Podešavanje brzine i vremena prelaza

Podešavanje brzine i vremena prelaza

Prelazi omogućavaju još jedan način kontrole toka prezentacije. Možete da podesite brzinu i vremenski raspored prelaza i tako lakše kontrolišete koliko se brzo prelazi s jednog slajda na drugi, kao i kad taj prelaz počinje.

Podešavanje brzine prelaza

Koristite opciju Trajanje da biste podesili brzinu prelaza. Kraće trajanje znači da je prelaz s jednog slajda na drugi brži, a veći brojevi usporavaju efekat.

Izaberite slajd sa prelazom koji želite da promenite. Na kartici Prelazi, u grupi Podesi vreme, u polju Trajanje otkucajte koliko sekundi želite da prelaz traje.

Savet :  Ako želite da svi efekti prelaza u projekciji slajdova koriste istu brzinu, izaberite stavku Primeni na sve.

Podešavanje vremena prelaza

Opcija Prelazak na sledeći slajd podešava vreme prelaza tako što navodi koliko dugo slajd ostaje u prikazu pre nego što započne prelaz na sledeći slajd. Ako se vreme ne izabere, prelazak se vrši nakon klika mišem.

Izaberite slajd za koji želite da podesite vreme. Na kartici Prelazi, u grupi Podesi vreme, u okviru Prelazak na sledeći slajd uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste ručno prešli na sledeći slajd, neka bude potvrđen izbor u polju za potvrdu Na klik mišem.

Da biste omogućili automatski prelazak na sledeći slajd, potvrdite izbor u polju za potvrdu Posle, a zatim unesite željeni broj minuta ili sekundi. Tajmer se pokreće kad se završi poslednja animacija ili drugi efekat na slajdu.

  • Da biste ručno pokrenuli automatski prelazak na sledeći slajd, potvrdite izbor u poljima za potvrdu Na klik mišem i Posle. U polje Posle unesite željeni broj minuta ili sekundi. Kad se sve animacije ili drugi efekti na slajdu dovrše, tajmer za prelazak na sledeći slajd se pokreće kad kliknete mišem.

    Napomena :  Da biste obezbedili da se vremenski rasporedi ispravno reprodukuju u prikazu reprodukcije slajdova, na kartici Reprodukcija slajdova, u grupi Podešavanje potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi vremenske rasporede.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×