Podešavanje predloška obrasca za otkrivanje stanja veze obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako dizajnirate predložak obrasca čiji se obrasci se oslanjaju na mrežnu vezu na obrade ili vraćanja podataka, a vi ste upoznati sa pisanjem skripti, možete da napišete skriptu koja otkriva stanja veze mreže obrazaca koji su zasnovani na predlošku obrasca. Ovaj scenario možete da koristite da biste podesili Microsoft Office InfoPath proverite ako novi obrazac povezan sa mrežom i ako obrazac se možete povezati sa spoljnim izvorom podataka pre nego što obrazac šalje upit u spoljnom izvoru podataka. Ovaj članak pruža Microsoft JScript i primeri Visual Basic Scripting Edition (VBScript) za određivanje ako obrasce zasnovane na predlošku obrasca povezani sa mrežom i ako tim obrascima mogu da se povežete sa spoljnim izvorom podataka.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

JScript primer

VBScript primer

Korišćenje primera skripte u predlošku obrasca

Pregled

Da biste utvrdili stanje mrežne veze obrasca zasnovanog na predlošku obrasca, možete da upotrebite svojstvo MachineOnlineState objekta Aplikacija. Nakon toga možete koristiti metod IsDestinationReachable istog objekta Aplikacija da biste utvrdili da li obrazac može da pronađe spoljni izvor podataka. Svojstvo MachineOnlineState sadrži vrednost koja predstavlja stanje veze obrasca. Ovo svojstvo može imati sledeće vrednosti:

Vrednost

Opis

0

Računar nije povezan sa mrežom. Svojstvo može imati ovu vrednost ako računar nije povezan sa mrežom ili ako je mrežna kartica na računaru onemogućena.

1

Računar je povezan sa mrežom. Ako je računar povezan sa mrežom pomoću mrežnog kabla, ova vrednost ukazuje na to da je računar na mreži. Ako na računaru funkcioniše kartica za bežično umrežavanje, ova vrednost ukazuje na to da kartica radi. Međutim, računar možda nije povezan sa bežičnom mrežom.

2

Računar je povezan sa mrežom, ali je Windows Internet Explorer podešen tako da radi van mreže. Kada je Internet Explorer podešen na taj način, podaci za povezivanje sa bazom podataka ili Web uslugom možda neće funkcionisati ispravno.

Nakon što ste utvrdili da korisnikov računar povezan sa mrežom, možete da koristite metod IsDestinationReachable da biste utvrdili ako obrazac mogli da komuniciraju sa spoljnim izvorom podataka. Ovaj metod uzima Uniform Resource Locator (URL) ili Uniform Resource Name (URN) od spoljnog izvora podataka kao parametar i vraća jedan od sledećih Bulovih vrednosti:

True    Obrazac je pronašao spoljni izvor podataka na mreži.

False    Obrazac ne može pronaći spoljni izvor podataka. Spoljni izvor podataka je van mreže ili na mreži, ali nedostupan.

Primeri skripte u ovom članku utvrđuju samo da li je obrazac povezan sa mrežom i koriste se kada korisnik prvi put otvori obrazac. Međutim, ovu skriptu možete koristiti uvek kada želite da proverite mrežnu vezu pre izvršavanja neke radnje. Na primer, možete da je upotrebite kada korisnik klikne na određeno dugme u obrascu kako bi se utvrdilo da li postoji mrežna veza sa spoljnim izvorom podataka. Bez obzira na to kada odaberete da koristite ovu skriptu, možete dodati i skriptu koja izvršava radnju na osnovu toga da li je obrazac povezan sa mrežom ili nije. Na primer, ako je računar van mreže ili ne može da se poveže sa spoljnim izvorom podataka, InfoPath korisniku može prikazivati poruku upozorenja koja ukazuje na to da spoljni izvor podataka nije dostupan. Poruku upozorenja možete da prilagodite da biste korisnike uputili na to šta treba da urade ako je spoljni izvor podataka nedostupan. Na primer, možete ih uputiti da pokušaju da popune obrazac kasnije ili da se obrate službi za podršku.

Vrh stranice

JScript primer

var machineState = Application.MachineOnlineState;
var displayMessage = machineState;
switch(machineState)
{
case 0:
{
displayMessage = "The computer is not connected to a network.";
break;
}
case 1:
{
if (!Application.IsDestinationReachable("http://example"))
{
displayMessage = "The computer is connected to a network, "
+ "but the external data source is not "
+ "available. Contact the data source "
+ "administrator for more information.";
}
else
{
displayMessage = "The computer is connected to a network.";
}
break;
}
case 2:
{
displayMessage = "The computer is connected to a network, but "
+ "Internet Explorer is in offline mode. Some "
+ "data connections may not work until you "
+ "set Internet Explorer to online mode. To "
+ "switch to online mode, on the File menu in "
+ "Internet Explorer, click Work Offline.";
break;
}
default:
{
displayMessage = "An unknown error occurred: Error: "
+ machineState;
}
}
XDocument.UI.Alert(displayMessage);

Vrh stranice

VBScript primer

Dim machineState, displayMessage, returnValue
machineState = Application.MachineOnlineState
displayMessage = machineState
returnValue = False
Select Case machineState
Case 0
displayMessage = "The computer is not connected to a network."
Case 1
returnValue = Application.IsDestinationReachable("http://example")
If returnValue = False Then
displayMessage = "The computer is connected to a network, but "
displayMessage = displayMessage + "the external data source is "
displayMessage = displayMessage + "not available. Contact the "
displayMessage = displayMessage + "data source administrator "
displayMessage = displayMessage + "for more information."
Else
displayMessage = "The computer is connected to a network."
End If
Case 2
displayMessage = "The computer is connected to a network, but "
displayMessage = displayMessage + "Internet Explorer is in "
displayMessage = displayMessage + "offline mode. Some data "
displayMessage = displayMessage + "connections may not work "
displayMessage = displayMessage + "until you set Internet "
displayMessage = displayMessage + "Explorer to online mode. "
displayMessage = displayMessage + "To switch to online mode, "
displayMessage = displayMessage + "on the File menu in "
displayMessage = displayMessage + "Internet Explorer, click "
displayMessage = displayMessage + "Work Offline."
Case Else
displayMessage = "An unknown error occurred: Error: "
displayMessage = displayMessage + machineState + "."
End Select
XDocument.UI.Alert(displayMessage)

Vrh stranice

Korišćenje primera skripte u predlošku obrasca

Ako biste želeli da testirate primer skripte pre nego što počnete da ga koristite u predlošku obrasca, pomoću sledeće procedure možete da kreirate prazan predložak obrasca, a da zatim kopirate jedan primer skripte iz ovog članka u događaj OnLoad. Skripta u događaju OnLoad pokreće se svaki put kada se kreira novi obrazac zasnovan na ovom predlošku obrasca. Nakon toga možete da pregledate predložak obrasca da biste testirali primer skripte dok je računar povezan sa mrežom, isključen sa mreže ili povezan sa mrežom u slučaju da je Internet Explorer postavljen na režim rada van mreže.

 1. Iskopirajte jedan gorenavedeni primer skripte iz ovog članka, a zatim ga nalepite u uređivač teksta kao što je Microsoft Notepad.

  Napomena : Kopiranje primera skripte u uređivač teksta pre nego što ga dodate u predložak obrasca sprečava Hypertext Markup Language (HTML) koja se pojavljuje u scenariju oznaka za oblikovanje.

 2. U programu InfoPath, u meniju Datoteka izaberite stavku Dizajniraj predložak obrasca.

 3. U dijalogu Dizajniranje predloška obrasca, u odeljku Dizajniraj novi izaberite opciju Predložak obrasca, izaberite ikonu Prazan, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Novi predlošci obrasca biće podrazumevano podešeni tako da koriste JScript kao jezik za pisanje skripti. Da biste koristili VBScript kao jezik za pisanje skripti, promenite jezik za pisanje skripti predloška obrasca.

  Kako?

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. Iz liste Kategorija izaberite stavku Kreiranje verzija.

  3. U odeljku Programski jezik, sa liste Programski jezik koda obrasca izaberite stavku VBScript, a zatim kliknite na dugme U redu.

 5. U meniju Alatke postavite pokazivač na stavku Programiranje, a zatim izaberite stavku Događaj pri učitavanju. Microsoft Script Editor će se pokrenuti sa kursorom na događaju OnLoad.

 6. U programu Microsoft Script Editor, u događaju OnLoad tekst // Write your code here (JScript) ili ' Write your code here (VBScript) zamenite primerom skripte koji ste iskopirali u uređivač teksta.

 7. Izmenite primer skripte kako bi odgovarala okruženju. Na primer, možete izmeniti poruke, kao i promeniti http://primer u URL adresu ili URN spoljnog izvora podataka.

 8. U programu Microsoft Script Editor, u meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

 9. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×