Pogledajte grupu kalendara za tren oka

Važno: Ovaj članak je mašinski preveli potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako uvek gledate isti skup kalendara, možete da uštedite vreme tako što ćete od njih napraviti grupu kalendara. Postoje dva načina za pravljenje grupe kalendara:

 • Izbor članova iz adresar ili sa spiska kontakata

 • Čuvanje skupa kalendara koji trenutno pregledate

Napomena:  Ova funkcija zahteva Microsoft Exchange Server nalog.

Kada se napravi grupa kalendara, ona je navedena u Okno za navigaciju. Potvrdite izbor u polju pored bilo koje grupe kalendara da biste je otvorili. Na primer, ovde grupa kalendara „Direktno podređeni“ uključuje Savu Jevtića, Nemanju Milatovića i Mirjanu Ralević:

Kalendar grupe u oknu za navigaciju

Pravljenje grupe kalendara od adresar ili spiska kontakata

 1. U Kalendaru, na kartici Početak, u grupi Upravljanje kalendarima kliknite na dugme Grupe kalendara, a zatim izaberite stavku Pravljenje nove grupe kalendara.

 2. Otkucajte ime za novu grupu kalendara, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. U okviru Adresar, odaberite adresar ili spisak kontakata iz kog želite da izaberete članove grupe.

 4. Potražite imena ili ih otkucate u Polje za pretragu, izaberite željeno ime, a zatim izaberite stavku Članovi grupe. Ponovite ovaj korak za svaki kalendar koji želite da uključite u grupu, a zatim kliknite na dugme U redu.
  Nova grupa kalendara se otvara pored kalendara ili grupa koje su već otvorene.

Pravljenje grupe kalendara na osnovu kalendara koje trenutno pregledate

 1. U Kalendaru, na kartici Početak, u grupi Upravljanje kalendarima kliknite na dugme Grupe kalendara, a zatim izaberite stavku Sačuvaj kao novu grupu kalendara.

 2. Otkucajte ime za novu grupu kalendara, a zatim kliknite na dugme U redu.
  Nova grupa kalendara se otvara pored kalendara ili grupa koje su već otvorene.

Dodavanje kalendara u grupu kalendara

Kada napravite grupu kalendara, ako želite da joj dodate još jedan kalendar, u Okno za navigaciju prevucite kalendar u novu grupu kalendara. Ako se kalendar koji želite da dodate već ne nalazi u Okno za navigaciju, evo šta treba da uradite:

 1. U okviru Kalendar, na kartici Početak, u grupi Upravljanje kalendarima kliknite na dugme Otvori kalendar, a zatim izaberite željeni tip kalendara.

 2. Potražite imena ili ih otkucate u Polju za pretragu, izaberite željeno ime, a zatim izaberite stavku Kalendar. Ponovite ovaj korak za svaki kalendar koji želite da uključite u grupu, a zatim kliknite na dugme U redu. Dodati kalendari se pojavljuju u fascikli Deljeni kalendari u Okno za navigaciju.

  Napomena:  U prikazu u vidu rasporeda možete da izaberete okvir Dodaj kalendar na dnu prikaza, a zatim unesete željeno ime. Kalendar se dodaje u fasciklu „Deljeni kalendari“ u Okno za navigaciju.

 3. U Okno za navigaciju, prevucite kalendar iz fascikle Deljeni kalendari u željenu grupu kalendara.

Saveti

 • Grupe kalendara se podrazumevano pojavljuju zajedno. Da bi se kalendari preklapali, kliknite na strelicu Prikaži u preklopljenom režimu na kartici svakog kalendara za koji želite da se preklapa.

 • Da biste premestili kalendar iz jedne grupe u drugu, prevucite ga u Okno za navigaciju.

 • Da biste videli više kalendara u isto vreme, potvrdite izbor u poljima za potvrdu za te kalendare u Okno za navigaciju.

 • Da biste sakrili kalendar, opozovite izbor za njega u Okno za navigaciju odnosno kliknite na dugme Zatvori kalendar na kartici kalendara.

 • Da biste izbrisali grupu kalendara, u Okno za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na grupu kalendara i izaberite stavku Izbriši grupu.

 • Grupe kalendara mogu da uključuju resurse, Internet kalendare ili SharePoint kalendare, kao i kalendare drugih osoba.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×