Podešavanje usluge Information Rights Management (IRM) u SharePoint Online centru administracije

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U okviru SharePoint, IRM zaštitom primenjuje se na datoteke na nivou liste i biblioteke. Pre nego što vaše organizacije možete da koristite IRM zaštitom, prvo morate podesiti Rights Management. SharePoint Online IRM zasniva se na Microsoft Azure usluge Active Directory Rights Management (Microsoft Azure AD RM) da biste šifrovali i dodeljivanje ograničenja korišćenja. Neke Office 365 planovi obuhvataju Microsoft Azure AD RM pretplatu, ali ne svi. Da biste saznali više, pročitajte članak Prvi koraci sa Microsoft Azure AD Rights Management

Uključivanje usluge IRM pomoću SharePoint centra administracije

Pre nego što je vaša organizacija može da zaštiti IRM SharePoint liste i biblioteke, prvo morate da aktivirate uslugu Rights Management za vašu organizaciju. Da biste saznali kako, pogledajte članak Upravljanje pravima aktivacija.

Kada aktivirate uslugu Rights Management, prijavite se u SharePoint centar administracije da biste uključili na Information Rights Management (IRM).

Napomena : Ako Rights Management nije omogućena za Office 365 Globalni administrator, funkcija IRM ne može koristiti u SharePoint Online.

  1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

  2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

  3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

  4. U oknu sa leve strane odaberite stavku postavke.

  5. U odeljku Information Rights Management (IRM) , odaberite koristite IRM uslugu navedena u vašoj konfiguraciji, a zatim odaberite Osveži IRM postavke.

Napomena :  Nakon osvežavanja IRM postavki, ljudi u vašoj organizaciji sada mogu da zaštite svoje SharePoint liste i biblioteke dokumenata pomoću IRM zaštite.

IRM-omogućavanje SharePoint biblioteke dokumenata i liste

Nakon osvežavanja IRM postavki, vlasnici lokacije mogu da zaštite svoje SharePoint liste i biblioteke dokumenata pomoću IRM zaštite. Dodatne informacije potražite u članku Primena usluge Information Rights Management na listu ili biblioteku.

Kada vlasnik lokacije omogući uslugu IRM za listu ili biblioteku, može da zaštiti sve podržane tipove datoteka u toj listi ili biblioteci. Kada je usluga IRM omogućena za biblioteku, upravljanje pravima se primenjuje na sve datoteke u biblioteci.

Napomena :  Kada je usluga IRM omogućena za listu, upravljanje pravima se primenjuje samo na one datoteke koje su priložene u stavkama liste, a ne prave stavke liste.

Kada korisnici preuzimaju datoteke sa liste ili iz biblioteke koja podržava IRM, datoteke se šifruju tako da samo ovlašćene osobe mogu da ih prikazuju. Svaka datoteka sa kontrolisanim pravima takođe sadrži licencu za izdavanje koja nameće ograničenja osobama koje prikazuju datoteku. Tipična ograničenja obuhvataju pristup datoteci samo za čitanje, onemogućavanje kopiranja teksta, sprečavanje korisnika da sačuvaju lokalnu kopiju i sprečavanje korisnika da štampaju datoteku. Klijentski programi koji mogu da čitaju tipove datoteka koji podržavaju uslugu IRM koriste licencu za izdavanje u okviru datoteke sa kontrolisanim pravima da bi primenili ova ograničenja. Na ovaj način IRM datoteka zadržava svoju zaštitu čak i nakon preuzimanja. Da biste omogućili IRM za listu ili biblioteku, pročitajte članak Primena usluge Information Rights Management na listu ili biblioteku

SharePoint Online podržava šifrovanje sledećih tipova datoteka:

  • PDF

  • Formati datoteka 97-2003 za sledeće Microsoft Office programe: Word, Excel i PowerPoint

  • Formati Office Open XML za sledeće Microsoft Office programe: Word, Excel i PowerPoint

  • Format XML Paper Specification (XPS)

Napomena : Ne možete da kreirate ili uređujete Office Online dokumenata u biblioteci usluga IRM omogućena.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×