Ponavljanje određenih redova ili kolona na svakoj odštampanoj stranici

Ponavljanje određenih redova ili kolona na svakoj odštampanoj stranici

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako radni list obuhvata više od jedne stranice, možete da odštampate naslova redova i kolona ili oznake (zovu se i naslovi za štampanje) na svakoj stranici da biste se uverili da podaci ispravno sa oznakom.

 1. Izaberite radni list koji želite da odštampate.

 2. Na kartici Raspored na stranici, u grupi Podešavanje stranice kliknite na dugme Štampanje naslova.

  Slika glavne trake programa Excel

  Napomena : Komanda "Štampanje naslova" će se zatamnjene ako se nalazite u režimu, uređivanja ako grafikon je izabran na istom radnom listu ćelija ili ako nemate instaliran štampač. Više informacija o instaliranju štampača potražite u članku Pronalaženje i instaliranje upravljačkih programa štampača za operativni sistem Windows Vista. Imajte u vidu da je Microsoft obustavljene podrške za Windows XP; Pogledajte Veb lokaciju proizvođača štampača podršci za dalju upravljačke.

 3. Na kartici List, u odeljku Štampanje naslova izvršite jednu ili obe sledeće radnje:

  • U polje Redovi koje treba ponoviti na vrhu otkucajte referencu redova koji sadrže oznake kolona.

  • U polje Kolone koje treba ponoviti na vrhu otkucajte referencu kolona koje sadrže oznake redova.

   Na primer, ako želite da odštampate znake kolone na vrhu svake odštampane stranice, možete da otkucate $1:$1 u polju Redovi koje treba ponoviti na vrhu.

   Opcije štampanja naslova istaknute u dijalogu „Podešavanje stranice“

   Savet : Možete i da kliknete na dugme Skupi dijalog Slika dugmeta krajnje desno od okvira Redovi koje treba ponoviti na vrhu i kolone koje treba ponoviti sa leve strane i zatim izaberite naslov redove ili kolone koje želite da ponovite u radnom listu. Kada završite sa izborom naslova redova ili kolona, kliknite na dugme Skupi dijalog Slika dugmeta ponovo da biste se vratili na dijalog.

   Napomena : Ako je izabrano više od jednog radnog lista, polja Redovi koje treba ponoviti na vrhu i Kolone koje treba ponoviti na levoj strani nisu dostupna u dijalogu Podešavanje stranice. Da biste otkazali izbor više radnih listova, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista i u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×