Podešavanje događaja, periodičnog događaja ili sastanka u aplikaciji Kalendar za Windows 10

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da podešavate događaje na dostupnim kalendarima ili pozivate druge na događaje da biste pravili sastanke. Događaji mogu da imaju određeno vreme početka i završetka ili mogu da budu označeni kao celodnevni događaji.

Napravite novi događaj

 1. Iz kalendara, izaberite željeni dan na kojem želite da događaj da se jave ili izaberite stavku novi događaj na vrhu kalendara.

 2. Unesite ime događaja, odaberite vreme početka i završetka za događaj, unesite lokaciju i postavite podsetnik vreme. Da biste događaj Celodnevni događaj, izaberite ceo dan.

  Napomena: Ako imate više kalendara, izaberite padajući meni iznad ime događaja i odaberite stavku kalendar u koji želite da dodate događaj.

 3. Možete da dodate više detalja za događaj ili pozovite druge osobe. Ako ne vidite ove opcije, izaberite više detalja .

  • Izaberite padajući meni pored stavke Prikaži kao da biste izabrali način na koji želite događaj prikazane u kalendaru. Možete da odaberete besplatno, uslovno, zauzetoi odsutan iz kancelarije.

  • Ako želite događaj da bude privatno, odaberite ikonu katanca. Detalje o događaju neće biti vidljiva svima deljenje kalendara.

   Kreiranje privatnosti događaja u aplikaciji „Kalendar“

   Napomena: Da biste pristupili nekim od ovih opcija, moraćete da kliknete na tri tačke na dnu stranice na telefonu ili tablet računaru.

  • Da biste pozvali druge osobe, otkucajte e-adresu u polje pozovi nekoga . Možete da dodate više osoba na sastanak.

   Napomena: Da biste pozvali druge na sastanak, odaberite stavku Osobe na vrhu ekrana na telefonu ili tablet računaru.

 4. Kada završite, izaberite stavku Sačuvaj za događaj ili Slanje za sastanak.

  Napomena: Za poziv za sastanak, biranje Slanje će Sačuvaj sastanak u kalendaru i poslali pozivnicu za svaku osobu koju ste pozvali na sastanak.

Podešavanje periodičnog događaja

 1. Izaberite novi događaj na vrhu kalendara.

 2. U novom događaju ili pozivu za sastanak odaberite stavku Ponovi na traci sa alatkama.

 3. U odeljak Ponavljanje unesite vreme početka.

 4. Odaberite padajući meni pored stavke Sedmično da biste, ako je neophodno, promenili opciju periodičnog događaja na Dnevno, Mesečno ili Godišnje.

 5. Odaberite interval između događaja. Na primer, da biste kreirali događaj koji se dešava svakog ponedeljka, srede i petka, odaberite Sedmično ponavljanje, a zatim potvrdite izbor u poljima za potvrdu za pon., sre. i pet. Da biste kreirali događaj koji se dešava prvog petka svakog meseca, odaberite Mesečno ponavljanje, a zatim možete da odaberete prvu, drugu, treću, četvrtu ili poslednju opciju, kao i dan u sedmici.

 6. Ako želite da se periodični događaj završi do određenog datuma, odaberite datum završetka.

 7. Kada završite, izaberite stavku Sačuvaj za događaj ili Slanje za sastanak.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×