Podešavanje tekstualnih kolona pomoću vodiča za raspored

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ova procedura je korisna ako radite na publikaciji koja nema unapred dizajnirane tekstualne kolone (na primer, ako bilten kreirate od početka a ne na osnovu unapred dizajniranog predloška).

Ovaj članak sadrži:

Šta su vodiči za raspored?

Kreiranje kolona i redova pomoću vodiča za raspored

Šta su vodiči za raspored?

Vodiči za raspored obuhvataju vođice margina, kolona i redova, kao i vodiče osnovnih linija. Microsoft Office Publisher obezbeđuje i vođice za lenjir.

Vodiči za raspored

1. Vođice margina

2. Vođice kolona

3. Vođice redova

4. Vodiči osnovnih linija

5. Vođice za lenjir

Vodiče za raspored kolona i redova možete da upotrebite da biste tekst, slike i druge objekte rasporedili u kolone i redove kako bi vaša publikacija izgledala organizovano i konzistentno. Kada vodiče za raspored koristite da biste podesili koordinatnu mrežu na master stranici, koordinatna mreža će se pojaviti na svim stranicama publikacije na koje ste primenili master stranicu, ali se ona neće prikazati na odštampanoj publikaciji.

Napomena: Ako ste uključili neku od komandi Prikači za (meni Raspoređivanje, podmeni Prikači za) i imate problema sa prevlačenjem stavki, pokušajte da isključite komandu Prikači za.

Vrh stranice

Kreiranje kolona i redova pomoću vodiča za raspored

  1. U meniju Raspoređivanje izaberite stavku Vodiči za raspored, a zatim izaberite karticu Vođice koordinatne mreže.

  2. U okviru za grupisanje Vođice kolona unesite željeni broj kolona u polje Kolone, a zatim u polje Razmak unesite željenu vrednost razmaka između kolona.

  3. U okviru za grupisanje Vođice redova unesite željeni broj redova u polje Redovi, a zatim u polje Razmak unesite željenu vrednost razmaka između redova.

  4. Ako publikaciju štampate na uzastopnim stranicama, izaberite karticu Vođice margina, a zatim u okviru za grupisanje Master stranica potvrdite izbor Dvostrani master.

  5. Kliknite na dugme U redu.

  6. Kreiranje okvira za tekst za kolone tako što ćete kliknuti na dugme Okvir za tekst Slika dugmeta na traci sa alatkama objekata , a zatim prevučete unutar kolona koje definiše vodiča za raspored.

Napomena: Ako je komanda Do vodiča (meni Raspoređivanje, podmeni Prikači za) uključena, svi okviri za tekst će se prikačiti za najbliži vodič za raspored kada otpustite taster miša.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×