Podešavanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dostupnim profilima keširanja za anonimne i autorizovane korisnike optimizuje se korišćenje keširanja na osnovu dozvoljenih metoda autorizacije na lokaciji. Profil keširanja izlaznog sadržaja stranice posebno utiče na lokacije za objavljivanje.

Ovaj članak sadrži:

Upravljanje keširanja izlaznog sadržaja stranice

Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za kolekciju lokacija

Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice na nivou lokacije

Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za rasporede na stranicama

Upravljanje keširanjem izlaznog sadržaja stranice

Svaki izloženi Web server koristi keširanje izlaznog sadržaja stranice za skladištenje vizuelizovanog izlaza svih kontrola na datoj stranici, nakon čega se skladišti nekoliko različitih varijacija ove unapred vizuelizovane stranice.

Nakon prvog vizuelizovanja stranice za korisnika u datoj klasi korisnika, stranica će se brže učitati svaki sledeći put kada je taj korisnik prikaže u istoj klasi, zato što nije potrebno ponovno pokretanje kontrola na .aspx stranici radi generisanja HTML kôda. Vreme potrebno za vizuelizovanje stranice se skraćuje. Keširanje izlaznog sadržaja stranice može da poboljša performanse servera jer se na ovaj način smanjuju kontrolne aktivnosti servera i pozivanja baze podataka.

Kada kreširanje izlaznog sadržaja ispiše zahtev za stranicom, server ne mora radi sledeće:

 • Prenošenje izvornog kôda ili komponenti Web segmenta iz baze podataka.

 • Ponovno učitavanje i vizuelizovanje svake kontrole.

 • Postavljanje upita za podatke kontrole svim serverima baza podataka na koje se kontrola oslanja.

Napomena: Na izloženom Web serveru potrebna je dodatna memorija zato što će svaka verzija svake stranice koristiti RAM za keširanje izlaznog sadržaja stranice.

Vrh stranice

Podešavanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za kolekciju lokacije

 1. Kliknite na dugme Slika dugmeta , postavite pokazivač Postavke lokacije, a zatim kliknite na dugme Izmeni sve postavke lokacije.

 2. U odeljku Administracija kolekcije lokacija kliknite na vezu Keš izlaznog sadržaja kolekcije lokacija.

 3. Da biste omogućili keširanje izlaza za kolekciju lokacije, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući keširanje izlaznog sadržaja.

  Na stranici će se prikazati lista postavki keširanja.

 4. U odeljku Podrazumevani profil keširanja izlaznog sadržaja stranice, sa liste Profil keširanja za anonimne korisnike izaberite profil keširanja koji se koristi za anonimne korisnike, a nakon toga sa liste Profil keširanja za autorizovane korisnike izaberite profil keširanja koji se koristi za autorizovane korisnike.

  Na ovaj način se optimizuje korišćenje keša na osnovu metoda autorizacije koji su dozvoljeni za lokaciju. Profili keširanja izlaznog sadržaja stranice posebno utiču na stranice koje se objavljuju na portalu.

 5. U odeljku Smernice keširanja izlaznog sadržaja stranice postupite na jedan od sledećih načina:

  • Da biste odabrali drugi profil keširanja za lokacije za objavljivanje, potvrdite izbor u polju za potvrdu Lokacije za objavljivanje mogu da koriste različite profile keširanja izlaznog sadržaja stranice.

  • Da biste odabrali drugi profil keširanja za rasporede na stranicama, potvrdite izbor u polju za potvrdu Rasporedi na stranici mogu da koriste različite profile keširanja izlaznog sadržaja stranice.

 6. Da biste prikazali dodatne informacije o keširanju na stranicama u ovoj kolekciji lokacije, u odeljku Informacije o otklanjanju grešaka keša potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući informacije o otklanjanju grešaka keširanja na stranicama.

  Ovo podrazumeva datum i vreme kada je poslednji put ispisan sadržaj stranice.

 7. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Podešavanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice na nivou lokacije

Za podešavanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za lokaciju za objavljivanje, koristite sledeće korake.

 1. Kliknite na dugme Slika dugmeta , postavite pokazivač Postavke lokacije, a zatim kliknite na dugme Izmeni sve postavke lokacije.

 2. U odeljku Administracija lokacije kliknite na vezu Keš izlaznog sadržaja lokacije.

 3. U odeljku Profil keširanja za anonimne korisnike postupite na neki od sledećih načina:

  • Da bi lokacija i nivou anonimni profil koji je podešen na stranici postavki keširanja izlaznog sadržaja kolekcije lokacija, izaberite Nasledi profil profil keširanja za anonimne .

  • Da biste izabrali drugi anonimni profil keširanja za stranicu, izaberite opciju Izaberite profil keširanja izlaznog sadržaja stranice.

 4. U odeljku Profil keširanja za autorizovane korisnike postupite na neki od sledećih načina:

  • Da bi lokacija i nivou ovlašćeni profil koji je podešen na stranici postavki keširanja izlaznog sadržaja kolekcije lokacija, izaberite nasleđuju od profila profil keširanja ovlašćeni.

  • Da biste izabrali drugi autorizovani profil keširanja za stranicu, izaberite opciju Izaberite profil keširanja izlaznog sadržaja stranice.

   Da biste postavke primenili na podlokacije u kolekciji lokacija, potvrdite izbor u polju za potvrdu Primeni ove postavke na sve podlokacije.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Podešavanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za rasporede na stranicama

Za podešavanje autorizovanog i anonimnog profila keširanja koji će biti korišćen na svakom rasporedu na stranici, koristite sledeće korake.

 1. Na na Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme Izmeni sve postavke lokacije.

 2. U odeljku Galerije kliknite na vezu Master strane i rasporedi na stranicama.

 3. Na stranici „Galerija master strana“ postavite pokazivač na ime rasporeda na stranici na koji želite da primenite profil keširanja, kliknite na strelicu koja će se prikazati, a zatim izaberite stavku Odjavljivanje.

 4. Ponovo postavite pokazivač na raspored na stranici, kliknite na strelicu koja će se pojaviti, a zatim izaberite stavku Uredi svojstva.

 5. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Sa liste Profil keširanja za autorizovane korisnike izaberite autorizovani profil keširanja koji želite da primenite na raspored na stranici.

  • Sa liste Profil keširanja za anonimne korisnike izaberite anonimni profil keširanja koji želite da primenite na raspored na stranici.

 6. Kliknite na dugme U redu.

 7. Postavite pokazivač na ime rasporeda na stranici koji želite da prijavite, kliknite na strelicu koja će se prikazati, a zatim izaberite stavku Prijavljivanje.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×