Ponovna upotreba (uvoz) slajdova iz druge prezentacije

Ponovna upotreba (uvoz) slajdova iz druge prezentacije

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete dodati jedan ili više slajdova prezentacije od drugog, bez potrebe da otvorite drugu datoteku.

(Podrazumevano, kopirani slajd nasleđuje Dizajn slajda koji ste umetanja posle u odredišne prezentacije. Međutim, možete odabrati da biste zadržali oblikovanje na slajd kopirate umesto toga.)

Kada uvozite slajda iz jedne prezentacije u drugu, je jednostavno kopiju originala. Promene koje izvršite u kopiji ne utiču na originalnu slajd u druge prezentacije.

 1. Otvorite prezentaciju u koju želite da dodate slajd.

 2. U oknu sličice slajda sa leve strane, kliknite na mesto na koje želite da dodate slajd.

  Crveni horizontalna linija ukazuje na to gde novi slajd ili slajdove koji će biti umetnuta.
 3. Na kartici " Početak " na traci, u grupi Slajdovi kliknite na strelicu na dugmetu Novi slajd, a zatim izaberite Ponovo koristi slajdove.

  Komanda ponovo koristi slajdove nalazi se na dnu u padajućem meniju novi slajdovi.
 4. U oknu Ponovo koristi slajdove izaberite stavku Otvori datoteku programa PowerPoint.

  Pronađite prezentaciju

  (Druga opcija je da biste otvorili biblioteku slajdova. Biblioteke slajdova je skup pojedinačnih slajdove uskladištene u SharePoint biblioteka. Ako vaša organizacija koristi SharePoint 2010 proizvodi ili SharePoint 2007 proizvodima za upravljanje dokumentima i drugi sadržaj, možda vam dostupne biblioteke slajdova. Pročitajte Upotreba biblioteke slajdova za deljenje i ponovnu upotrebu PowerPoint slajdova za više informacija. PowerPoint 2010 i PowerPoint 2013 vam omogućavaju da objavite slajdove u biblioteci slajdova; PowerPoint 2016 ne.)

 5. U dijalogu Potraži pronađite i kliknite na datoteku prezentacije koja sadrži slajd koji želite, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 6. Ako želite na slajd na koji dodajete na odredišne prezentacije da biste zadržali oblikovanje originalne prezentacije, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zadrži u izvornom obliku pre nego što dodate slajd odredišne prezentacije. (Kada je polje za potvrdu nije izabrana, kopirani slajdovi nasleđuju sa dizajnom slajda posle koga su umetnuti.) Zatim, u oknu Ponovo koristi slajdove uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali jedan slajd, kliknite na slajd.

  • Da biste dodali sve slajdove, kliknite desnim tasterom miša na bilo koji slajd i izaberite stavku Umetni sve slajdove.

   Izaberite opciju „Zadrži u izvornom obliku” ako želite umetnuti slajdove da biste održali sa dizajnom koristi u originalne prezentacije.
 1. Otvorite prezentaciju u koju želite da dodate slajd.

 2. U oknu koje sadrži kartice „Prikaz strukture“ i „Slajdovi“ izaberite karticu Slajdovi, a zatim kliknite na mesto na koje želite da dodate slajd.

  Dodavanje slajda iz datoteke

 3. Na kartici Početak , u grupi Slajdovi izaberite stavku Novi slajd, a zatim kliknite na dugme Ponovo koristi slajdove.

 4. U oknu Ponovo koristi slajdove izaberite stavku Otvori datoteku programa PowerPoint.

 5. U dijalogu Potraži pronađite i kliknite na datoteku prezentacije koja sadrži slajd koji želite, a zatim kliknite na dugme Otvori.

  Savet: U oknu Ponovo koristi slajdoveMicrosoft Office PowerPoint 2007 prikazuje sličice slajdova iz prezentacije koju ste izabrali. Postavite pokazivač na sličicu da biste videli veću verziju sadržaj slajda.

 6. U oknu Ponovo koristi slajdove uradite sledeće:

  Napomena: Ako želite da slajd koji dodajete u odredišnu prezentaciju zadrži oblikovanje originalne prezentacije, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zadrži u izvornom obliku pre nego što dodate slajd u odredišnu prezentaciju.

  • Da biste dodali jedan slajd, kliknite na slajd.

  • Da biste dodali sve slajdove, kliknite desnim tasterom miša na bilo koji slajd i izaberite stavku Umetni sve slajdove na priručni meni.

Takođe pogledajte

Kopiranje i lepljenje slajdova

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×