Pojavljivanje odzivnika „Unošenje mrežne lozinke“

Simptomi

Svaki put kada koristite Microsoft Office Outlook 2007 da biste se povezali sa POP3 nalogom e-pošte, možete biti upitani za lozinku iako ste naveli da lozinka treba da bude sačuvana u listi lozinki.

Unošenje mrežne lozinke

Uzrok

Postoje najmanje dva moguća uzroka:

  • Uzrok 1    Pogrešno ste uneli lozinku ili je dobavljač internet usluga (ISP) promenio lozinku.

  • Uzrok 2    Sačuvali ste lozinku, ali registrator, u potključu „Protected Storage System Provider“, sadrži netačne informacije u vezi sa korisničkim nalogom.

Rešenje

  • Uzrok 1    Potrebno je da u programu Microsoft Outlook ažurirate lozinku. Microsoft ne može da preuzme vašu staru lozinku. Obratite se dobavljaču Internet usluga i zatražite da vašem nalogu dodeli novu lozinku. Pošto dobijete novu lozinku, morate ažurirati postavke naloga e-pošte. Pročitajte članak Menjanje informacija o vašem nalogu e-pošte kod dobavljača Internet usluga da biste dobili uputstva.

    Napomena : Osim ako vaš ISP ne zahteva drugačije, sve stavke sa servera i adrese sadrže mala slova. Neki dobavljači internet usluga zahtevaju kombinaciju malih i velikih slova za lozinke, radi dodatne bezbednosti. Obratite se dobavljaču da biste videli da li zahtevaju mala i velika slova za lozinku.

  • Uzrok 2    Članak 290684 u Microsoft bazi znanja može da vam pomogne u rešavanju ovog problema vodeći vas korak po korak kroz proces uklanjanja informacija o vašem korisničkom nalogu iz potključa „Protected Storage System Provider“ u Windows registratoru i ponovnog unosa opcija u vezi sa lozinkom u program Outlook.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×