Podešavanje pomoćnih podataka za povezivanje za korišćenje van mreže

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako dizajnirate predložak obrasca koji korisnici mogu popuniti na računaru koji trenutno nema mrežnu vezu ili ukoliko je spoljni izvor podataka za obrazac nedostupan, u mogućnosti ste da predložak obrasca podesite tako da obrasci zasnovani na tom predlošku obrasca keširaju podatke iz pomoćnih podataka za povezivanja svaki put kada obrazac koristi ove podatke za povezivanje.

Napomena : Glavne podatke za povezivanje predloška obrasca ne možete da podesite tako da keširaju podatke iz spoljnog izvora podataka. Glavni podaci za povezivanje u obrascu mogu da preuzmu podatke samo ako je obrazac povezan sa mrežom.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Pitanja kompatibilnosti

Podešavanje podataka za povezivanje za korišćenje van mreže

Menjanje ponašanja van mreže predloška obrasca

Pregled

Obrazac zasnovan na predlošku obrasca može da sadrži pomoćne podatke za povezivanje koji preuzimaju podatke iz spoljnih izvora podataka koje korisnik treba da popuni i prosledi obrazac. Predložak obrasca možete da podesite tako da dozvolite da obrasci keširaju podatke na računarima korisnika svaki put kada obrazac koristi pomoćne podatke za povezivanje kako biste omogućili korisnicima da popunjavaju obrasce zasnovane na predlošku obrasca u slučaju da računari nisu povezani sa mrežom ili ukoliko se obrazac ne može povezati sa spoljnim izvorom podataka. Korisnik ima pristup podacima iako računar nije povezan sa mrežom ili spoljni izvor podataka nije dostupan u slučaju da su podaci iz pomoćnih podataka za povezivanje keširani.

Napomena o bezbednosti : Pre nego što podesite predložak obrasca da biste dozvolili da obrasci keširaju podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje, razmislite o tome šta može da se desi sa podacima ako izgubite ili ukradu računara. Ako koristite pomoćnih podataka za povezivanje da biste dobili osetljive podatke, možda ne želite da biste omogućili ovu funkciju da biste zaštitili podatke u slučaju da izgubite ili ukradu računara. Ako obrazac preuzima osetljive podatke, možda ćete želeti da konfigurišete pomoćnih podataka za povezivanje da biste preuzeli podatke samo ako je računar povezan sa mrežom.

Ako predložak obrasca podesite tako da biste omogućili da obrasci keširaju podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje, Microsoft Office InfoPath će skladištiti keširane podatke na računaru korisnika svaki put kada obrazac bude koristio pomoćne podatke za povezivanje. Predložak obrasca morate da podesite tako da kešira podatke iz svih podataka za povezivanje u slučaju da u njemu imate više pomoćnih podataka za povezivanje. Predložak obrasca ne možete da podesite tako da kešira podatke iz samo određenih pomoćnih podataka za povezivanje.

InfoPath podrazumevano podešava predložak obrasca tako da obrasci neograničeno keširaju podatke. Predložak obrasca možete da podesite tako da obrasci mogu da pristupe keširanim podacima samo tokom navedenog broja dana. InfoPath će sprečiti da obrazac koristi podatke u kešu nakon što prođe određeni broj dana ukoliko predložak obrasca podesite tako da obrasci skladište keširane podatke tokom navedenog broja dana. Podaci u kešu ostaju na računaru korisnika dok InfoPath novim podacima ne zameni stare podatke u kešu ili dok korisnik ne ukloni obrazac sa računara pomoću dijaloga Prvi koraci. Dijalog Prvi koraci prikazaće se kada pokrenete InfoPath.

Napomena o bezbednosti : Podaci u kešu uskladišteni su u datoteci u vidu čistog teksta koji se može čitati u uređivaču teksta, kao što je Notepad. Ako pomoćne podatke za povezivanje koristite da biste preuzeli poverljive podatke, možda ćete želeti da podesite pomoćne podatke za povezivanje da biste preuzeli podatke samo ako je računar povezan sa mrežom.

InfoPath podrazumevano omogućava da korisnici popune obrasce iako obrazac nije u mogućnosti da preuzme podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje. Međutim, predložak obrasca možete da podesite da biste sprečili da korisnici popunjavaju obrasce ako nisu povezani sa mrežom. Na primer, ako imate pomoćne podatke za povezivanje koji podatke preuzimaju tek pošto korisnici otvore obrazac, a pomoćni podaci za povezivanje nisu dostupni kada korisnik otvori obrazac, predložak obrasca možete da podesite tako da biste prikazali poruku upozorenja, a zatim zatvorili InfoPath.

Da biste podesili predložak obrasca za keširanje podataka iz pomoćnih podataka za povezivanje, možete da upotrebite čarobnjaka za podatke za povezivanje kada kreirate podatke za povezivanje ili možete da kreirate predložak obrasca pomoću dijaloga Podaci za povezivanje kome možete da pristupite ako u meniju Alatke izaberete stavku Podaci za povezivanje. InfoPath podrazumevano podešava predložak obrasca tako da korisnici mogu da popune obrasce zasnovane na ovom predlošku obrasca bez podataka iz pomoćnih podataka za povezivanje i neograničeno skladište podatke iz podataka za povezivanje. Ovo podrazumevano ponašanje možete promeniti u dijalogu Opcije obrasca.

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Iako možete da podesite predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem da biste omogućili da obrasci keširaju podatke iz pomoćnog izvora podataka, samo obrasci popunjeni u programu InfoPath mogu da keširaju podatke. Obrasci koji su popunjeni u Web pregledaču ne mogu da keširaju podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje.

Vrh stranice

Podešavanje podataka za povezivanje za korišćenje van mreže

Ovu proceduru možete preskočiti i jednostavno promeniti podrazumevano ponašanje van mreže obrazaca koji su zasnovani na predlošku obrasca ako ste predložak obrasca već podesili za keširanje podataka iz pomoćnih podataka za povezivanje.

Napomena o bezbednosti : Pre nego što podesite predložak obrasca da biste dozvolili da obrasci keširaju podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje, razmislite o tome šta može da se desi sa podacima ako izgubite ili ukradu računara. Ako koristite pomoćnih podataka za povezivanje da biste dobili osetljive podatke, možda ne želite da biste omogućili ovu funkciju da biste zaštitili podatke u slučaju da izgubite ili ukradu računara. Ako obrazac preuzima osetljive podatke, možda ćete želeti da konfigurišete pomoćnih podataka za povezivanje da biste preuzeli podatke samo ako je računar povezan sa mrežom.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

  2. U oknu Podaci za povezivanje za predložak obrasca izaberite pomoćne podatke za povezivanje koje želite da podesite za korišćenje van mreže, a zatim klikćite na dugme Izmeni.

  3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje kliknite na dugme Dalje dok ne dođete do stranice sa poljem za potvrdu Uskladišti kopiju podataka iz predloška obrasca.

  4. Potvrdite izbor Uskladišti kopiju podataka iz predloška obrasca.

  5. Više puta kliknite na dugme Dalje dok se čarobnjak ne zatvori.

  6. Ponovite korake od 2 do 5 za druge pomoćne podatke za povezivanje koje želite da podesite za korišćenje van mreže.

Vrh stranice

Menjanje ponašanja predloška obrasca van mreže

InfoPath podrazumevano omogućava da korisnici popunjavaju obrasce zasnovane na predlošku obrasca iako podaci iz pomoćnih podataka za povezivanje nisu dostupni. InfoPath podatke u kešu neograničeno ostavlja dostupnima. Predložak obrasca možete da podesite tako da biste omogućili korisnicima da obrasce popune samo ako su podaci dostupni iz pomoćnih podataka za povezivanje. Možete i ograničiti vreme tokom kog bi podaci u kešu trebalo da budu dostupni.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. U dijalogu Opcije obrasca, u oknu Kategorija izaberite stavku Van mreže.

  3. Opozovite izbor Dozvoli korisnicima da popune ovaj obrazac ako podaci nisu dostupni da biste omogućili korisnicima da popune obrasce zasnovane na ovom predlošku obrasca samo ako su dostupni podaci iz podataka za povezivanje. Ako je izbor u ovom polju za potvrdu opozvan, a podaci za povezivanje su podešeni tako da preuzimaju podatke kada korisnik kreira obrazac zasnovan na ovom predlošku obrasca, korisnik će videti poruku upozorenja. InfoPath će se zatvoriti pošto korisnik klikne na dugme U redu.

  4. Da biste podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje učinili dostupnim tokom navedenog broja dana, potvrdite izbor Skladišti podatke vraćene kao rezultat upita, kako bi se mogli koristiti u režimu rada van mreže, zatim izaberite opciju Uskladišteni upiti ističu nakon sledećeg broja dana, a potom izaberite broj dana.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×