Podrška za novi simbol ruske rublje

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako tražite podršku za novi simbol valute rublje, ste u sreću. Zbog ispravka za Windows 8.1, Windows RT 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows 8, Windows RT i Windows Server 2012, sada možete za unos, prikaz, štampanje i koristite novi simbol kao podrazumevani simbol za podatke u formatu valute ruski. Više informacija o ispravci.

Napomena : Završena je podrška za Windows XP tako da ispravke za Windows XP dostupno.

Novi simbol ruske rublje

Neke stvari koje su deo ispravke

Kucanje simbola rublje

Ako nemate tastaturu koja podržava simbol rublje, simbol valute rublje možete da umetnete na jedan od sledećih načina:

  • Koristeći tastersku prečicu Alt-X: Otkucajte 20BD, a zatim držite pritisnut taster ALT i pritisnite taster X. (Podržano u programima OneNote i Outlook koji koriste Word kao uređivač, i u programu Word.)

    Važno : Neke od Office aplikacijama, kao što su PowerPoint ne može da konvertuje Unikod kodovi znakova. Ako treba Unikod znaka i koristite jedan od programa koji ne podržava Unicode znakova, koristite Mapa znakova za unos znakova koji vam je potrebna.

  • Umetanje simbola: Izaberite stavke Umetni > Simbol. (Podržano u programima Excel, InfoPath, OneNote, Outlook kada koristi Word kao uređivač, PowerPoint, Publisher, SharePoint Designer i Word.)

    Saveti : 

    • Ako se simbol koji želite da umetnete ne nalazi na listi, izaberite stavku Još simbola. U polju Font izaberite željeni font, izaberite simbol koji želite da umetnete, a zatim kliknite na dugme Umetni.

    • Ako koristite prošireni font, kao što je Arial ili Times New Roman, pojavljuje se lista „Podgrupa“. Koristite ovu listu da biste odabrali znakove koji pripadaju proširenoj listi jezičkih znakova, što podrazumeva i znakove za grčki i ruski (ćirilica), ako su dostupni.

Štampanje simbola rublje

Ako štampač nema novi simbol rublje ni u jednom od svojih rezidentnih fontova, umesto simbola valute rublje biće odštampan okvir. Obratite se prodavcu štampača da biste saznali kako da dobijete ažurirane fontove za štampač koji uključuju novi simbol valute rublje. Takođe možete da prilagodite podešavanje štampača tako da ne koristi rezidentne fontove. Potražite opciju Štampaj fontove kao grafiku u postavkama za podešavanje štampača.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×