Podešavanje jezika u programu Word 2007 dokumenta u biblioteku za upravljanje prevodima

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Važno : Integracija između biblioteke za upravljanje prevodima i programa Office Word 2007 dostupna je samo u sistemima Microsoft Office Professional Plus 2007, Microsoft Office Enterprise 2007 i Microsoft Office Ultimate 2007, kao i u samostalnoj verziji sistema Office Word 2007.

Napomena : Za opšte informacije o radu sa više jezika u sistemu Office 2007, pogledajte članak Dodavanje jezik ili Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office i Provera pravopisa i gramatike na drugom jeziku.

Biblioteka za upravljanje prevodima je dostupna na Microsoft Office SharePoint Server 2007 lokaciji i dizajnirana je posebno za skladištenje Microsoft Office Word 2007 dokumenata i njihovih prevoda. Biblioteka prati relacije između izvornog dokumenta (originalne verzije dokumenta) i njegovih prevoda i grupiše sve ove dokumente da bi ih učinila lako uočljivim.

Prvi put kada sačuvate dokument u biblioteci za upravljanje prevodima u okviru programa Office Word 2007, od vas se traži da unesete neophodnu vrednost za svojstvo Jezik u okno sa informacijama o dokumentu. Okno sa informacijama o dokumentu se prikazuje u okviru programa Office Word 2007 i sadrži polja za metapodatke dokumenta. Okno možete da koristite za unos važnih metapodataka o datoteci kad god želite, bez potrebe da napustite Office Word 2007.

Tok posla za upravljanje prevodima koristi vrednost koju ste uneli za svojstvo Jezik da bi dodelio zadatak ispravnom prevodiocu na listi prevodilaca. Važno je da razumete da su svojstvo Jezik metapodaci koje koristi samo tok posla za upravljanje prevodima, kao i da se svojstvo Jezik razlikuje od osnovnog svojstva u samom dokumentu koje određuje koji se kontrolor pravopisa i rečnik koriste. Pronađite veze ka dodatnim informacijama o postavkama jezika u odeljku Takođe pogledajte.

Podešavanje jezika u trenutnom dokumentu

Prvi put kada sačuvate dokument u biblioteci za upravljanje prevodima, od vas se traži da unesete vrednost za svojstvo Jezik. Pomoću okna sa informacijama o dokumentu u bilo kom trenutku možete da podesite svojstva dokumenta u okviru programa Office Word 2007.

  1. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta .

  2. Postavite pokazivač miša na stavku Priprema, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  3. Ako je potrebno, na oknu sa informacijama o dokumentu izaberite stavku Svojstva prevođenja dokumenta – Server.

    Opcije u oknu sa informacijama o dokumentu

  4. Na listi Jezik izaberite jezik za dokument.

    Napomena : Tok posla za upravljanje prevodima koristi vrednost koju ste uneli za svojstvo Jezik da bi dodelio zadatak ispravnom prevodiocu na listi prevodilaca. Svojstvo Jezik koriste biblioteka za upravljanje prevodima i tok posla za upravljanje prevodima – ovo svojstvo se razlikuje od osnovnog svojstva u samom dokumentu koje određuje koji se kontrolor pravopisa i rečnik koriste. Pronađite veze ka dodatnim informacijama o postavkama jezika u odeljku Takođe pogledajte.

  5. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta .

  6. Izaberite stavku Sačuvaj kao.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×