Podesite uključivanje u konferenciju biranjem ili PSTN konferenciju za Skype za posao

Ponekad će osobe u vašoj organizaciji morati da koriste telefon da bi se pridružile sastanku. Skype za posao za ovakve situacije postoji funkcija uključivanja u konferenciju biranjem! Osobe mogu da se uključe u Skype za posao sastanke pomoću telefona umesto korišćenjem aplikacije Skype za posao na mobilnom uređaju ili računaru.

Morate samo da podesite uključivanje u konferenciju biranjem (koje se naziva i PSTN konferencija) osobama koje planiraju da zakazuju ili vode sastanke. Učesnicima sastanka koji se uključuju biranjem nije potrebno dodeljivati bilo kakve licence niti vršiti druga podešavanja.

1. korak: Kupovina i dodela licenci

Morate biti Office 365 globalni administrator da biste izvršili ovaj korak.

 1. Saznajte da li je uključivanje u konferenciju biranjem, ili PSTN konferencija, dostupno u vašoj zemlji. Pogledajte ovaj spisak zemalja.

 2. Saznajte koje licence morate da kupite za uključivanje u konferenciju biranjem i koliko one koštaju. Pogledajte Licenciranje dodatka u usluzi Skype za posao i kupite licence.

 3. Dodelite licence za Office 365 ili Skype za posao koje ste kupili osobama u vašoj organizaciji koje će zakazivati ili voditi sastanke.

 4. Ako ste kupili licence za programski dodatak za uključivanje u konferencije biranjem broja i licence za naplatu PSTN potrošnje, dodelite i njih. Za uputstva pogledajte članak Dodeljivanje licenci za Skype za posao.

2. korak: Izaberite dobavljača uključivanja u konferenciju biranjem

Dobavljač uključivanja u konferenciju biranjem obezbeđuje mrežni most za uključivanje u konferenciju biranjem. Mrežni most za konferenciju podešava brojeve telefona za uključivanje biranjem, PIN kodove i ID-ove konferencije za sastanke. Odlučite da li želite da koristite Microsoft ili nezavisnog dobavljača uključivanja biranjem:

 • Microsoft kao dobavljač uključivanja u konferenciju biranjem: Ako želite najjednostavnije rešenje za uključivanje u konferenciju biranjem, izaberite Microsoft za dobavljača ove usluge.

 • Nezavisni dobavljači uključivanja u konferenciju biranjem: Ako ste u zemlji u kojoj Office 365 uključivanje u konferenciju biranjem nije dostupno, kvalitet usluge nije sjajan zbog njene lokacije ili ako već imate postojeći ugovor, izaberite nezavisnog dobavljača uključivanja u konferenciju biranjem. Da biste pronašli dobavljača idite na Microsoft PinPoint.

Savet : U svojoj organizaciji možete imati neke osobe koje koriste Microsoft kao dobavljača uključivanja u konferenciju biranjem i druge koje koriste nezavisnog dobavljača. Ali takva situacija će biti komplikovanija za podešavanje i upravljanje.

Detaljno poređenje korporacije Microsoft kao dobavljača uključivanja biranjem i nezavisnih dobavljača pogledajte u članku Poređenje dobavljača uključivanja biranjem.

3. korak: Dodelite dobavljača uključivanja u konferenciju biranjem osobama koje vode ili zakazuju sastanke

Sada kada ste izabrali dobavljača uključivanja u konferenciju biranjem, morate da dodelite tog dobavljača osobama u organizaciji koje vode ili zakazuju sastanke. Uradite nešto od sledećeg:

4. korak: Podesite pozivnice za sastanke

Sledeći koraci su opcionalni, ali mnogi administratori vole da ih urade:

 1. Prilagodite svoje pozivnice za sastanke. Brojevi za uključivanje biranjem, podešeni za korisnika, biće automatski dodati na pozivnice za sastanke koje se šalju učesnicima. Osim toga, možete da dodate i sopstvene veze za pomoć i pravna pitanja, tekstualnu poruku i malu grafiku kompanije.

 2. Izaberite drugi podrazumevani broj telefona za svakog korisnika. To je broj telefona koji će se prikazati na sastanku koji zakazuje korisnik.

 3. Podesite jezike automatskog telefonskog sistema koje automatski telefonski sistem uključivanja u konferenciju biranjem koristi da pozdravi pozivaoce kada pozovu broj telefona za uključivanje u konferenciju biranjem. Ovaj korak se može izvršiti samo ako koriste Microsoft kao dobavljača uključivanja biranjem.

 4. Podesite dužinu PIN koda za sastanke u koje se uključuje biranjem.

Najčešća pitanja

Slede neka od najčešćih pitanja koja smo dobijali od korisnika koji su želeli da koriste uključivanje u konferenciju biranjem.

Uključivanje u sastanke pozivanjem je veoma korisno kada su osobe na putu, na primer, i ne mogu da prisustvuju sastanku pomoću klijenta Skype za posao na laptopu ili mobilnom uređaju. Ali postoje i drugi razlozi zašto korišćenje telefona za prisustvovanje Skype za posao sastanku može da bude bolja opcija od korišćenja aplikacije Skype za posao na računaru:

 • Internet veza je ograničena.

 • Sastanak je isključivo zvučni.

 • Osoba je pokušala da se pridruži Skype za posao sastanku i nije uspela.

 • Kvalitet poziva je bolji kada se poziva biranjem.

 • Osobe mogu da se pridruže sastanku „hendsfri“ pomoću Bluetooth uređaja.

 • Nekima je ovo jednostavnije i prikladnije u situaciji u kojoj se nalaze.

Svako ko ima broj za uključivanje biranjem i ID konferencije može da se pridruži Skype za posao sastanku, osim ako organizator sastanka nije zaključao sastanak.

Bez obzira na to da li pozivate telefonom ili pomoću veb aplikacije Skype za posao, moći ćete da čujete svakoga ko je uključen u poziv, a i oni će moći da čuju vas. Organizator sastanka ima mogućnost da „privremeno isključi“ učesnike sastanka ako ne želi da ih čuje.

Da, dostupni su besplatni telefonski brojevi (brojevi usluge), ali samo u nekim zemljama/regionima. Spisak dostupnih brojeva možete videti ovde.

Postoje lokalni brojevi za uključivanje biranjem koji su vam dodeljeni kada ste kupili licence za uključivanje u konferenciju biranjem. Brojevi za uključivanje biranjem će biti navedeni u pozivu za sastanak. Ovi lokalni brojevi će biti dostupni samo vašoj organizaciji. Telefon je dodeljen vašoj organizaciji i taj broj dele korisnici unutar organizacije kojima je omogućeno uključivanje u konferenciju biranjem. Dakle, sastanci u usluzi Skype za posao Online koje su zakazali korisnik A ili drugi korisnik B imaće isti broj za uključivanje biranjem.

Lokalni brojevi za uključivanje biranjem, a u nekim slučajevima i međunarodni brojevi za uključivanje biranjem iz zemlje gde se nalazi vaša organizacija, biće uključeni u poziv za sastanak. Ako učesnik sastanka koristi drugi broj koji je uključen u poziv, to će biti deljen broj telefona.

Trenutni spisak zemalja/regiona možete videti u Brojevi telefona za uključivanje u konferenciju biranjem.

Ako brojevi telefona za uključivanje u konferenciju biranjem nisu dostupni u vašem području ili ne ispunjavaju zahteve vaše organizacije, pošaljite nam povratne informacije na lokaciji SkypeFeedback forumi.

Maksimalno trajanje zavisi od toga ko je na sastanku i vrste potvrde identiteta koje učesnici koriste da bi se pridružili sastanku.

Učesnici sastanka

Vreme završetka sastanka

Postoje korisnici koji su se pridružili sastanku pomoću klijenta Skype za posao i oni koji su se uključili biranjem.

Sastanak se završava, ako nema promena na spisku učesnika, nakon 24 sata.

Svi korisnici su se uključili na sastanak biranjem, ali je neko koristio PIN da bi učestvovao na sastanku.

Sastanak se završava nakon 24 sata.

Svi korisnici su se uključili na sastanak biranjem, a niko nije koristio PIN da bi učestvovao na sastanku.

Sastanak se završava nakon 4 sata.

Uključivanje u konferenciju biranjem dozvoljava do 250 telefonskih učesnika.

Da biste saznali više o ograničenjima sastanka pogledajte Skype za posao Online – ograničenja.

Dodali smo novu funkciju koja vama – administratoru – omogućava da pošaljete ažurirane informacije o uključivanju u konferenciju biranjem i PIN kodom u e-poruci. Da biste saznali više o tome, uključujući i način kako ovo možete onemogućiti, pogledajte članak Omogućavanje i onemogućavanje slanja e-poruka kada se promene postavke uključivanja u konferenciju biranjem.

Nismo baš dotle stigli. Međutim, možete da nastavite da koristite uključivanje u konferenciju biranjem koje je dostupno u softveru Skype za posao Server 2015 zajedno sa PSTN mrežnim prolazom za lokalne korisnike.

Korisnicima će biti nasumično dodeljeni ID-ovi konferencije i ne mogu da dobiju, niti podese, statični ID konferencije koji će samo oni koristiti.

Trenutno ne postoji podrška za korisnike kojima je omogućeno uključivanje u konferenciju biranjem za pridruživanje emitovanju Skype sastanka.

Ne, korisnik ne može da dobije nikakvu pomoć operatera, niti podršku, pritiskom na *0 tokom sastanka. Ako postoje problemi sa uključivanjem u konferenciju biranjem, administrator organizacije može da se obrati Microsoft podršci za Office 365.

Korisnik usluge Skype za posao Online može da pronađe ID konferencije koji mu je dodeljen planiranjem sastanka u programima Outlook i Outlook na vebu. Takođe, korisnici mogu da pronađu ID konferencije u e-poruci koja će im biti poslata nakon podešavanja njihovog uključivanja u konferenciju biranjem.

Napomena : Korisnici neće moći ponovo da postave svoj ID konferencije. ID konferencije možete ponovo da postavite samo vi – administrator – organizacije.

Radimo na rešenju koje će omogućiti korisnicima da pristupe i ponovo postave ID konferencije bez pomoći administratora organizacije.

Korisnici usluge Skype za posao Online mogu da pronađu PIN u e-poruci koja će im biti poslata nakon podešavanja njihovog uključivanja u konferenciju biranjem.

Napomena : Korisnik usluge Skype za posao Online ne može ponovo da postavi svoj PIN. PIN možete ponovo postaviti samo vi, administrator. Kada se PIN ponovo postavi, pošalje se e-poruka korisniku.

Radimo na rešenju koje će omogućiti korisnicima da pristupe i ponovo postave ID konferencije bez pomoći administratora organizacije.

 • *6 (privremeno isključivanje/uključivanje sebe)

 • *1 (reprodukovanje opisa dostupnih komandi na tastaturi telefona)

Da, učesnici mogu biraju međunarodne brojeve i pozivaju druge pozivaoce na Skype za posao Online sastanak. Pogledajte Pozivanje biranjem sa sastanka da bi se pridružile druge osobe.

Kada se korisniku dodeli licenca Skype za posao – PSTN konferencija i on kreira novi sastanak u usluzi Skype za posao, u programima Outlook i Outlook na vebu, brojevi telefona za uključivanje biranjem i ID-ovi konferencije se automatski dodaju pozivu za sastanak.

Kada se korisniku dodeli licenca Skype za posao – PSTN konferencija, njemu se dodeljuje i takozvani ID konferencije bez rezervacije. Ovaj ID konferencije se može deliti zajedno sa pristupnim brojevima telefona za konferenciju sa učesnicima sastanka, bez potrebe da se zakaže sastanak.

Sledi tabela sa scenarijima kada se organizator i svi učesnici uključuju u sastanak biranjem:

Postavke korisnika

Koraci organizatora

Koraci učesnika

Nije dozvoljeno da anonimni korisnici započnu sastanak

 • Birajte broj telefona za uključivanje u konferenciju biranjem.

 • Unesite ID konferencije.

 • Unesite PIN sastanka.

 • Birajte broj telefona za uključivanje u konferenciju biranjem.

 • Unesite ID konferencije.

Ako se organizator sastanka još nije pridružio sastanku, učesnici će slušati muziku u holu dok se organizator ne pridruži sastanku.

Dozvoljeno je da anonimni korisnik započne sastanak

 • Birajte broj telefona za uključivanje u konferenciju biranjem.

 • Unesite ID konferencije.

 • Birajte broj telefona za uključivanje u konferenciju biranjem.

 • Unesite ID konferencije.

Ako se učesnici pridruže sastanku pre organizatora, svaki učesnik može da započne sastanak.

Napomena : Ova funkcija još nije dostupna korisnicima koji koriste Office 365 kojim upravlja 21Vianet u Kini. Saznajte više u članku Saznajte više o sistemu Office 365 kojim upravlja 21Vianet.

Takođe pogledajte

Skype za posao Online – podešavanje

Brojevi telefona za uključivanje u konferenciju biranjem

Podešavanje opcija za sastanke na mreži i konferencijske pozive

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×