Podešavanje e-pošte na ostalim telefonima i tablet računarima koji se mogu povezati sa internetom

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Pomoću protokola POP ili IMAP možete podesiti e-poštu na velikom broju telefona i tableta koji se mogu povezati sa internetom. Međutim, pošto većina mobilnih telefona i uređaja podržava Exchange ActiveSync, preporučujmo da se povežete sa svojim nalogom pomoću protokola Exchange ActiveSync (takođe poznato i kao povezivanje preko Exchange naloga). Kada se povežete sa nalogom pomoću protokola Exchange ActiveSync, možete koristiti e-poštu, kalendar, kontakte i ostale funkcije za saradnju koje su dostupne za vaš nalog. Ukoliko se povežete pomoću protokola POP ili IMAP, možete koristiti samo funkcije e-pošte.

Preporučujemo da pregledate članak Referenca podešavanja telefona i tablet računara pre nego što pokušate da koristite informacije iz ove teme za podešavanje POP ili IMAP naloga na telefonu ili uređaju. Iz tog članka ćete naučiti malo više o razlikama između protokola Exchange ActiveSync i protokola POP ili IMAP. Možete takođe pronaći i vezu ka određenim instrukcijama za podešavanje telefona koji rade sa uobičajenim operativnim sistemima za mobilne telefone (na primer, Apple iOS, RIM BlackBerry®, Google Android, Nokia (Symbian), Windows Phone ili Windows Mobile).

Pošto pregledate taj članak, možete se vratiti na informacije ove stranice ako nema određenih instrukcija za podešavanje vašeg telefona.

U ovom članku

Podešavanje POP ili IMAP e-pošte na telefonu sa pristupom internetu

Pronalaženje postavki servera

Šta još treba da znam?

Podešavanje POP ili IMAP e-pošte na telefonima koji se mogu povezati sa internetom

Pokrenite program za e-poštu na telefonu i izaberite opciju dodavanja naloga. Ukoliko vam je potrebna pomoć da pronađete aplikaciju e-pošte, koristite uputstvo koju ste dobili sa telefonom ili tabletom.

Koristite sledeće informacije koje će vam pomoći da podesite e-poštu.

 • Adresa e-pošte: ovo je vaša puna e-adresa (na primer neko@example.com).

 • Korisničko ime: korisničko ime je vaša puna e-adresa (na primer neko@example.com).

 • Lozinka: ovo je lozinka za vaš nalog e-pošte.

 • Postavke servera dolazne pošte: ovo su postavke servera dolazne pošte (POP3 ili IMAP4).

  • Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, koristite sledeće postavke.

Ime servera

Port

Metod šifrovanja

POP3

outlook.office365.com

995

SSL

IMAP4

outlook.office365.com

993

SSL

 • Postavke servera odlazne pošte: ovo je ime vašeg SMTP servera.

  • Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, koristite sledeće postavke.

Ime servera

Port

Metod šifrovanja

SMTP

smtp.office365.com

587

TLS

 • Postavke potvrde identiteta: ukoliko program dozvoljava podešavanje naprednih postavki, koristite sledeće postavke.

  • Izaberite opciju da server odlazne pošte zahteva potvrdu identiteta.

  • Izaberite postavku koja omogućava da koristite isto korisničko ime i lozinku za slanje e-pošte.

  • Nemojte izabrati postavku za bezbednu potvrdu verodostojnosti lozinke.

Pronalaženje postavki servera

Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, ne morate da tražite postavke. Potrebne postavke navedene su u tabelama ranije u ovom članku.

Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom i ne koristite Office 365 e-poštu, ili ako niste sigurni da li koristite Office 365, uradite sledeće da biste potražili postavke.

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App. Da biste dobili pomoć pri prijavljivanju, pogledajte članak Prijavljivanje u Outlook Web App.

 2. U aplikaciji Outlook Web App, na traci sa alatkama izaberite stavke Postavke Ikona „Postavke“ > Opcije > Nalog > Moj nalog > Postavke za POP i IMAP pristup.

 3. Ime POP3, IMAP4 i SMTP servera i ostale postavke koje bi možda trebalo da unesete navedene su na stranici Postavke za POP i IMAP pristup u okviru POP postavka, IMAP postavka    i SMTP postavka.

Šta još treba da znam?

 • Ako vidite porukuNije dostupno    u okviru stavki POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, možda ćete morati da se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte kako biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

 • Podešavanje naloga e-pošte na mobilnom telefonu zahteva da imate tarifni paket kod svog operatera mobilne telefonije.

 • Secure Sockets Layer (SSL) i Transport Layer Security (TLS) metodi su koji pomažu da se obezbedi komunikacija između računara i servera e-pošte. Neki programi za rad sa e-poštom na SSL ili TLS upućuju kao na „šifrovanje“. U većini programa za rad sa e-poštom treba da otvorite postavku ili karticu „Više opcija“ da biste postavili SSL za POP i IMAP veze i TLS za SMTP veze.

 • Program za rad sa e-poštom može automatski pokušati da koristi port 110 ako koristite POP ili port 143 ako koristite IMAP. Ako program za rad sa e-poštom prikazuje port 110 ili 143, uverite se da ste izabrali SSL šifrovanje. Zatim unesite broj porta 995 da biste zamenili podrazumevani broj porta (110) ako koristite POP ili broj porta 993 da biste zamenili podrazumevani broj porta (143) ako koristite IMAP.

 • Program za rad sa e-poštom može automatski pokušati da koristi port 25 na serveru za SMTP. Ako program za rad sa e-poštom prikazuje port 25 za SMTP, uverite se da ste izabrali TLS šifrovanje. Zatim unesite 587 da biste zamenili podrazumevani broj porta (25).

 • Ako vaš naloge e-pošte zahteva registraciju, morate ga registrovati prvi put kada se prijavite na aplikaciju Outlook Web App. Povezivanje sa nalogom e-pošte putem mobilnog telefona neće uspeti ako niste registrovali nalog putem aplikacije Outlook Web App. Nakon što se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim pokušajte da se povežete pomoću svog mobilnog telefona. Da biste dobili više informacija o tome kako da se prijavite na svoj nalog pomoću aplikacije Outlook Web App, pogledajte Prijavljivanje na Outlook Web App aplikaciju.

 • Ako se povežete sa nalogom putem POP ili IMAP veze, moći ćete da koristite i sinhronizujete svoju e-poštu samo putem bežične veze. Ukoliko se možete povezati putem Exchange ActiveSync naloga, možete da sinhronizujete e-poštu, kontakte i kalendar. Za više informacija pogledajte članak Referenca podešavanja telefona i tablet računara.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Podešavanje mobilnog uređaja pomoću usluge Office 365 za preduzeća

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×