Podešavanje trenutnog sistema Office za Mac aplikacije pomoću usluge Office 365 za preduzeća

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Vaša organizacija nedavno je uvela Office 365, a vi imate Mac računar. Nema problema. Office 365 je kompatibilan sa Mac računarima i raznim drugim uređajima, uključujući iPhone i iPad. Možete da koristite sve funkcije i usluge u usluzi Office 365, uključujući Outlook Web App i Lync za sastanke na mreži.

Ovaj članak će vam pomoći da podesite Mac računar ili iPad za rad sa uslugom Office 365. Kada instalirate nekoliko ispravki, moći ćete da komunicirate i sarađujete sa kolegama. Pošto je Office kompatibilan sa više platformi, nije važno da li vaše kolege imaju PC računare ili Mac računare.

Da biste koristili mobilne uređaje, pročitajte članak Instaliranje i podešavanje sistema Office na iPhone ili iPad uređaju sa uslugom Office 365.

Napomena : Da biste instalirali najnoviju verziju sistema Office za Mac, pogledajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Ažuriranje postojećih Office for Mac aplikacija za rad sa uslugom Office 365

Podešavanje programa Outlook for Mac 2011 za rad sa uslugom Office 365

Podešavanje programa Lync i Lync Web App

Ažuriranje postojećih Office for Mac aplikacija za rad sa sistemom Office 365

Kad se prvi put prijavite u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga, želećete da proverite da li trenutne Office aplikacije za računare rade sa uslugom Office 365. Ako trenutno koristite sistem Office for Mac Home and Business 2011, možete da ga ažurirate da bi radio sa uslugom Office 365.

 1. Otvorite Office aplikaciju (na primer Word for Mac 2011).

 2. Izaberite predložak, kao što je Word dokument.

 3. U meniju Pomoć izaberite stavku Da li postoje ažurirane verzije?.

  Proveri da li postoje ispravke
 4. Odaberite opciju Automatski.

  Microsoft automatsko ažuriranje

Podešavanje programa Outlook for Mac 2011 za rad sa sistemom Office 365

Napomena : Postoji nova verzija programa Outlook za Mac koji dolazi uz najnovije verzije sistema Office 2016 za Mac. Pogledajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

 1. Otvorite Outlook za Mac 2011.

 2. U meniju Uređivanje izaberite stavku Nalozi.

  Outlook for Mac alatke > Nalozi
 3. Ako je ovo prvi nalog koji ćete napraviti u programu Outlook za Mac 2011, u okviru Dodavanje naloga izaberite stavku Exchange nalog.

  „Alatke“ > „Nalozi“ > „Exchange nalog“
 4. Ako ste već kreirali nalog e-pošte za drugu e-adresu, u donjem levom uglu dijaloga Nalozi kliknite na znak + da biste dodali nalog, a zatim izaberite stavku Exchange.

  „Alatke“ > „Nalozi“ > Dugme sa znakom plus
 5. Na stranici Unos informacija o Exchange nalogu, u polju E-adresa otkucajte pun TE102751708 korisnički ID, na primer sava@contoso.onmicrosoft.com.

  Unesite informacije o Exchange nalogu
 6. Uverite se da je u polju Metod izabrana stavka Korisničko ime i lozinka.

 7. U polju Korisničko ime ponovo otkucajte pun Office 365korisnički ID, na primer sava@contoso.onmicrosoft.com.

 8. Otkucajte Office 365 lozinku.

 9. Uverite se da je izabrana opcija Konfiguriši automatski, a zatim kliknite na dugme Dodaj nalog.

  Kada kliknete na dugme Dodaj nalog, Outlook za Mac 2011 vrši pretragu na mreži da bi pronašao postavke servera e-pošte.

 10. Kada vas dijalog upita da li želite da dozvolite serveru da konfiguriše vaše postavke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Uvek koristi moj odgovor za ovaj server i kliknite na dugme Dozvoli.

  Uvek koristi moj odgovor za ovaj server

  Kada se kreira novi nalog, videćete nalog u levom oknu dijaloga Nalozi.

 11. Zatvorite dijalog Nalozi.

  Kada se kreira novi nalog, moći ćete da prikažete poštu tako što ćete kliknuti na ime novog naloga u oknu za navigaciju.

Podešavanje programa Lync i Lync Web App

Ako se u vašoj organizaciji koristi Lync za Mac 2011 (dostupan je bez dodatnih troškova uz Office 365), možete da ga koristite uz poslovni ili školski nalog.

Ako se u organizaciji ne koristi Lync za Mac 2011, ipak možete da učestvujete u sastancima na mreži koristeći Lync Web App. Lync Web App pruža mnoge funkcije koje su dostupne u programu Lync za Mac 2011, uključujući razmenu trenutnih poruka u okviru celog sastanka, zvuk preko telefona, slanje datoteka drugim učesnicima i pregled ekrana koji izlagač deli.

Da biste podesili Lync Web App pre prvog sastanka:

 1. Instalirajte Silverlight na Mac računaru. Da biste instalirali Silverlight, idite na stranicu Preuzimanje programskog dodatka Microsoft Silverlight i pratite uputstva.

 2. Kad instalirate Silverlight na Mac računaru, preporučuje se da proverite spremnost za sastanak na mreži. Otvorite poziv za sastanak na mreži koji ste dobili putem e-pošte.

  1. Izaberite stavku Prvi sastanak na mreži? na dnu poziva.

  2. Na stranici Prvi sastanak na mreži? izaberite stavku Priprema sastanka i sledite uputstva.

  3. Ako bude zatraženo da preuzmete programski dodatak Lync Web App, pratite uputstva.

Napomena : Da biste mogli da učestvujete na sastanku na mreži, morate dobiti poziv putem e-pošte od osobe koja koristi Lync klijent na Mac računaru ili PC računaru.

Kad završite sa podešavanjem, pogledajte članak Pridruživanje sastanku na mreži ili Planiranje sastanka na mreži.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Sistemski zahtevi za Office 365

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×