Podrška za EPS slike je isključena u sistemu Office

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Zbog bezbednosnih ranjivosti EPS datoteke, Office 2016, Office 2013i Office 2010 isključio mogućnost umetanja EPS datoteke u Office dokumente. Ova promena je stupa na snagu 11 April 2017 bezbednosne ispravke.

Bezbednosne ispravke je opisana tehničke u ovaj bilten.

Sve operativnim sistemom Windows verzije Office se ovo odnosi. (Ovu promenu već bio na mestu u Office 2007 od 2015.)

Office za Mac 2011 i Office 2016 za Mac će se ova promena ne utiče na.

Izgleda da je broj greške, ali je namerno

Ako pokušate da umetnete EPS datoteke u dokument sa Office , samo ćete dobiti čuvar mesta za sliku sa poruku koja kaže da nije moguće prikazati sliku:

U slučaju EPS datoteke, ovu poruku znači da Office je isključio mogućnost umetanja EPS datoteke, zato što češće zlonamernog napadima je prevelika.

Počevši od Office 2010, ranjivost adresiran tako što ćete automatski konvertovati sigurniji oblik metafile (EMF) na mesto umetanja u dokument Office EPS datoteke. Datoteke koje sadrže ove konvertovani EMF datoteke će nastaviti da se ponašaju normalno – na metadatoteke će se zadržati i ostaju vidljivi u dokumentu.

Zašto se ova promena napravljena

Ova promena je gotovo kao odgovor na incidentima aktivni bezbednosti koje uključuju datoteke. EPS datoteke su dopuštaju ugrađene skripte, što ih čini sredstva za zlonamerne sličnosti za svakoga ko umeće EPS datoteke ili otvara dokument koji ima EPS datoteke u njoj. Pored prethodne pokušaje smanjivanju problem u Office dokumentima, EPS formatu i dalje biti izvor zlonamernog napadima. Da biste potpuno uklonili rizik od EPS datoteke koje sadrže zlonamerni kôd, Office odlučili da u potpunosti isključite mogućnost da ih umetnete.

Možete i dalje da koristite EPS datoteke u Office?

Iako izričito preporučujemo protiv, je moguće da uključite mogućnost umetanja EPS datoteke. Pročitajte članak baze znanja 2479871 uputstva, koji su komplikovanu i koje uključuju prave izmene u Windows registratora. Važno je da imaju na umu da ova izmena povećati vaše češće zlonamerni kôd. Preporučujemo da više ne dodate EPS slike Office dokumente.

Ako izvršite promene u registratoru, moći ćete da biste umetnuli EPS datoteke na aplikaciju na kojoj ste primenili promena registratora. EPS datoteka će biti sačuvana kao metadatoteke i vidljive su u sačuvani dokument tako što ćete osobe koje nisu izvrši promena registratora. Imajte na umu da vas ova izmena u registratoru čini podložan zlonamernog napadima na osnovu EPS datoteke.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×