Ponavljanje oznaka stavki u izvedenoj tabeli

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ponavljanje oznaka stavka i polje u izvedenoj tabeli vizuelno grupiše redove ili kolone kako bi podaci bili lakši za skeniranje. Na primer, koristite ponavljanje oznaka kada su isključene međuvrednosti ili kada postoji više polja za stavke. U dolenavedenom primeru za svaki red su ponovljeni regioni, a za svaku kolonu ponovljen je proizvod.

Ponavljajuće oznake stavki

  1. Kliknite desnim tasterom miša na oznaku reda ili kolone koju želite da ponovite i izaberite stavku Postavke polja.

  2. Izaberite karticu Raspored i štampanje i potvrdite izbor u polju za potvrdu Ponovi oznake stavki.

  3. Proverite da li je izabrana opcija Prikaži oznake stavki u tabelarnom obliku.

Napomena : 

  • Kada uređujete ponovljene oznake, promene koje pravite primenjuju se na sve druge ćelije sa istom oznakom. Ne možete da uređujete pojedinačne ponovljene ćelije.

  • Kada promenite oblik svih ponovljenih oznaka izborom oznake stavke u redu rezimea ili svih ponovljenih oznaka, oblik se automatski primenjuje na sve druge ćelije sa istom oznakom. Međutim, možete da promenite i oblik pojedinačnih ponovljenih oznaka bez primenjivanja istog oblikovanja na druge ćelije sa istom oznakom.

  • Ponovljene oznake prikazuju se samo kada je izvedena tabela u tabelarnom obliku. One se ne prikazuju kada se primeni sažeti oblik ili oblik prikaza strukture. Ako je neophodno, oblik možete da promenite u rasporedu izveštaja.

Uključivanje ili isključivanje ponovljenih oznaka stavki za sva polja

  1. Kliknite bilo gde u izvedenoj tabeli.

  2. Na kartici Dizajn za alatke izvedene tabele izaberite stavku Raspored izveštaja.

Raspored izveštaja

  1. Izaberite stavku Nemoj da ponavljaš oznake stavki.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×