Podešavanje organizacije za Office 365 Midsize Business

Najnovija uputstva za podešavanje možete da pronađete u članku Podešavanje usluge Office 365 za preduzeća.

Kad se upišete za program Office 365 Midsize Business kao administrator organizacije, vreme je da se prijavite i podesite organizaciju.

Prvo pogledajte Video: Uvod u Office 365 Midsize Business, brzo pregledajte Office 365 centar administracije i kada budete spremni, izaberite stavku Podešavanje. Koraci za Podešavanje i ovaj članak pomažu Office 365 Midsize Business administratorima da veoma brzo uspostave normalan rad organizacije i korisnika.

Podešavanje usluge Office 365 za organizaciju

Ovi koraci se odnose na Office 365 Midsize Business koji više nije dostupan za kupovinu.

Podešavanje Office 365 za vašu organizaciju

1. korak: Dodajte domen

2. korak: Dodajte korisnike, dodelite licence i podesite e-poštu

3. korak: Podesite lokacije tima, SkyDrive Pro i Lync Online

4. korak: Podesite korisnički pristup

5. korak: Konfigurišite DNS za isporuku e-pošte

6. korak: Obavestite korisnike

Drugi zadaci podešavanja

1. korak: Dodajte domen

  1. Odlučite da li želite da vaša e-pošta koristi prilagođeni domen. Verovatno želite da e-adrese koriste ime vaše organizacije, na primer @fourthcoffee.com ili @contoso.com. Većina organizacija želi da ima takav prilagođeni domen.

    • Za prilagođeni domen će vam biti potrebno registrovano ime domena. Ako ga još uvek nemate, saznajte kako da ga kupite.

    • Ako ne želite da koristite prilagođeni domen, možete nastaviti sa upotrebom besplatnog domena koji ste kreirali kada ste se upisali za Office 365, kao što je domen contoso.onmicrosoft.com.

  2. Podesite prilagođeni domen. Pokazaćemo vam kako da ga pokrenete sa sistemom Office 365. Pogledajte članak Podešavanje domena u usluzi Office 365.

2. korak: Dodajte korisnike, dodelite licence i podesite e-poštu

  1. Postoje dva načina kreiranja korisničkih naloga:

  2. Podešavanje e-pošte. Kada kreirate korisnički nalog, u virtuelnom oblaku se automatski kreira Exchange Online poštansko sanduče za tog korisnika. Exchange Online obezbeđuje vašu e-poštu, kalendar, kontakte i još neke stavke i program Outlook Web App vam omogućava pristup Exchange Online poštanskom sandučetu iz veb pregledača.

3. korak: Podesite lokacije tima, OneDrive for Business i Lync Online

SharePoint Online uključuje lokacije tima i OneDrive for Business. Da biste sami isprobali ove usluge, prijavite se na Office 365, a zatim na vrhu stranice izaberite stavku OneDrive ili Lokacije.

Da biste saznali više, pogledajte članak Početak korišćenja SharePoint lokacija i usluge SkyDrive Pro za deljenje dokumenata i ideja. Obavezno pogledajte i Video: Deljenje dokumenata u usluzi Office 365.

Office 365 se dobija sa lokacijom tima, a možete kreirati više njih u poslovne svrhe. Lokacije tima obezbeđuju centralno mesto za skladištenje i pristup dokumentima i poslovnim informacijama vaše organizacije sa gotovo bilo koje lokacije. Moraćete da dodate dokumente na lokacije tima i da date drugima dozvole da im pristupaju. Možete i da prilagodite lokacije tima pomoću deljenih spiskova, kalendara, stranica i još mnogo toga. Više informacija potražite u članku Prvi koraci uz sistem SharePoint.

Pomoću programa Lync Online možete da vidite da li su vaši saradnici na mreži. Takođe možete da komunicirate sa njima putem trenutnih poruka (IM), audio poziva ili video poziva. Možete čak i držati prezentacije na mreži koje obuhvataju zvuk, video zapise, deljenje ekrana i virtuelnu belu tablu. Pogledajte članak Podešavanje programa Lync Online.

Da biste saznali više o načinima upotrebe programa Lync Online, pogledajte članak Početak upotrebe programa Lync za razmenu trenutnih poruka (IM) i za sastanke na mreži i Video: Komunikacija putem programa Lync u usluzi Office 365.

4. korak: Podesite korisnički pristup

Vaši korisnici mogu da pristupe sistemu Office 365 pomoću računara ili Mac računara, mobilnog telefona, tablet računara ili veb pregledača.

Office 365 ProPlus obezbeđuje pristup Office aplikacijama i dokumentima. On je optimizovan za obezbeđivanje najboljeg iskustva u radu na svim vašim uređajima – od računara, preko pametnih telefona do tablet računara. Office 365 ProPlus obuhvata programe Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Pristup, Publisher i Lync.

Možete da instalirate Office 365 ProPlus pored aktuelne verzije sistema Office. Pogledajte članak Preuzimanje i instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru pomoću usluge Office 365 za preduzeća.

Saznajte više o pristupu korisnika:

5. korak: Konfigurišite DNS za isporuku e-pošte

Napomena   Ako isprobavate Office 365 i koristite domen proizvodnje za isprobavanje sistema Office 365, nemojte izvršiti ovaj korak.

Kada konfigurišete DNS za isporuku e-pošte, sva e-pošta koja se šalje vašem domenu ići će u novu uslugu Exchange Online u virtuelnom oblaku.

Da biste podesili e-poštu da stiže u sistem Office 365, konfigurišite zapis razmene pošte (MX zapis) na lokaciji na kojoj se hostuju DNS zapisi vašeg domena. Obezbeđujemo detaljne korake za dodavanje i ažuriranje DNS zapisa za usluge sistema Office 365 za mnoge popularne registre domena i dobavljače usluge DNS hostinga.

Ako organizacija već ima podatke u poštanskom sandučetu na serveru koji je usaglašen sa protokolom Internet Message Access Protocol (IMAP), ne bi bilo loše da uvezete poštu u oblak pre nego što konfigurišete MX zapis. IMAP podržava većina servera e-pošte i usluga zasnovanih na tehnologiji oblaka. Pogledajte članak Migriranje IMAP poštanskih sandučića u Office 365.

U svakom trenutku možete da uvezete podatke iz poštanskog sandučeta. Međutim, manje ćete poremetiti korisnike ako to uradite pre nego što oni počnu da koriste svoju Office 365 e-poštu.

Alternativni pristup je da zamolite svakog korisnika da nakon prijavljivanja premesti svoju e-poštu i kontakte u Office 365. Da biste saznali više, pogledajte Video: Upotreba e-pošte i drugih funkcija u usluzi Office 365 i članak Migriranje e-pošte i kontakata u Office 365.

6. korak: Obavestite korisnike

Kada završite sa podešavanjima, recite osobama u organizaciji šta mogu da očekuju.

Pogledajte članak Pripremite svakoga za korišćenje usluge Office 365 za ideje o načinu pripreme i obučavanja korisnika i za resurse podrške i rešavanja problema.

Drugi zadaci podešavanja

Vrh stranice

Primenjuje se na: Office 365 End User, Office 365 AdminDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik