Podešavanje opštih opcija

Opcije obuhvaćene u okviru ove teme

Postavke trenutnih poruka

Prenos datoteka

Windows Media Player

Jezik

Kvalitet

Evidentiranje

Postavke trenutnih poruka

 • Prikaži emotikone u trenutnim porukama     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste emotikone prikazali kao slike u razgovorima putem razmene trenutnih poruka. Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu, emotikoni će se prikazati samo kao tekstualni znakovi u oblasti „Razgovor“ prozora Razgovor tokom sesije razmene trenutnih poruka. Slika emotikona će se i dalje pojavljivati u oblasti za unos poruke prozora Razgovor i pojavljivaće se kao slika primaocima trenutnih poruka, zavisno od njihovih postavki.

 • Promeni boju pozadine kada se promeni autor     Izaberite ovu opciju tako da se boja pozadine promeni svaki put kada se promeni autor teksta da biste lakše razlikovali poruke različitih autora.

 • Prikaži traku u boji u trenutnim porukama     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da bi se smenjivale bela i plava boja pri svakoj promeni pošiljaoca poruke. Ova opcija oblast razgovora čini čitljivijom tako što pravi razliku između pošiljalaca.

 • Promeni font     Izaberite ovu opciju da biste promenili porodicu fonta, boju fonta i veličinu u tačkama za tekst trenutnih poruka. Ako odaberete porodicu fonta koja se ne nalazi na računaru primaoca, Communicator će zameniti font da bi kontaktu prikazao tekst. Promene fonta koje izvršite u dijalogu Promena fonta važe za sve trenutne poruke.

Vrh stranice

Prenos datoteka

 • Potraži     Kliknite na dugme Potraži da biste promenili lokaciju datoteka koje se primaju putem procesa prenosa datoteka programa Communicator.

Vrh stranice

Windows Media Player

 • Pauziraj Microsoft Windows Media Player za pozive, video pozive i konferencije     Izaberite ovu opciju ako želite da pauzirate Windows Media Player za odlazne i dolazne audio i video pozive, kao i konferencije.

Vrh stranice

Jezik

 • Izaberi jezik za Communicator     Izaberite jezik za koji želite da se pojavljuje u korisničkom interfejsu i porukama programa Communicator.

  Napomena: Pojaviće se više jezika ako ste instalirali paket za višejezički korisnički interfejs (MUI) za Microsoft Office Communicator 2007 R2.

Vrh stranice

Kvalitet

 • Dozvoljavam da Microsoft prikuplja anonimne informacije o tome kako koristim Communicator     Kada odaberete da učestvujete u ovom programu, Communicator automatski šalje informacije korporaciji Microsoft o tome kako koristite proizvod. Učestvovanje u programu je dobrovoljno, a rezultati se koriste za poboljšanje proizvoda.

Vrh stranice

Evidentiranje

 • Uključi evidentiranje u programu Communicator     Ovu opciju možete omogućiti da biste kreirali datoteku evidencije Communicator-uccapi-0.uccapilog koja sadrži informacije o interakciji programa Office Communicator 2007 R2 sa sistemom Office Communications Server 2007 R2. Datoteka Communicator-uccapi-0.uccapilog se kreira u fascikli Windows <korisnički profil>\Tracing. Ova opcija kreira i datoteku Communicator.etl koja predstavlja datoteku za praćenje koja se kreira za administratore i Microsoft korisničku službu i podršku da bi pomogla u rešavanju problema.

  Napomena: Da biste omogućili opciju Uključi evidentiranje u programu Communicator, morate biti član grupe „Korisnici evidencije performansi“.

 • Uključi evidentiranje Windows događaja za Communicator     Izaberite ovu opciju da biste uključili evidentiranje Windows događaja za Communicator. Događaji mogu da se pregledaju u prikazivaču Windows događaja.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×