Podešavanje uvlačenja u tekstu pasusa

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Ako radite sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste, pogledajte članak Prilagođavanje uvlačenja na listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu.

Možete da podesite razmak prvog reda pasusa da biste kreirali izvučeni red ili negativno uvlačenje, ili da uvučete ceo pasus. U zavisnosti od toga šta želite da uradite, koristićete Lenjir na kartici Prikaz ili opcije u grupi Pasus na kartici Početak.

  1. Ako ne vidite lenjir na vrhu vaše prezentacije, označite polje Lenjir na kartici Prikaz.

  2. Izaberite tekst koji želite da promenite, a zatim izvršite jednu od sledećih radnji:

  3. Da biste uvukli prvi red, na horizontalnom gornjem lenjiru prevucite označivač Uvlačenje prvog reda Označivač uvlačenja prvog reda gde želite da počne tekst.

  4. Da biste povećali ili smanjili levo uvlačenje celog pasusa, na kartici Početak, u grupi Pasus izaberite stavku Povećaj nivo liste ili Smanji nivo liste.

    Prilagođavanje nivoa liste

  5. Da biste promenili desno uvlačenje celog pasusa, prevucite označivač Desno uvlačenje Označivač desnog uvlačenja tamo gde želite da se tekst završi.

  6. Da biste kreirali izvučeni red, gde su drugi red i sledeći redovi pasusa uvučeni više od prvog reda, prevucite označivač Izvučeni red Označivač za izvučeni red tamo gde želite da uvlačenje počne.

  7. Da biste kreirali negativno uvlačenje, gde se tekst razvija preko leve margine, prevucite označivač Levo uvlačenje Označivač levog uvlačenja tamo gde želite da pasus počne.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×