Podešavanje vremena animacije ili opcija efekta

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da prilagodite vreme efekata animacije u programu Microsoft PowerPoint 2010, uključujući vremena i nalog pomoću koje su pokrenuli i da li su ponovite.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Podešavanje vremena početka za efekat animacije

Odlaganje početka efekta animacije

Ponavljanje ili premotavanje efekta animacije

Promena redosleda efekata animacije

Podešavanje vremena početka za efekat animacije

 1. Na slajdu kliknite na tekst ili objekat koji sadrži efekat animacije za koji želite da podesite vreme početka.

 2. Na kartici animacije , u grupi Podesi vreme , uradite nešto od sledećeg:

  Grupa „Podešavanje vremena“ na kartici „Animacije“ na traci programa PowerPoint 2010.

  • Izaberite stavku Započni na klik da bi efekat animacije počeo klikom na slajd.

  • Izaberite stavku Započni sa prethodnim da bi efekat animacije počeo u isto vreme kada i prethodni efekat sa liste (tj. kako biste jednim klikom aktivirali više efekata animacije).

  • Izaberite stavku Započni posle prethodnog da bi efekat animacije počeo odmah pošto se završi reprodukcija prethodnog efekta sa liste (tj. da ne morate ponovo da kliknete da biste aktivirali sledeći efekat animacije).

Odlaganje početka efekta animacije

 1. Na slajdu kliknite na tekst ili objekat koji sadrže efekat animacije za koji želite da podesite odlaganje ili drugu opciju podešavanja vremena.

 2. Na kartici animacije , u grupi Podesi vreme , uradite nešto od sledećeg:

  • Otkucajte broj u polju Zadrška da biste kreirali zadršku između kraja jednog efekta animacije i početka novog efekta animacije.

  • Da biste naveli trajanja efekta animacije, unesite broj u polje Trajanje .

Vrh stranice

Ponavljanje ili premotavanje efekta animacije

Da biste efekat animacije ili na niz efekata ponovite ili povratak na njenu prvobitnu poziciju, na kartici animacije , u grupi animacija kliknite na dugme Prikaži dodatne opcije efekta pokretanje Slika dugmeta , kliknite na karticu " dinamika " i uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste ponovili efekat animacije, izaberite opciju sa liste Ponavljanje .

 • Da biste automatski vratili efekta animacije prvobitno izgled i lokaciju kad se reprodukuje, potvrdite izbor u polju za potvrdu Premotaj unazad nakon završetka reprodukcije . Na primer, kada "uleti izlaz" napustili efekat predstave, stavku ponovo pojavljuje na slajdu na njenu prvobitnu lokaciju.

Vrh stranice

Promena redosleda efekata animacije

Animirana objekata na slajdu prikazuje broj koji označava redosled kojim reprodukovanja animacije na objekat. Kada su dva ili više efekata animacije, možete da promenite redosled kojim se reprodukuje tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

 • Na slajdu kliknite na animaciju, a zatim na kartici animacije , u grupi Podesi vreme , u okviru Promena redosleda animacija, kliknite na dugme Premesti starije ili Premestite kasnije.

 • Na kartici animacije , u grupi Napredna animacija izaberite stavku Okno za animaciju. Možete promeniti redosled tako što ćete prevući objekte nagore ili nadole na listi, ili kliknite na stavku koju želite da premestite, a zatim koristite strelice Promena redosleda u Okno za animaciju. Možete da kliknete i objekat u Okno za animaciju i zatim u grupi Podesi vreme , u okviru Promena redosleda animacija, kliknite na dugme Premesti starije ili Premestite kasnije.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×