Podrazumevani obrasci u programu Outlook

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Slede kratki opisi podrazumevanih obrazaca koji su dostupni u programu Microsoft Outlook. Ovo su standardni obrasci koji se koriste kada kreirate stavku u programu Outlook bez primene prilagođavanja.

Napomena : Za informacije o Outlook regione obrasca ili InfoPath obrazaca, pogledajte članak Pregled obrazaca u programu Outlook.

Obrazac

Za šta se koristi obrazac

Kontakt

Praćenje informacija o osobi ili organizaciji

Lista distribucije

Kreiranje liste kontakta i e-adresa koje se mogu koristiti kao jedna e-adresa

Zadatak

Praćenje informacija o zadatku koji je potrebno izvršiti

Poruka

Slanje informacija drugoj osobi u određenom formatu ili obezbeđivanje sredstava za unos podataka kako bi se oni elektronski delili

Objava

Olakšavanje niti razgovora koji se čuva u fascikli ili prilaganje datoteka fascikli

Zakazana obaveza

Predstavljanje sastanka ili isplaniranog događaja

Stavka u dnevniku

Vođenje evidencije o stavci ili događaju

Poziv za sastanak

Slanje specijalno oblikovanih poziva za sastanak i omogućavanje pozvanim učesnicima da odgovore

Zahtev za zadatak

Slanje informacija drugim osobama o zadatku i omogućavanje primaocima da odgovore

RSS članak

Predstavljanje objave sa bloga ili druge stavke sa RSS feeda


Kada planirate ili kreirate prilagođeni obrazac u programu Outlook, počnite izborom nekog od podrazumevanih obrazaca. U većini slučajeva, tip obrasca koji izaberete za prilagođavanje određuje tip rešenja koji kreirate.

Pitanja koja je potrebno razmotriti prilikom odlučivanja koji tip obrasca koristiti su sledeća:

  • Koje verzije programa Outlook želite da podržite?

    Napomena : Obrasci za region funkcionišu samo u programu Microsoft Office Outlook 2007.

    Šta su to regione obrasca?

    Regione obrasca su nove funkcije u Office Outlook 2007. Korišćenjem regione obrasca, projektanti možete proširivanje Outlook obrasce sa ActiveX kontrole i postavljanje Veb stranice na obrazac pomoću kontrole Veb pregledača. Obrasci koji sadrže regione obrasca dizajnirani su kao pojedinačne Outlook datoteke za skladištenje obrazaca (.ofs), svaka od njih sadrži jednu stranicu obrasca. Više .ofs datoteka mogu biti priložene istom klasom poruke da biste napravili dovršavanje obrasca sa više stranica. Više informacija potražite u članku Pregled obrazaca u programu Outlook.

  • Koju vrstu rešenja kreirate? Ako rešenje šaljete primaocu, možete da prilagodite obrazac poruke. Ako rešenje koristite za praćenje informacija u fascikli, onda je lakše prilagoditi obrasce objave, kontakta, zadatka ili zakazane obaveze.

  • Koja su standardna polja dostupna u obrascu? Svaki podrazumevani obrazac ima vlastiti skup standardnih polja za praćenje informacija koji se može primeniti na stavku programa Outlook pridruženu obrascu.

  • Koje stranice obrasca mogu da se prilagode? Neke stranice podrazumevanih obrazaca se ne mogu prilagoditi, ali možete da ih sakrijete ili koristite obrazac za region da biste prevazišli ograničenja stranice.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×