket ispravki.

Office za Android

Dobre vesti! Trenutno ne postoje problemi sa instalacijom ili aktivacijom koji utiču na Office za Android. Sve radi kao podmazano.

Office u Microsoft Store

Poslednji put ažurirano: 22. novembra 2017.

PROBLEM

Ako pokušate da instalirate Office sa stranice „Moj nalog“ na Windows 10 S računaru, možete dobiti sledeću grešku:

Ova aplikacija ne može da se pokrene na računaru

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Možete da uradite nešto od sledećeg da biste izbegli ovu grešku:

  • Koristite pregledač Microsoft Edge da biste otišli na stranicu Moj nalog da biste instalirali Office. Kada kliknete na dugme Instaliraj, bićete preusmereni na stranicu Microsoft Store za Office odakle možete da instalirate Office.

  • U operativnom sistemu Windows izaberite stavke Start > Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update. Kliknite na dugme Proveri da li postoje ispravke i instalirajte dostupne ispravke. Kada se ispravke instaliraju, ponovo pokrenite računar i vratite se na stranicu Moj nalog na vašem pregledaču da biste instalirali Office. Kada kliknete na dugme Instaliraj, bićete preusmereni na stranicu Microsoft Store za Office i možete da instalirate Office na tom mestu.

Poslednji put ažurirano: 28. septembar 2017.

PROBLEM

Office instaliran iz Windows prodavnice ima nerazumljive ili netačne znakove na traci i na drugim mestima u aplikaciji. Ovaj problem je specifičan za japanski korisnički interfejs.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u verziji 1708 (8431.2094). Da biste odmah preuzeli ispravku, otvorite bilo koju Office 2016 aplikaciju i odaberite stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Odmah ažuriraj.

PROBLEM

Ako imate srpski (latinica, Srbija) kao podrazumevani jezik aplikacije u operativnom sistemu Windows, videćete mešavinu srpskog i engleskog u korisničkom interfejsu sistema Office na listi aplikacija iz Microsoft Store.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Dodajte drugu varijantu srpskog (latinica) na Windows listu jezika. Da biste to uradili:

  1. Kliknite na dugme Start > Postavke > Vreme i jezik > Region i jezik, a zatim izaberite stavku Dodaj jezik.

  2. Odaberite opciju srpski (latinica) koja se razlikuje od opcije srpski (latinica, Srbija), kao što je srpski (latinica, Crna Gora).

  3. Jezik mora da bude u vrhu vaše liste Jezici, zato kliknite na jezik koji ste upravo dodali i odaberite stavku Postavi kao podrazumevani.

Ovim ćete dodati taj jezik na dno Windows liste jezika. Ako je jezik nedavno dodat, može biti potrebna ispravka iz prodavnice da biste preuzeli novi jezik. Ovo bi trebalo automatski da se desi, ali možete ručno da započnete preuzimanje tako što ćete otvoriti aplikaciju iz prodavnice, kliknuti na sliku profila blizu vrha ekrana, odabrati stavkuPreuzimanja i ispravke, a zatim odabrati Proveri da li postoje ispravke.

Napomena: Ovo ne menja jezik Windows korisničkog interfejsa.

Rešavanje problema prilikom instaliranja sistema Office

Rešavanje problema prilikom instaliranja sistema Office 2016 i Office 2013

Office se predugo instalira

Poruke o greškama ili problemi pri instaliranju sistema Office

Greška „Nelicencirani proizvod“ i greška aktivacije u sistemu Office

Šta da probate ako ne možete da instalirate ili aktivirate Office 2016 for Mac

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pozovite podršku

Obratite se podršci.
Ako imate pretplatu na Office 365 za kuću ili ako ste kupili jednokratno preuzimanje sistema Office 2016, kliknite na vezu Obratite nam se na dnu ove stranice.

Forumi Office 365 zajednice

Pitajte zajednicu
Potražite pomoć od stručnjaka na forumima:
Office na Windows forumu za Personal, Home ili University korisnike
Forum Office 365 zajednice za poslovne korisnike

Ćaskanje

Pružite povratne informacije u Office aplikaciji
Povratne informacije možete da pošaljete direktno Office timovima:.

U sistemu Office 2016 u operativnom sistemu Windows 10 otvorite Office aplikaciju i izaberite stavke Datoteka > Povratne informacije.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoja zapažanja na sajtovima Office UserVoice. Slušamo.

Word UserVoice
Excel UserVoice
PowerPoint UserVoice
OneNote UserVoice
Outlook UserVoice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×