Podizanje nivoa naslova redova na naslove kolona (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Power Query se naziva se i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje ste dobili ovo se odnosi na oba. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Napomena : Kratak video o tome kako da prikažete uređivač upita, potražite na kraju ovog članka.

Power Query prilikom kreiranja tabele pretpostavlja da svi podaci pripadaju redovima tabele. Ali izvor podataka može imati prvi red koji sadrži imena kolona. Možda će biti potrebno da podignete nivo naslova prvog reda tabele na naslov kolone kako bi podaci imali smisla.

Podizanje nivoa naslova redova na naslove kolona

Korišćenje trake Uređivača upita

  1. Na traci Uređivača upita izaberite stavku Koristi prvi red kao zaglavlja.

Korišćenje ikone tabele koordinatne mreže „Pregled“ ( Ikona tabele )

  1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu tabele ( Ikona tabele ) u gornjem levom uglu tabele.

Podizanje nivoa naslova redova na naslove kolona

  1. Izaberite stavku Koristi prvi red kao zaglavlja.

Napomena : Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Отображение редактора запросов в Excel

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×