Podešavanje opcija reprodukcije za video zapis u prezentaciji

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete navesti kako želite da se video zapis reprodukuje za vreme prezentacije i podesiti mnoge druge opcije reprodukcije. Opcije uključuju reprodukcije video zapisa automatski ili kada se klikne na njega, reprodukcija video zapisa preko celog ekrana i petlju video zapisa.

(Pre nego što možete da podesite opcije reprodukcije za video zapis, morate umetnuti ili dodati vezu ka video zapisu u svojoj prezentaciji.

Ove opcije za reprodukovanje nisu dostupne za video zapisi na internetu, kao što je YouTube video zapise. Nisu dostupni su samo za video zapise umetnuti sa računara.

Važno: Postavite ovu opciju pre nego što u video zapis dodate animacije ili okidače. Promenom ove opcije uklonićete sve animacije koje su povezane sa video zapisom.

 1. U normalnom prikazu kliknite na okvir video zapisa na slajdu.

 2. U okviru Alatke za video zapise idite do stavke Reprodukcija. Zatim, na listi pokretanje Odaberite neku od sledećih opcija:

  Opcije reprodukcije za video zapis sa računara jesu sledeće: U sekvenci klika, automatski ili kad se klikne na njega

  Opcija

  Kada se video zapis reprodukuje tokom projekcije slajdova

  Automatski

  Video reprodukovati automatski kada se slajd pojavi.

  Na klik ili kada se klikne na

  Video zapis reprodukuje samo kada kliknete na dugme za reprodukciju.

  Sekvenca klika

  Video zapis reprodukuje u nizu sa druge radnje koje programirala na slajdu (kao što su efekti animacije). Ova opcija ne zahteva literala kliknite na dugme. Mogu da izazovu video zapis da biste započeli daljinski ili mehanizam koji aktivira sledeću radnju na slajdu (kao što su pritisnuti taster sa strelicom nadesno).

  (Ova opcija je dostupna u PowerPoint za Office 365 i PowerPoint 2019. To je takođe dostupan u verziji PowerPoint 2016 1709 ili noviju verziju.)

Dok vodite prezentaciju, video zapis možete da reprodukujete tako da popuni ceo slajd (ekran). U zavisnosti od rezolucije originalne datoteke video zapisa, on će možda izgledati izobličeno kada ga uvećate. Uvek pregledajte video zapis pre nego što ga uključite u prezentaciju kako biste mogli da opozovete opciju celog ekrana ako video zapis izgleda izobličeno ili mutno.

 1. U normalnom prikazu kliknite na okvir video zapisa na slajdu koji želite da reprodukujete preko celog ekrana.

 2. U okviru Alatke za video zapise pređite na stavku Reprodukcija i potvrdite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj preko celog ekrana.

  Napomena: Ako podesite da se video zapis prikazuje preko celog ekrana, a podešen je i da se pokreće automatski, možete da prevučete okvir video zapisa sa slajda u sivu oblast kako ne bi bio vidljiv na slajdu ili da bi nakratko zasvetleo pre nego što se video zapis prikaže preko celog ekrana.

 1. Na slajdu kliknite na okvir video zapisa.

 2. Na kartici Reprodukcija , na traci kliknite na dugme Reprodukuj.

U okviru Alatke za video zapise pređite na stavku Reprodukcija, a zatim izaberite stavku Jačina zvuka. Odaberite nešto od sledećeg:

 • Niska

 • Srednja

 • Visoka

 • Privremeno isključi

  Savet: Jačinu zvuka možete da prilagodite i pomoću klizača za zvuk na traci sa kontrolama za medije.

Kad izlažete prezentaciju, možete da sakrijete video zapis dok ne budete spremni da ga reprodukujete. Međutim, trebalo bi da kreirate automatsku animaciju ili animaciju koja se aktivira da biste pokrenuli reprodukciju jer inače nećete videti reprodukciju video zapisa tokom projekcije slajdova. Više informacija o kreiranju automatske animacije ili animacije koja se aktivira potražite u članku Aktiviranje efekta animacije.

 • U okviru Alatke za video zapise, na kartici Reprodukcija, u grupi Opcije video zapisa potvrdite izbor u polju za potvrdu Sakrij kad se ne reprodukuje.

  Prikazuje polje za potvrdu „Sakrij dok se ne reprodukuje“ u PowerPoint alatkama za video zapise

Da bi se video zapis neprestano ponavljao tokom prezentacije, možete da koristite funkciju ponavljanja.

 • U okviru Alatke za video zapise, na kartici Reprodukcija, u grupi Opcije video zapisa potvrdite izbor u polju za potvrdu Ponavljaj dok se ne zaustavi.

  Prikazuje opciju „Ponavljaj dok se ne zaustavi“ u PowerPoint alatkama za video zapise

Napomena: Ako želite da biste ponavljali prezentacije na celu PowerPoint , ne samo video zapisa, pogledajte članak Kreiranje prezentacije koja se sama pokreće.

Da biste premotali video zapis unazad nakon reprodukcije za vreme prezentacije, uradite sledeće:

 • U okviru Alatke za video zapise, na kartici Reprodukcija, u grupi Opcije video zapisa potvrdite izbor u polju za potvrdu Premotaj unazad nakon reprodukcije.

Kontrole za medije

Da biste prikazali ili sakrili kontrole za medije („Reprodukuj“, „Pauziraj“, „Napred“, „Nazad“, „Jačina zvuka“) za vreme prezentacije, uradite sledeće:

 • Na kartici " Projekcija slajdova ", u grupi Podešavanje potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži kontrole za medije .

  Prikazuje opciju „Prikaži kontrole za medije“ u programu PowerPoint

Takođe pogledajte

Umetanje i reprodukcija video datoteke sa računara

Promena veličine ili promenite izgled filma

Umetanje medija u dokument

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×