Podešavanje sistema za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) u sistemu Office 365

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ugrađena upravljanje mobilnim uređajima za Office 365 vam pomaže da obezbedite i upravljanje mobilnim uređajima kao što su iPhone, iPad, androidi, korisnika i Windows telefonima. Možete da prikažete popis svih upisani uređaja koji povežete vaše organizacije, kreiranje i upravljanje smernicama za bezbednost uređaja, daljinsko brisanje uređaja i prikazali detaljne uređaj izveštaje. Da biste počeli, pratite sledeće korake da biste aktivirali i podesite Upravljanje mobilnim uređajima za Office 365.

Imate pitanje? Ste sastavili FAQ će vam pomoći adresu uobičajena pitanja. Imajte na umu da ne možete da koristite nalog delegiranog administratora za upravljanje Upravljanje mobilnim uređajima za Office 365.

1. korak: aktivirajte upravljanje mobilnim uređajima u usluzi Office 365

Da biste mogli da upravljate mobilnim uređajima za Office 365 licencirane korisnike u svojoj organizaciji, prvo morate da aktivirate uslugu u okviru Office 365 administrativni centar.

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u Office 365 centar administracije.

 3. Izaberite stavku Upravljanje mobilnim.

 4. Izaberite stavku Hajde da počnemo da biste započeli proces aktivacije.

  Podešavanje upravljanja mobilnim uređajima za Office 365

Dodela privilegija usluzi može da potraje. Kada se završi, videćete novu Upravljanje mobilnim uređajima za Office 365 stranicu.

2. korak: podesite upravljanje mobilnim uređajima za Office 365

Kad usluga bude spremna, dovršite neophodne korake da biste završili instalaciju. Možda ćete morati da kliknete na stavku Upravljanje postavkama na stranici Upravljanje mobilnim uređajima za Office 365 da biste videli sledeće postavke.

Neophodni i preporučeni koraci za podešavanje upravljanja mobilnim uređajima

Konfigurisanje APNs certifikata za iOS uređaje

Da biste upravljali iOS uređajima kao što su iPad i iPhone, morate kreirati APNs certifikat.

Da biste to uradili,

 1. Pored stavke Konfigurisanje APN certifikata za iOS uređaje izaberite stavku Podešavanje.

 2. Izaberite stavku Preuzimanje CSR datoteke i sačuvajte zahteva za potpisivanje certifikata na lokaciji datoteke na računaru koju ćete zapamtiti.

  Preuzmite datoteku zahteva za potpisivanje certifikata.
 3. Izaberite stavku Dalje.

 4. Kreirajte APN certifikat.

  • Izaberite stavku Apple APNS Portal da biste otvorili Apple portal za prosleđene certifikate.

   Go to the Apple push certificate portal to create the certificate.
  • Prijavite se pomoću Apple ID-a.

   Važno : Koristite Apple ID preduzeća povezan sa nalogom e-pošte koji će ostati u organizaciji čak i ako je korisnik koji upravlja nalogom napusti. Sačuvajte ovaj ID jer ćete morati da koristite isti ID kada dođe vreme da obnovite certifikat.

  • Izaberite stavku Kreiraj certifikat i prihvatite uslove korišćenja.

  • Potražite zahtev za potpisivanje certifikata koji ste preuzeli na računar iz usluge Office 365 i izaberite stavku Otpremi.

  • Preuzmite APN certifikat koji je kreirao Apple portal za prosleđene certifikate na svoj računar.

   Savet : Ako imate problema sa preuzimanjem certifikata, osvežite pregledač.

 5. Vratite se u Office 365 i izaberite stavku Dalje da biste došli do stranice Otpremanje APNS certifikat.

 6. Potražite APN certifikat koji ste preuzeli sa Apple portala za prosleđene certifikate.

  Otpremite certifikat koji ste napravili na Apple portalu za prosleđivanje certifikata.
 7. Izaberite stavku Završi.

Vratite se u Office 365 administrativni centar > Upravljanje mobilnim > Upravljanje postavkama da biste dovršili instalaciju.

Konfigurisanje domena za MDM

Ako nemate prilagođeni domen povezan sa uslugom Office 365, možete preskočiti ovaj odeljak. U suprotnom, moraćete da dodate DNS zapise za domen kod DNS hosta. Ako ste već dodali zapise, spremni ste. Kad dodate te zapise, Office 365 korisnici u vašoj organizaciji koji se prijave na mobilnom uređaju pomoću e-adrese koja koristi prilagođeni domen mogu da se preusmere i upišu u MDM za Office 365.

Pronađite registar domena na listi navedenoj u okviru Kreiranje DNS zapisa za Office 365 pri upravljanju DNS zapisima i izaberite ime registra da biste pristupili pomoći korak po korak za kreiranje DNS zapisa. Koristite ta uputstva da biste dodali sledeća dva zapisa:

Ime hosta

Tip zapisa

Adresa

TTL

EnterpriseEnrollment

CNAME

EnterpriseEnrollment.manage.microsoft.com

3600

EnterpriseRegistration

CNAME

EnterpriseRegistration.windows.net

3600

Kad dodate ta dva zapisa, vratite se u stavke Office 365 administrativni centar > Upravljanje mobilnim uređajima > Upravljanje postavkama da biste dovršili instalaciju.

Podešavanje višestruke potvrde identiteta

Ako u okviru Preporučeni koraci ne vidite višestruku potvrdu identiteta (MFA), možete da preskočite ovaj korak. Ako je ova opcija navedena, preporučujemo da uključite MFA na Azure AD portalu da biste povećali bezbednost procesa upisivanja u Upravljanje mobilnim uređajima za Office 365. Ona je podrazumevano isključena.

MFA dodatno obezbeđuje prijavljivanje u Office 365 za upisivanje mobilnih uređaja tako što zahteva drugi oblik potvrde identiteta. Od korisnika se traži da potvrde da su primili telefonski poziv, tekstualnu poruku ili obaveštenje u aplikaciji na mobilnom uređaju nakon ispravnog unosa lozinke za poslovni nalog. Uređaj mogu da upišu tek kad se dovrši ovaj drugi oblik potvrde identiteta. Nakon upisivanja uređaja korisnika u Upravljanje mobilnim uređajima za Office 365, korisnici mogu da pristupe Office 365 resursima pomoću poslovnog naloga.

Pored stavke Podešavanje višestruke potvrde identiteta izaberite stavku Podesi. Da biste saznali kako da uključite MFA na Azure AD portalu, pogledajte članak Podešavanje višestruke potvrde identiteta.

Kada završite, vratite se na Office 365 administrativni centar > Upravljanje mobilnim > Upravljanje postavkama da biste dovršili instalaciju.

Upravljanje smernicama za bezbednost uređaja

Pre nego što počnete da upravljanje mobilnim uređajima u svojoj organizaciji, morate da sastavite smernice za bezbednost uređaja da biste podstakli korisnike da prijave svoje uređaje. O ovome se govori u sledećem odeljku3. korak: podešavanje smernica za bezbednost uređaja.

3. korak: podešavanje smernica za bezbednost uređaja

Globalni Office 365 administrator u vašoj organizaciji može da sastavi i primeni smernice za upravljanje mobilnim uređajima kako bi se zaštitili Office 365 podaci organizacije. Na primer, da biste sprečili gubitak podataka ako korisnik izgubi svoj uređaj, možete da kreirate smernice za zaključavanje uređaja nakon 5 minuta neaktivnosti i brisanje uređaja nakon 3 neuspešna pokušaja prijavljivanja.

U okviru Centar za bezbednost i usaglašenost idite do stavke Uređaji da biste sastavili smernice za bezbednost uređaja i pravila za pristup.

Dodavanje bezbednosnih smernica uređaja u centru za usaglašenost > Uređaji

Uputstva korak po korak o načinu kreiranja novih smernica potražite u članku Kreiranje i primena smernica za upravljanje mobilnim uređajima za Office 365.

Saveti : 

 • Kada kreirate nove smernice, možda bi trebalo da ih postavite tako da se dozvoli pristup i prijavi kršenje smernica u slučaju da uređaj korisnika nije usaglašen sa smernicama. Na taj način ćete videti na koliko će uređaja smernice uticati, bez potrebe da se blokira pristup organizacije usluzi Office 365.

 • Pre nego što primenite nove smernice za sve u organizaciji, preporučujemo da ih testirate na uređajima koje koristi mali broj korisnika.

 • Pre primene smernica obavestite organizaciju o potencijalnom uticaju upisivanja uređaja u MDM za Office 365. U zavisnosti od podešavanja smernica, uređajima koji nisu usaglašeni može se blokirati pristup usluzi Office 365, a podaci u koje spadaju instalirane aplikacije, fotografije i lične informacije na upisanom uređaju možda će biti izbrisani u slučaju brisanja uređaja. Više informacija potražite u članku Brisanje mobilnog uređaja u usluzi Office 365.

4. korak: upišite korisnike

Kada primenite smernice za upravljanje mobilnim uređajima, svi licencirani Office 365 korisnici u organizaciji na koje se smernice za uređaje odnose dobiće poruku o upisivanju pri sledećem prijavljivanju u Office 365 sa mobilnog uređaja. Oni moraju da završe korake upisivanja i aktivacije da bi mogli da pristupe Office 365e-pošti i dokumentima. Pogledajte članak Registrovanje mobilnog uređaja za posao ili školu.

Važno : Ako proces upisivanja ne podržava željeni jezik korisnika, korisnici će možda dobiti na mobilnom uređaju obaveštenje o upisivanju i korake na nekom drugom jeziku. Nisu svi jezici koje podržava Office 365 trenutno podržani za proces upisivanja na mobilnim uređajima.

Korisnici koji imaju Android ili iOS uređaje kao deo procesa upisivanja moraju da instaliraju aplikaciju sa portala preduzeća.

5. korak: upravljanje uređajima

Idite na Office 365 administrativni centar > Upravljanje mobilnim da biste videli svojstva uređaja, pristupili izveštajima i izbrisali uređaje.

Kliknite na opciju „Upravljanje mobilnim uređajima“

Da biste saznali više, pogledajte članak Brisanje mobilnog uređaja u usluzi Office 365.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×