Podešavanje i kontrola rasporeda slajdova za multimedijalne poruke

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Funkcije u ovom članku nisu dostupni za bežične usluge pretplatnika u Sjedinjenim Američkim Državama. Usluga Outlook Mobile je ograničena na tekst poruke samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pomoću usluge Outlook Mobile možete da prilagodite raspored multimedijalnih poruka. Možete da odaberete jedan od dva režima slajdova, kao i da promenite rezoluciju i raspored slajdova.

Ovaj članak sadrži:

Osnovni podaci o slajdu režimu i bez slajdova

Izbor rasporeda slajdova za multimedijalne poruke

Promena rezolucije ekrana mobilnog uređaja za multimedijalne poruke

Menjanje procenta oblasti slike u multimedijalne poruke

Osnovni podaci o slajdu režimu i bez slajdova

Multimedijalne poruke mogu da imaju dva režima: Režim sa slajdovima i Režim bez slajdova. Režim sa slajdovima koristi slajdove i sastoji se od nekoliko slajdova. Slajd može da sadrži sliku, deo teksta ili audio klip, odnosno može uključivati kombinaciju slike, teksta i audio zapisa. Slajdovi se automatski prikazuju na uređajima sa prethodno podešenim trajanjem prikaza za svaki slajd. Možete da odaberete jednu od pet opcija rasporeda slajdova. U režimu bez slajdova slike, tekst i audio klipovi se na mobilnom uređaju prikazuju u zavisnosti od kodiranog niza u telu poruke, ali ne u formatu slajda. Trajanje prikaza nije podešeno ni za jedan deo niti stranicu multimedijalne poruke. Tekst u porukama u režimu sa slajdovima može da se pomera nagore ili nadole pritiskanjem odgovarajućih tastera na mobilnom uređaju koji koristite. Korišćenjem režima bez slajdova na mobilne uređaje možete da šaljete dugačke delove teksta, kao i da ih na uređajima čitate.

Vrh stranice

Izbor rasporeda slajdova za multimedijalne poruke

 1. U multimedijalnoj poruci, na kartici Pisanje, u grupi Kreiraj slajdove kliknite na dugme Još.

  Još rasporeda slajdova

 2. U odeljku Režim slajda izaberite željeni raspored slajda ili izaberite odgovarajuću opciju u odeljku Režim bez slajdova.

  Savet : Na mobilnom uređaju možete da pritisnete tastere za kretanje nagore ili nadole da biste izabrali željeni raspored slajda.

Multimedijalni slajd će se nakon toga pojaviti u glavnom prozoru i u oknu za pregled sa rasporedom koji ste odabrali.

Vrh stranice

Menjanje rezolucije ekrana mobilnog uređaja za multimedijalne poruke

 1. U multimedijalnoj poruci, na kartici Pisanje, u grupi Kreiranje slajdova kliknite na dugme Prilagodi raspored.

 2. U okviru Rezolucija ekrana mobilnog telefona kliknite na rezoluciju na listi Širina x Visina (u pikselima). Osim toga, sa lista Širina i Visina možete izabrati ili u njih upisati željenu vrednost.

  Potrebno je da i širina i visina imaju vrednost između 50 i 320 piksela.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Napomena : Promene u rezoluciji ekrana mobilnog uređaja primenjuju se samo na trenutnu multimedijalnu poruku. Sve nove multimedijalne poruke koje kreirate i dalje će koristiti podrazumevanu rezoluciju.

Vrh stranice

Menjanje procenta oblasti slike u porukama

Za slajdove koji sadrže tekst i slike možete da odaberete procenat poruke koji će biti korišćen za sliku.

 1. U multimedijalnoj poruci, na kartici Pisanje, u grupi Kreiraj slajdove kliknite na dugme Prilagodi raspored.

 2. U odeljku Procenat površine slike za mešoviti raspored, sa liste Za vertikalni raspored ili Za horizontalan raspored izaberite ili u nju upišite željenu vrednost procenta.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Napomena : Promene u oblasti za sliku primenjuju se samo na trenutnu multimedijalnu poruku. Sve nove multimedijalne poruke koje kreirate i dalje će koristiti podrazumevanu postavku za oblast za sliku.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×